noodles volos banner

Στην 5η θέση οι Βολιώτες κωπηλάτες στο Παγκόσμιο

Στην 5η θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου στο πλήρωμα της οποίας συμμετείχαν οι δύο Βολιώτες κωπηλάτες, Κώστας Λεμονάς, Γιώργος Παπασακελλαρίου μαζί με τους Χάρη Αθανασίου και Νίκο Βλάχο.

Πάντως, η ελληνική κωπηλασία δεν έλειψε ούτε από τον πίνακα μεταλλίων του παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων στο Αμβούργο. Το διπλό σκιφ νεανίδων με τις Αθηνά Αγγελοπούλου και Κατερίνα Ζέρβα τερμάτισαν στην 3η θέση του τελικού και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, στην κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ακόμη τέσσερα ελληνικά πληρώματα έδωσαν το παρών στους τελικούς της διοργάνωσης και έδειξαν ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Μια θέση στο βάθρο έχασε για λίγα δευτερόλεπτα η Σοφία Ασουμανάκη που κατέκτησε την 4η θέση στο σκιφ νεανίδων. Μια θέση πιο κάτω, στην 5η τερμάτησε η τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους Χάρη Αθανασίου, Κώστα Λεμονά, Γιώργο Παπασακελαρίου και Νίκο Βλάχο. Πολύ καλή παρουσία και για την δίκωπο άνευ των εφήβων  με του Νίκο Κακούρη και Θωμά Καραμήτρο που κατέλαβε την 6η θέση  όπως και το διπλό σκιφ εφήβων με τους Γιάννη Πέτρου και Στέφανο Ντούσκο. Την αυλαία της τελευταίας ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε ανοίξει το πρωί η δίκωπος άνευ των νεανίδων. Οι Δήμητρα Κουκλοτίδου και Παρασκευή Γιάννου τερμάτισαν πρώτες στο μικρό τελικό , καταλαμβάνοντας την 7η θέση στη γενική κατάταξη.