noodles volos banner

Συνάντηση της διοίκησης του Ολυμπιακού Β. με την Αντιπεριφερειάρχη Δ. Κολυνδρίνη

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Β. Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη είχαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι της Διοίκησης του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που αφορούσαν τον Ολυμπιακό Βόλου, με την κ. Κολυνδρίνη να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ομάδα της πόλης και τον προγραμματισμό της για όλα τα τμήματα του Συλλόγου, οι αθλητές του οποίου διακρίνονται σε κάθε αθλητική διοργάνωση.

Να σημειωθεί πως τον Σύλλογο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Τσεκούρας, ο αντιπρόεδρος κ. Ιάσων Χατζής, ο γεν. Γραμματέας κ. Δημήτριος Μουρτζίνος και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κυριάκος Κυριακόπουλος.

Το κλίμα στη συνάντηση ήταν πολύ καλό και η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε στους εκπροσώπους του Ολυμπιακού Βόλου πως θα είναι στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν, καθώς ο ερυθρόλευκος Σύλλογος εδώ και 81 χρόνια προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην περιοχή μας.

Δ. Μουρτζίνος: «Οι κινήσεις μας δημιουργούν μία νέα ελπίδα στον κόσμο του Ολυμπιακού Β.»

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οργανώνεται πολύ νωρίς για την επόμενη περίοδο, επισήμανε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Ένα 102.5 και τον Γιώργο Καρεκλίδη, κ. Δημήτρης Μουρτζίνος.

Ο γενικός γραμματέας του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 επισήμανε ότι η προσπάθεια που γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα στηρίζεται σε Βολιώτες, ενώ πρόσθεσε ότι οι κινήσεις που έχουν ήδη γίνει έχουν δημιουργήσει μία νέα ελπίδα στον κόσμο, γι’ αυτό και πιστεύει ότι ο χώρος που κλείστηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο για τη Γ.Σ. της 6ης Ιουνίου πιθανόν να αποδειχθεί μικρός.

Έκανε ακόμη λόγο για τον ερχομό παικτών που θα κάνουν τη διαφορά, δε θέλησε να σχολιάσει τις φήμες περί επιστροφής Φλίγκου, ενώ σχετικά με την έδρα του Ολυμπιακού Β. τόνισε ότι, αν δεν παραχωρηθεί το ΕΑΚ, που είναι ο πρώτος στόχος, η ομάδα δεν είναι ξεκρέμαστη, αφού έχει και το Πανθεσσαλικό. Τέλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί και η Νεάπολη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Μουρτζίνος:

Για τη νέα χρονιά και τον σχεδιασμό που έχει ήδη γίνει:

«Για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά από πολλά χρόνια, και παρόλο που η διοίκησή του ασκείται από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, έχει κάνει βήματα οργάνωσης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο από πολύ νωρίς. Έχουμε κλείσει προπονητή, έχουμε ανανεώσει τη συνεργασία μας με παίκτες από τον περσινό βασικό κορμό της ομάδας, έχουμε κλείσει προπονητικό κέντρο να πάμε στο Ελατοχώρι τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, για να γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, έχουμε παραγγείλει αθλητικό υλικό και το τεχνικό τιμ της ομάδας, ο τεχνικός διευθυντής μας, κ. Μακρής, μαζί με τον κ. Αμανατίδη έχουν αναλάβει τη συζήτηση με παίκτες που θα στελεχώσουν και θα επανδρώσουν την ομάδα μας».

Για το αν υπάρχουν οικονομικοί αρωγοί εντός της πόλης:

«Είναι λογικό. Για να γίνουν αυτές οι κινήσεις, ήδη υπάρχει βοήθεια από κάποιους ανθρώπους. Αναφέρω και τον κ. Τσιμπανάκο, ο οποίος ήδη έχει βγει μπροστά και φαίνεται και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ ως Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου. Κι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι, χορηγοί, οι οποίοι μας βοηθούν στο νέο μας ξεκίνημα. Είναι όλοι Βολιώτες κι Ολυμπιακοί, παρόλο που κάποια δημοσιεύματα ηλεκτρονικών μέσων προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιο θέμα στην ομάδα μας ότι έρχονται εμβάσματα και καταθέσεις από άλλες πόλεις. Αυτά τα διαψεύδουμε κατηγορηματικώς, έχουμε βγάλει κι ανακοίνωση, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η συνεργασία που υπάρχει, είναι καθαρά σε επίπεδο τεχνογνωσίας και τεχνικής υποστήριξης. Ουσιαστικά, εμείς παίρνουμε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Ο Ολυμπιακός Βόλου στηρίζεται σε ανθρώπους δικούς του και σε φίλους της ομάδας, σε κανέναν άλλον».

