noodles volos banner

Πολλά περισσότερα από πρεστίζ και βαθμούς…

Κρίσιμο ματς για τον Ολυμπιακό Βόλου το μεγάλο Θεσσαλικό ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΛ στο ΕΑΚ. Κάθε ντέρμπι ανάμεσα σε αυτές τις δυο ομάδες έχει τις ιδιαιτερότητες του και αναμφίβολα εμπεριέχει κίνητρα γοήτρου, πρεστίζ και ιστορίας…

Αυτή τη φορά όμως δεν είναι μόνο το πρεστίζ και οι βαθμοί, αλλά μία νίκη στο ντέρμπι για τους ερυθρόλευκους θα σημαίνει πολλά περισσότερα.

Πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και οι ερυθρόλευκοι καλούνται να επιβεβαιώσουν και να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους για το αν έχουν το «μέταλλο» να πετύχουν κάτι στο φετινό πρωτάθλημα της Football League.

Η δήλωση του Γιώργου Τόρη, του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, ότι αυτό το ματς αποτελεί μία νέα εκκίνηση για τον Ολυμπιακό, ανταποκρίνεται πέρα για πέρα σε μία πραγματικότητα, που έχει δημιουργηθεί μετά το άσχημο ξεκίνημα και την ήττα κυρίως από τη Ζάκυνθο στο ΕΑΚ.

Η ομάδα στα φιλικά του καλοκαιριού και στα ματς του κυπέλλου με τη Λάρισα έδειξε καλό πρόσωπο και είχε σκορπίσει ελπίδες και αισιοδοξία.

Στο πρωτάθλημα έφτανε μία «στραβή» πρεμιέρα για να… στραβώσει γενικότερα το κλίμα. Έτσι εκτός από τους τρεις βαθμούς που έχει τόσο ανάγκη ο Ολυμπιακός για να μην απομακρυνθεί από τις πρώτες θέσεις, εκτός από το γόητρο και το πρεστίζ, αφού θέλει να προσθέσει ακόμη μία επιτυχία στην ιστορία του κόντρα στη Λάρισα, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί λόγοι…

Ο Ολυμπιακός πρέπει να ζεστάνει ξανά τον κόσμο του, να τον κάνει να πιστέψει σε αυτή την ομάδα, να σκορπίσει και πάλι ελπίδες για πρωταγωνιστική πορεία και να βαδίσει ενωμένος μπροστά.

Θετικό αποτέλεσμα θεωρείται μόνο η νίκη και οτιδήποτε άλλο, αναμένεται να έχει καταστροφικές συνέπειες. Αν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού… «ξενερώσουν» κι άλλο, τότε δύσκολα θα αντιστραφεί η κατάσταση. Και όταν μάλιστα μία τέτοια προσπάθεια φέτος της ερυθρόλευκης ομάδας στηρίζεται κατά πολύ στον κόσμο και στη βοήθεια του, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και οικονομικά, καταλαβαίνει κανείς, ότι αυτό το ντέρμπι κρίνει πολλά περισσότερα για τη συνέχεια. 

Tο ντέρμπι αυτό λοιπόν, βρίσκει τον Ολυμπιακό σε μία δύσκολη στιγμή και αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αντιστραφεί πλήρως το σκηνικό και το κλίμα... Παιχνίδι δίχως αύριο; Ακούγεται υπερβολικό, αλλά σίγουρα το ότι μόνο με νίκη οι ερυθρόλευκοι μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και να δουν τη συνέχεια με αισιοδοξία, είναι δεδομένο...