noodles volos banner

Ολοκληρώθηκε το κοινόβιο ανάπτυξης με τέσσερις Βολιώτες κωπηλάτες

Ολοκληρώθηκε μετά την 1η και η 2η φάση στο Προπονητικό Κοινοβίο Ανάπτυξης Κωπηλασίας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ).

Από το Βόλο συμμετείχαν δύο κωπηλάτες και δύο κωπηλάτριες και συγκεκριμένα από το ΝΟΒΑ οι Ευγενία Ιωαννίδου και Ευαγγελία Δέμελη και από τον ΟΕΑ/ΝΑΒ οι Γρηγόρης Σχοιζοδήμος και Χαράλαμπος Καλαμπούκας.

Για τη φετινή χρονιά επιλέχθηκε το Διεθνές Κωπηλατικό Κέντρο του Λουδία όπου ο Δήμος Πέλλας και ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών φιλοξένησαν ήδη τους 25 Αθλητές (γεν. 2001) και φιλοξενούν την εβδομάδα που διανύουμε άλλους 20 (γεν. 2000). Οι νεαροί κωπηλάτες - τριες διαμένουν στους 4 ξύλινους ξενώνες σε ένα πανέμορφο και ήρεμο φυσικό περιβάλλον, προπονούνται στα γαλήνια νερά του Λουδία με τα κωπηλατικά σκάφη που παρέχει ο Ν.Ο.Γιαννιτσών και γυμνάζονται στο εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα Γυμναστήριο που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του Λουδία.

Τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών επισκέφθηκε ο δύο φορές Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας και Έφορος Ανάπτυξης της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, ο Βολιώτης, Βασίλης Πολύμερος συνοδευόμενος από την σύζυγο του Χρύσα Μπισκιντζή, επίσης Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας. Το ζεύγος των Ολυμπιονικών υποδέχθηκε στην Πέλλα ο πρόεδρος του ΝΟΓ όπου εκ μέρους του ΔΣ τους έκανε δώρο από μια μπλούζα του Ομίλου ως αναμνηστικό της επίσκεψης , επίσης παρέδωσε στον Βασίλη και στην Χρύσα, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ένα λεύκωμα με θέμα την Αρχαία Πέλλα,

Αμέσως μετά οι Ολυμπιονίκες μίλησαν για αρκετή ώρα με τους Αθλητές, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και έκαναν βόλτα με σκάφος στο ποτάμι, 20 περίπου χρόνια μετά από την τελευταία φορά που συμμετείχαν σε δοκιμασίες της Εθνικής Ομάδας στον Λουδία.

Την ευθύνη της επιλογής των ταλαντούχων Αθλητών και την τεχνική εποπτεία του κοινοβίου έχει η Ομοσπονδιακή προπονήτρια ανάπτυξης της ΕΚΟΦΝΣ, Δήμητρα Γιαννιού, μαζί με τους συνεργάτες της προπονητές της κατηγορίας, Παναγιώτη Ζυγούρα και Ρία Αξιώτη.
Στην 2η φάση του κοινοβίου οι αθλητές γεν. το 2000, που πήραν μέρος είναι οι εξής:
Παναγιώτης Υψηλάντης ΙΟΘ, Χρήστος Χατζησαββίδης ΝΟΚΑΤ, Αντώνης Τσέτσας ΝΟΚΑΤ, Γρηγόρης Σχοιζοδήμος ΟΕΑΝΑΒ, Χαράλαμπος Καλαμπούκας ΟΕΑΝΑΒ, Γιάννης Παπαχριστούδης ΝΟΓ, Στέφανος Καπάκογλου ΝΟΓ, Ηλίας Κουδούνας ΝΑΟΣαλ, Αθανάσιος Σαχινίδης ΟΕ, Αλέξανδρος Μαμάκης ΝΟΙ, Ανδρέας Κλεφτάκης ΔΝΟΗ, Άγγελος Ματιός ΝΑΠΕΣΠ, Χριστίνα Μπούρμπου ΝΟΘ, Φλωρεντία Βέρμπη ΔΝΟΗ, Μαργαρίτα Λούπα ΔΝΟΗ, Ευγενία Χριστοφίδη ΔΝΟΗ, Ευγενία Ιωαννίδου ΝΟΒΑ και Ευαγγελία Δέμελη ΝΟΒΑ

Last modified onWednesday, 13 August 2014 14:56