Για τη Γενική Συνέλευση που έρχεται:

«Η Γενική Συνέλευση της 6ης Ιουνίου είναι το χρονικό σημείο, το οποίο θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προσπάθειας για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η αίθουσα δεν επιλέχθηκε τυχαία, είναι ένας αρκετά μεγάλος χώρος. Ήδη χθες βγάλαμε την ανακοίνωση για τη σύγκλησή της. Θα είναι ανοικτή και για τους φίλους, βέβαια αν τεθεί θέμα προς ψηφοφορία θα ψηφίσουν μόνο τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, όπως προβλέπει το καταστατικό. Αλλά επειδή προβλέπουμε πολύ μεγάλη παρουσία, βλέπουμε στον κόσμο μία “ζέστη”, μία ανταπόκριση, μία καινούρια ελπίδα που έχουν δημιουργηθεί από τις κινήσεις της ομάδας και πιστεύουμε πως ο χώρος αυτός ίσως φανεί και μικρός».

Για τη στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού κι αν η απογοήτευσή του από τα προηγούμενα χρόνια έφερε τον ΝΠΣ στον Βόλο:

«Μία ομάδα χωρίς τον κόσμο δεν μπορεί να υπάρξει. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ομάδα ριζωμένη στη συνείδηση του βολιώτικου λαού, είναι εδώ από το 1937, έχει τον κόσμο της κι αυτός θα τον βοηθήσει να πάει εκεί που πρέπει να είναι.

Γενικώς οι ομάδες της πόλης, αλλά εγώ θα αναφερθώ στον Ολυμπιακό, τα τελευταία χρόνια είχαν κάποια ατυχή συμβάντα. Ειδικά ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ενάμιση χρόνο που δεν έπαιξε μπάλα, συν κάποιες χρονιές που έκανε μεγάλη προσπάθεια, για να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ και δεν τα κατάφερε.

Όλα αυτά δημιούργησαν μία απογοήτευση στον κόσμο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κενά, τα οποία οδήγησαν να μπουν και κάποιοι άλλοι στο παιχνίδι. Με το νέο ξεκίνημα που κάνουμε, μαζί και με τη συμπαράσταση του κόσμου που βλέπουμε αυτήν τη στιγμή κι εκδηλώνεται με κάθε τρόπο, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Μετά τον Δεκέμβριο, όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό Βόλου η διοίκηση του Ερασιτέχνη του, χωρίς επαγγελματίες παράγοντες, η συμπαράσταση του κόσμου ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Και χωρίς τη συμπαράσταση και τη βοήθεια του κόσμου του Ολυμπιακού, δε θα πετυχαίναμε αυτό το αποτέλεσμα».

Για το αν είναι αναγκαίο ένα πρόσωπο να βγει μπροστά στο διοικητικό σχήμα του Ολυμπιακού:

«Εμείς, ως διοίκηση του Ερασιτέχνη, πάντα μιλάμε με ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Ίσως η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν το έχει επιτρέψει ακόμα να υπάρξει ο ένας, ο οποίος θα βγει μπροστά. Αλλά να σας πω, επειδή έτσι είναι τα πράγματα τώρα γενικώς στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας, είναι πολύ καλύτερο, οποιοδήποτε εγχείρημα να στηρίζεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Οπότε, αν κάποια στιγμή, έχεις μία απώλεια ενός χορηγού, να έχουν τη δυνατότητα οι άλλοι με τις αντίστοιχες αναπροσαρμογές στον προϋπολογισμό, να καλύψουν το οικονομικό βάρος της ομάδας».

