noodles volos banner

Πέρασαν τελικό στο Παγκόσμιο οι Βολιώτες κωπηλάτες

Πέρασαν στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας εφήβων – νεανίδων, οι Βολιώτες κωπηλάτες Κωνσταντίνος Λεμονάς και Γιώργος Παπασακελλαρίου με την τετράκωπο άνευ και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μετάλλιο στη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα και τα πέντε ελληνικά πληρώματα που αγωνίστηκαν στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων στο Αμβούργο κατάφεραν να προκριθούν στους μεγάλους τελικούς και την Κυριακή θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο της κορυφαίας διοργάνωσης της κατηγορίας στον κόσμο.

Με πρωτιά πέρασε στα κορυφαία έξι πληρώματα του κόσμου η Σοφία Ασουμανάκη. Η νεαρή πρωταθλήτρια στην ημιτελικό του σκιφ άφησε πίσω όλες τις αντιπάλους της κι έδειξε έτοιμη για την πρώτη της μεγάλη διεθνή επιτυχία ως κωπηλάτρια .

Ανάλογη εμφάνιση και για τα κορίτσια του διπλού σκιφ. Η Αθηνά Αγγελοπούλου και η Κατερίνα Ζέρβα πήραν τη 2η θέση στα ημιτελικά και κατάφεραν να σφραγίσουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Τερματίζοντας στην 3η θέση των ημιτελικών προκρίθηκαν στους τελικούς τα άλλα τρία ελληνικά πληρώματα. Πιο αναλυτικά η δίκωπος άνευ με τους Κακούρη-Καραμήτρο, το πλήρωμα που θα μας εκπροσωπήσει και στους Ολυμπιακούς αγώνες νεότητας σε λίγες μέρες στην Κίνα, η τετράκωπος άνευ με τους Χάρη Αθανασίου-Κων. Λεμονα-Γιώργο Παπασακελλαρίου-Νίκο Βλάχο (φωτο) και το διπλό σκιφ των εφήβων με τους Γιάννη Πέτρου-Στέφανο Ντούσκο.

Την Κυριακή τέλος η δίκωπος των νεανίδων με τις Δήμητρα Κουκλοτίδου-Παρασκευή Γιάννου θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό διεκδικώντας μια θέση από 7-12 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ελληνικών τελικών της Κυριακής :

10:44 Δίκωπος άνευ Νεανίδων ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (Κουκλοτίδου-Γιάννου)

13:15 Δίκωπος άνευ Εφήβων (Κακούρης-Καραμήτρος)

14:30 Τετράκωπος άνευ Εφήβων (Αθανασίου-Λεμονας- Παπασακελλαρίου-Βλάχος)

15:15 Διπλό σκίφ Εφήβων (Πέτρου-Ντούσκος)

15:30 Διπλό σκιφ Νεανίδων (Αγγελοπούλου-Ζέρβα)

16:15 Σιφ Νεανίδων (Ασουμανάκη) 

Last modified onSaturday, 09 August 2014 13:38