noodles volos banner

Άνοδος στην Α' Εθνική για τη ΣΕ Βόλου

Με νίκη - πρόκριση στην τελική φάση του ομαδικού πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας 2015, ολοκλήρωσε τους αγώνες της η Σ.Ε. Βολου επί του Φ.Ο. Καρδίτσας με 5,5 - 4,5.

Ήταν ο δεύτερος αγώνας της για το Βόρειο Όμιλο του Περιφερειακού Ομαδικού Πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδας που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Η δεκαμελής ομάδα του Βολου αντιμετώπισε στην Καρδίτσα την ισχυρή ομάδα του Φ.Ο.Κ. και κατάφερε τελικά να επικρατήσει σε 5 σκακιέρες και να έλθει ισόπαλη σε μια. Αυτό ήταν αρκετό για να κατακτήσει τη νίκη και συγχρόνως την άνοδο της στην Α΄ Εθνική Κατηγορία ως πρωταθλήτρια του ομίλου, κάτι που είχε συμβεί και το 2010 χωρίς όμως να συμμετάσχει στην τελική φάση. Για το 2015 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα γίνει στις αρχές του Ιουλίου.

Η εξέλιξη του αγώνα είχε αρκετό ενδιαφέρον αφού οι παρτίδες στις σκακιέρες ήταν αμφίρροπες χωρίς να υπάρχει σαφές προβάδισμα στο συνολικό σκορ υπέρ μιας εκ των δυο ομάδων. Τη σύνθεση της ομάδας ανανέωσαν έναντι του πρώτου αγώνα ο έμπειρος Κ. Τζαμτζής, ο έμπειρος έφηβος Β. Παπαδούλης, ο έμπειρος νεαρός Στ. Ζγουλέτας αλλά και η νεαρή πρωτοεμφανιζόμενη Θώδη Ήλια ενώ ο νεαρός Γ. Παπαδούλης ανέβηκε στη 2η σκακιέρα.

Όλοι οι σκακιστές της ομάδας, προσπάθησαν για το καλύτερο, τα κατάφεραν και  αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν και στις δυο συναντήσεις.

 

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα είναι τα παρακάτω:

 

  1. Μαρκαντώνης Β. - Τζαμτζής Κ.           0 - 1
  2. Χασιώτης Πολ. -    Παπαδούλης Γ.       0 -1
  3. Μαυρουδής Δ. -     Χατζηπολίτης Γ.     1 - 0
  4. Αθανασόπουλος Ν. - Καλυβιώτης Αλ. 1 - 0
  5. Σάτρα Βασ. -        Καβούρα Εύη            1 - 0 
  6. Γιαννακού Βασ. - Παπαθανασίου Νεφ. 1 - 0
  7. Πολυζου Αλ. -     Θώδη Ήλια                 0 -1
  8. Πολύζος Δ. -      Παπαδούλης Β.            0 - 1
  9. Σταμούλης Ι. -      Ζγουλέτας Στ.        0,5 - 0,5
  10. Γιαννακός Δ. -    Ζγουλέτας Ι.              0 - 1

 

Διαιτητής του αγώνα είχε ορισθεί από την ΚΕΔ ο κος Ευσταθίου Αθ. και βοηθός διαιτητής ο κος Σελλούντος.

Συνολικά στους δυο αγώνες της, η ομάδα της Σ.Ε. Βόλου νίκησε σε 10 σκακιέρες, ήλθε ισόπαλη σε 3 παρτίδες και ηττήθηκε σε 7. 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ  Σ.Ε.ΒΟΛΟΥ

 

Η Σ.Ε. Βόλου, έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση δυο τουρνουά πουλ που θα διεξαχθούν στην αίθουσα του συλλόγου στο Βόλο. Συγκεκριμένα θα διοργανωθούν:

 

Α.) Το 3ο ατομικό τουρνουά πουλ (2015), με εθνική αξιολόγηση σε δυο ομίλους Α και Β, των 7 γύρων. Ο Α όμιλος απευθύνεται σε σκακιστές υψηλής δυναμικότητας και ο Β όμιλος σε σκακιστές χαμηλότερης δυναμικότητας, όπως και στα δυο προηγούμενα τουρνουά. Πρόθεση της Σ.Ε. Βόλου είναι να διεξαχθούν αγώνες υψηλού επιπέδου ώστε να αποτελέσουν και μια καλή προετοιμασία των αθλητών που θα λάβουν μέρος στο ομαδικό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Ο πρώτος γύρος των αγώνων θα ξεκινήσει την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να στέλνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του δ/ντη αγώνων, Γιάννη Σκοτεινιώτη: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. από δική τους ηλ. δ/νση και πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα, τα παρακάτω στοιχεία.

  1. Πλήρες ονοματεπώνυμο.
  2. Όνομα συλλόγου στον οποίον ανήκουν.
  3. Αριθμό μητρώου ΕΣΟ και FIDE αν υπάρχει.
  4. ΕΛΟ της ΕΣΟ, της FIDE αν υπάρχει και της ΕΣΣΚΕ.
  5. Αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας.

 

Β.) Το 1ο ατομικό νεανικό τουρνουά πουλ (2015), με εθνική αξιολόγηση σε δυο ομίλους Α και Β των 7 γύρων. Ο Α όμιλος απευθύνεται σε νεαρούς σκακιστές (αγόρια) χαμηλής δυναμικότητας και ο Β όμιλος σε νεαρές σκακίστριες (κορίτσια)  ανεξάρτητα της δυναμικότητας. Πρόθεση της Σ.Ε. Βόλου είναι να δώσει τη δυνατότητα στους νεαρούς σκακιστές να συμμετάσχουν σε αξιολογημένους αγώνες και με όλους τους σκακιστικούς κανόνες στα δε κορίτσια πέραν των παραπάνω να προετοιμασθούν για πιθανή συμμετοχή τους στο ομαδικό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Ο πρώτος γύρος των αγώνων θα ξεκινήσει το Σάββατο 4 Απριλίου 2015. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να στέλνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του δ/ντη αγώνων, Γεωργίου Καβούρη: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  από δική τους ηλ. δ/νση ή συγγενικού τους προσώπου και πρέπει να περιλαμβάνουν ό,τι απαιτείται και στο 3ο τουρνουά.

 

Για όλες τις συμμετοχές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα παράβολα συμμετοχής για το 3ο τουρνουά πουλ είναι 10€ κατ΄ άτομο και θα απονεμηθούν μετάλλια και χρηματικά έπαθλα και για το 1ο νεανικό πουλ  5 € κατ΄ άτομο και θα απονεμηθούν μετάλλια και στους δυο πρώτους των δυο ομίλων σκακιστικό βιβλίο.