Για τη μεταγραφική πολιτική:

«Να είστε σίγουροι πως οι συζητήσεις που κάνει το τεχνικό επιτελείο της ομάδας έχει αυτόν τον στόχο. Να φέρει παίκτες οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν τον Γενάρη, ανανέωσαν τη συνεργασία τους μαζί μας, γιατί έκαναν τη διαφορά και στον δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός έκανε αυτήν την πορεία πρωταθλητισμού, μπορώ να πω. Οι συζητήσεις γίνονται, αλλά υπάρχει κι ένα τεχνικό πρόβλημα. Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, της ανώτερης κατηγορίας, δεν είχε τελειώσει, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ολοκληρώσεις συνομιλίες και να ανακοινώσεις ονόματα παικτών, τη στιγμή που έχουν δελτία σε κάποιες άλλες ομάδες. Τελειώνει το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και σιγά-σιγά θα αρχίσουν οι ανακοινώσεις αυτών των παικτών που θα κάνουν τη διαφορά και θα οδηγήσουν τον Ολυμπιακό, αν όλα πάνε καλά, εκεί που είναι ο στόχος μας».

Για τις ανανεώσεις των αδερφών Κόκα και του Χρήστου:

«Οι συζητήσεις γίνονται. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κάνει τις προτάσεις του και περιμένει και τις απαντήσεις των παικτών. Για να προχωρήσει μία συνεργασία, πρέπει να θέλουν και τα δύο μέρη. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει προτάσεις, όπως είπα, αλλά δεν παρακαλάει και κανέναν. Υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να έρθουν στον Ολυμπιακό».

Για τις φήμες περί επιστροφής του Φλίγκου στην ομάδα:

«Δε θα μπορέσω να σχολιάσω, γιατί αυτά ανακοινώνονται, αφού κλείνουν οι συμφωνίες με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, μετά αναλαμβάνει το Γραφείο Τύπου κι έρχονται οι ανακοινώσεις. Ο κ. Αμανατίδης τον ξέρει, αλλά εγώ δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι τέτοιο».

Για το γηπεδικό:

«Βασική επιδίωξη του Ολυμπιακού Βόλου είναι πάντα να παίζει στο ΕΑΚ. Για λόγους τακτικής διοικούντων τα προηγούμενα χρόνια, επιλέχθηκε και το Πανθεσσαλικό. Η προσπάθεια της διοίκησης είναι να επανέλθουμε στο ΕΑΚ. Κάναμε έγγραφο στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ζητώντας το ΕΑΚ για παραχώρηση, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για κύρια έδρα μας, αλλά η απάντηση ήταν πως έπρεπε να επανέλθουμε μετά τις 30 Ιουνίου, γιατί θα πραγματοποιηθούν έργα. Είμαστε σε αναμονή.

Οι κινήσεις μας θα είναι παράλληλες προς πολλές κατευθύνσεις. Ήδη ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το Πανθεσσαλικό. Απλά, αν πάρουμε το ΕΑΚ, θα κάνουμε αλλαγή της κύριας με τη δευτερεύουσα έδρα. Δεν είμαστε "ξεκρέμαστοι". Βέβαια, δεν ξέρουμε τι κλίμακας θα είναι οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο ΕΑΚ. Αν είναι μεγάλης κλίμακας, με αποτέλεσμα να κλείσει το στάδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος, πρέπει να δηλώσουμε και μία δεύτερη έδρα. Εκεί πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε, θα πάρει απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο. Εμείς έχουμε ως στόχο το ΕΑΚ, το λέω για να το διευκρινίσω αυτό κι είμαι κατηγορηματικός, αλλά από 'κει και πέρα, πολύ πιθανό είναι να δηλώσουμε και μία δεύτερη έδρα. Θα δούμε ποια έδρα θα διαλέξουμε».

Για το αν ο Ολυμπιακός σκέφτεται να δηλώσει ως έδρα το γήπεδο της Νεάπολης:

«Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα της πόλης κι όλες οι ομάδες της πόλης πρέπει να εξυπηρετούνται από τα δημοτικά γήπεδα. Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω».

 

Ανακοίνωσε τη σύγκληση Γ.Σ. την 6η Ιουνίου ο Ολυμπιακός Β.

Την απόφαση για σύγκληση της Γ.Σ. του συλλόγου με θέμα το ποδόσφαιρο έκανε γνωστή ο Ολυμπιακός Βόλου μέσα ανακοίνωσης-πρόσκλησης. Αναλυτικά:

"Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 αποφάσισε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας- Περιφερειακό Τμήμα  Μαγνησίας, στην οδό 2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος, με θέματα:

-Εκλογή προέδρου και γραμματέα Γενικής Συνέλευσης

-Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός ποδοσφαιρικού τμήματος από 18 Δεκεμβρίου 2017 έως και 31 Μαΐου 2018

-Προγραμματισμός ποδοσφαιρικού τμήματος αγωνιστικής περιόδου 2018-2019

-Τοποθετήσεις μελών

Σε περίπτωση που δε διαπιστωθεί απαρτία στη Γενική Συνέλευση, βάσει καταστατικού, η Γενική Συνέλευση θα γίνει την ίδια ημέρα στον ίδιο χώρο στις 19:00, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.

Η Γενική Συνέλευση είναι ανοιχτή σε μέλη και φίλους του Συλλόγου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.

Ανανεώσεις συνδρομών θα γίνονται και στο χώρο της Συνέλευσης".

Θα υπάρξουν εκπλήξεις για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού

Στην ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο τα μέλη που θα έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους, αλλά δικαίωμα εισόδου όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου, με σκοπό να δοθεί ο πανηγυρικός χαρακτήρας που θέλει η διοίκηση, η οποία είναι βέβαιο ότι θα έχει ετοιμάσει και κάποιες εκπλήξεις.

Η χωρητικότητα του αμφιθεάτρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι 300 άτομα και μία γεμάτη αίθουσα είναι απαραίτητη, για να δοθούν τα μηνύματα που πρέπει.

Να σημειωθεί επίσης ότι γίνονται ενέργειες, ώστε να παραληφθεί το αθλητικό υλικό της ομάδας σύντομα και ο παίκτης ή οι παίκτες που θα παρουσιαστούν στη Γ.Σ. να φορέσουν τις νέες εμφανίσεις.

Κατά τα λοιπά, το θέμα του ΕΑΚ, για το οποίο δόθηκε απάντηση από τον Δήμο Βόλου να επανέλθει ο Ολυμπιακός Βόλου μετά τις 30 Ιουνίου, ώστε να ξεκαθαριστεί ποια έργα θα γίνουν, εξακολουθεί να συζητείται περισσότερο απ’ όλα.

Το γεγονός ότι και ο Μαγνησιακός περιλαμβάνεται στις ομάδες που έστειλε την ίδια απάντηση ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ σίγουρα προκαλεί μία έκπληξη. Ο Ολυμπιακός έχει από τη μία ως πρώτο στόχο να δηλώσει ως κύρια έδρα το ΕΑΚ, από την άλλη οι διοικούντες έχουν από τώρα κατά νου να στραφούν σε άλλες λύσεις, όπως το Πανθεσσαλικό και τη Νεάπολη. Πάντως, χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο, οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας υπάρχει ενδεχόμενο μετά τη Γενική Συνέλευση ανεξαρτήτως αν είναι γνωστή η έδρα ή όχι.

 

Γ.Σ. Αλμυρού: "Το μπάσκετ της Μαγνησίας γίνεται ακόμη πιο δυνατό"

Η διοίκηση του τμήματος μπάσκετ του Γ.Σ. συνεχάρη τον Ολυμπιακό Β. για την άνοδό του στη Γ’ Εθνική: «Η Δ.Ε. του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ θέλει να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου για την άνοδό της στη Γ' ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία. Με την άνοδο αυτή το μπάσκετ της Μαγνησίας γίνεται ακόμα πιο δυνατό. Συγχαρητήρια στους παίκτες, σε όλο το προπονητικό team, στη διοίκηση καθώς και σε όλους όσοι συντέλεσαν στο να επιτευχθεί η πολυπόθητη άνοδος».

 

  • Κατηγορία ΕΣΚΑΘ

Συγχαρητήρια του Ίωνα στον Ολυμπιακό Β.

Σε συγχαρητήρια ανακοίνωση του Ίωνα επισημαίνεται: "Ο Α.Σ. ΙΩΝΑΣ ΒΟΛΟΥ συγχαίρει τον Ολυμπιακό Βόλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ και την άνοδό του στη Γ' Εθνική κατηγορία ανδρών μπάσκετ. Καλή δύναμη και πορεία στη νέα σας κατηγορία...!"

  • Κατηγορία ΕΣΚΑΘ

Παραπέμπει στις καλένδες για το ΕΑΚ ο Δήμος Βόλου

Καθυστερούν τα πράγματα σε ό,τι αφορά το ΕΑΚ για τον Ολυμπιακό Βόλου, κάτι που σίγουρα δημιουργεί προβληματισμό.

Πριν μιάμιση βδομάδα περίπου ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, κ. Γιώργος Βλιώρας, είχε δηλώσει ότι η απάντηση στο αίτημα παραχώρησης των ερυθρολεύκων για χρήση του ΕΑΚ, όπως φυσικά και στις άλλες ομάδες, δηλαδή τον ΝΠΣ Βόλος και τον Θησέα, θα δοθεί σύντομα.

Τελικά, με επιστολή του στις τρεις προαναφερθείσες ομάδες ο Δήμος Βόλου απάντησε ουσιαστικά ότι προτίθεται να κάνει στο Στάδιο του Βόλου τεχνικά έργα με πρόγραμμα της Περιφέρειας, η οποία θα τα χρηματοδοτήσει, και έτσι, επειδή θα χρειαστεί κάποιο χρόνο αυτά να ξεκαθαρίσουν, ζητάει από τις ομάδες να επανέλθουν στο αίτημά τους σε ενάμιση μήνα!!!

Άρα λοιπόν, μέχρι περίπου τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου βάσει αυτής της απάντησης ο Ολυμπιακός Β. δε θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα έχει το «Τάκης Συνετόπουλος» για τη νέα σεζόν για τους αγώνες του, κάτι που αποτελεί τη βάση του προγραμματισμού του. Όλοι βλέπουν ότι ο Δήμος παραπέμπει το θέμα στις καλένδες κι αυτό σίγουρα δεν αρέσει στους διοικούντες, που επιθυμούν να γνωρίζουν την έδρα της ομάδας για τη νέα περίοδο όσο το δυνατόν πιο νωρίς για ευνόητους λόγους και ο κυριότερος σε πρώτη φάση είναι η κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο Δήμος Βόλου θέλει να κερδίσει χρόνο για το θέμα και ούτε ποιες είναι οι προθέσεις του, αν πραγματικά δηλαδή θέλει να δώσει το ΕΑΚ στον Ολυμπιακό.

Πάντως, η διοίκηση του συλλόγου δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και εκτός του ότι δε θα σταματήσει να διεκδικεί το ΕΑΚ όσα προσκόμματα κι αν βρει μπροστά της, θα στραφεί στις άλλες λύσεις που διαθέτει, δηλαδή στο Πανθεσσαλικό (είναι έδρα της ομάδας) αλλά και πολύ πιθανόν στη Νεάπολη, την οποία δεν αποκλείεται να ζητήσει, αν δεν πάει κάτι καλά με το ΕΑΚ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ουσιαστικά τέσσερις είναι οι παίκτες, με τους οποίους θέλουν να κλείσουν τις ανανεώσεις οι διοικούντες μετά από όσες έγιναν. Αυτοί είναι τα αδέρφια Κόκα καθώς και οι Χρήστου και Καραγκιολίδης. Για τους πρώτους είναι γνωστό ότι ο Δήμος Κόκας θέλει να πάρει το δελτίο του και να πάει σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ με τον δεύτερο, που δεν έχει πρόβλημα να παραμείνει, θα ξανασυζητηθούν οι οικονομικοί όροι μίας ενδεχόμενης συμφωνίας. Βέβαια, δεν αποκλείεται για τον Δήμο Κόκα να ζητηθεί και κάποιο ποσό, εφόσον επιμείνει στην αρχική του θέση.

Σε ό,τι αφορά τη Γενική Συνέλευση της 6ης Ιουνίου, είναι πιθανόν ακόμη και μέχρι το τέλος αυτής της βδομάδας ή τις αρχές της επόμενης να έχει κλείσει κάποιο ή κάποια δυνατά ονόματα, τα οποία δε θα αποκαλυφθούν, αλλά θα παρουσιαστούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, όπου θα συνέλθει το κορυφαίο όργανο του συλλόγου.

 

Συγχαίρει την ομάδα μπάσκετ η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου

Η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου συνεχάρη την ομάδα μπάσκετ των ανδρών του συλλόγου για την άνοδο στη Γ' Εθνική. Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Ακόμη μία επιτυχία γιορτάζει από το περασμένο Σάββατο η οικογένεια του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ΕΣΚΑΘ και την παράλληλη  άνοδο του ανδρικού τμήματος καλαθοσφαίρισης στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Ως Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 συγχαίρουμε θερμά τη Διοικούσα Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης, το προπονητικό team αλλά και κάθε αθλητή ξεχωριστά γι’ αυτή τη σπουδαία επιτυχία, που ήρθε με πολύ κόπο και προσπάθεια απ’ όλους. Ευχόμαστε σε όλους και είμαστε σίγουροι πως οι επιτυχίες και οι διακρίσεις δε θα σταματήσουν ποτέ για όλα τα τμήματα του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937.

Μας κάνατε περήφανους! Και εις ανώτερα!"

  • Κατηγορία ΕΣΚΑΘ

Συγχαίρει τον Ολυμπιακό Β. η Νίκη για την άνοδο

Συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Νίκη Β. για την άνοδο του Ολυμπιακού Β. στην Γ’ Εθνική μπάσκετ ανδρών. Αναλυτικά: “Η Δ.Ε. μπάσκετ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» συγχαίρει την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Η Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ της Νίκης Βόλου θεωρεί ότι το επίπεδο του Βολιώτικου μπάσκετ ανεβαίνει με την συμμετοχή περισσότερων ομάδων της πόλης μας σε Εθνικές κατηγορίες”.

Άνοδος για τον Ολυμπιακό Β. στη Γ' Εθνική μπάσκετ

Τελικά ο Αμπελώνας έπαιξε για την ιστορία του, νίκησε άνετα με 78-57 την Καλαμπάκα κι έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου, που κέρδισε τον Γ.Σ. Βόλου στο ΕΑΚ με 74-61, είναι από σήμερα πρωταθλητής στην Α1 ΕΣΚΑΘ και του χρόνου επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες και στη Γ’ Εθνική. Οι ερυθρόλευκοι ισοβάθμησαν με την Καλαμπάκα, αλλά λόγω καλύτερης διαφοράς στα μεταξύ τους ματς υπερτερούν στην ισοβαθμία (νίκησαν με 22 και έχασαν με επτά).

Ο Γ.Σ. Βόλου κατέβηκε χωρίς τέσσερις έμπειρους, τους Παλάσκα, Παυλόπουλο, Καλογερόπουλο και Κουρουπάκη, ενώ το γεγονός ότι το ματς κρίθηκε νωρίς, καθώς στο 30' η διαφορά ήταν στους 21 πόντους, επέτρεψε να αγωνιστούν και κάποιοι πολύ νεαροί παίκτες, όπως ο 14χρονος Ακριβόπουλος και ο 16χρονος Γαβρινιώτης από πλευράς πρωταθλητών. 

Φυσικά, η αναγγελία της χαρμόσυνης είδησης για την ήττα της Καλαμπάκας έφερε έξαλλους πανηγυρισμούς και αρκετή συγκίνηση, αφού ο Ολυμπιακός Β. πήρε έστω και με το δώρο του Αμπελώνα αυτό που δικαιούνταν, καθώς ήταν η καλύτερη ομάδα, αλλά λίγο έλειψε να βγάλει μόνος του τα μάτια του.

 Δεκάλεπτα: 28-9, 43-32, 69-48, 74-61

Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας-Γκουγκουτούδης): Καραγεώργος 12 (3), Τζήμας 3 (1), Παπούλιας 12, Αλεξίου 3 (1), Ίλτσογλου 8 (2), Μπόγδανος 8, Γαβρινιώτης, Καραθάνος 3, Ακριβόπουλος, Αναστασόπουλος 5 (1), Λουλούδης 6, Παρασκευάς 14.
Γ.Σ. Βόλου (Κοσμάτος-Ντάκης): Κωστούλας 10, Σταθούρος 7 (1), Ζήσης 11, Μούτσιος 5 (1), Κυριαζής, Τσίρος 15, Σιδερής 5 (1), Ζαρογιάννης 8.

Πλέι οφ Α1 ΕΣΚΑΘ/6η αγωνιστική

Γ.Σ. Αμπελώνα - Α.Ο. Καλαμπάκας 78-57
Ολυμπιακός  Β. - Γ.Σ. Βόλου 74-61

 Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός Β. 10

2. Α.Ο. Καλαμπάκας 10

3. Γ.Σ. Αμπελώνα 9

4. Γ.Σ. Βόλου 7

  • Κατηγορία ΕΣΚΑΘ

Σπουδαιότερο θέμα όλων το γήπεδο για τον Ολυμπιακό Β.

Αναμφίβολα η συμφωνία πολύ νωρίς με έναν ικανότατο προπονητή, οι ανανεώσεις παικτών του βασικού κορμού, οι επαφές για μεταγραφές που θα προκαλέσουν ενθουσιασμό στον κόσμο και το κλείσιμο προπονητικού κέντρου είναι σίγουρα πολύ σημαντικά πράγματα για το χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού Βόλου, που θα θελήσει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα σεζόν.

Ωστόσο, εκεί που θα στηριχθεί η προσπάθεια των ερυθρολεύκων όλοι γνωρίζουν ότι θα είναι στο ΕΑΚ, που αποτελεί τη φυσική έδρα της ομάδας και το πιο δυνατό της όπλο, κάτι που αποδείχτηκε και τη χρονιά που πέρασε, καθώς έδωσε πέντε ματς εκεί και τα κέρδισε και τα πέντε.

Γι’ αυτό λοιπόν αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία η απάντηση του Δήμου Βόλου όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ώστε μετά το έγγραφο αίτημα που εστάλη για διετή χρήση του σταδίου από τη μεριά της διοίκησης του Ερασιτέχνη να κληθεί αυτή για απευθείας συνομιλίες με τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ.

Άπαντες στον Ολυμπιακό Β. βεβαίως έχουν αντιληφθεί ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό, καθώς από τη μία το στάδιο θέλουν και οι ΝΠΣ Βόλος και Θησέας (ο πρώτος το πιθανότερο για προπονήσεις και ο δεύτερος για τους αγώνες του, αν και πρώτος του στόχος είναι να παίξει στην Αγριά), από την άλλη σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Γιώργου Βλιώρα υπάρχει πιθανότητα να ενταχθεί ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος σε πρόγραμμα της Περιφέρειας για τη συνολική αναβάθμισή του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να παραμείνει κλειστό το «Τάκης Συνετόπουλος» για κάποιο διάστημα, χωρίς βεβαίως να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα γίνουν και πότε θα γίνουν οι όποιες παρεμβάσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν οι παρεμβάσεις αυτές θα αφορούν το γκρέμισμα της μεγάλης κερκίδας που βλέπει προς το βοηθητικό και το χτίσιμο μίας άλλης, αλλά και την κατασκευή νέων αποδυτηρίων κάτω απ’ αυτή.

Σίγουρα στον Ολυμπιακό Β., επειδή όλα είναι ρευστά, κάνουν πολλές σκέψεις και βάζουν όλες τις πιθανότητες στο τραπέζι, όπως για παράδειγμα το ενδεχόμενο, ακόμη κι αν τους δοθεί άδεια χρήσης του ΕΑΚ, να το στερηθούν για κάποιο καιρό λόγω εργασιών, ή να καταφύγουν στην έσχατη λύση να ζητήσουν κάποιο άλλο Δημοτικό Γήπεδο, δηλαδή τη Νεάπολη, ή να στραφούν και πάλι στο Πανθεσσαλικό.  Όμως αυτά είναι ασκήσεις επί χάρτου και ο βασικός στόχος είναι να δοθεί στην ομάδα το ΕΑΚ για όλη τη χρονιά, χωρίς τα οποιαδήποτε προσκόμματα.

Σκοπός είναι μέχρι τη Γενική Συνέλευση να έχει ήδη γίνει γνωστό ότι οι συζητήσεις για το ΕΑΚ θα έχουν ευτυχή κατάληξη, αφού αυτό θα φέρει άλλη ψυχολογία στον κόσμο και θα μπορέσει η διοίκηση να θέσει σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας, τα οποία αποτελούν τη βάση των εσόδων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

 

Συνδρομή σε RSS