noodles volos banner

Μ. Ρόκα: «Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες»

Ο Μάνουελ Ρόκα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επί του Αχαρναϊκού, μοίρασε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του και παράλληλα τόνισε ότι αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές απαντώντας στο ποιος δημιούργησε αυτή την ομάδα και δίνοντας τέλος στην λεκτική αντιπαράθεση που είχε ο Γιώργος Βαζάκας με τους δημοσιογράφους.

«Πρώτα απ’ όλα να δώσω συγχαρητήρια στον Γιώργο Βαζάκα, επειδή βρήκαμε μία ομάδα απέναντι μας πολύ δύσκολη. Όχι επειδή έχει μονάδες, αλλά γιατί έστησε την ομάδα με μια τακτική πάρα πολύ καλή και μας δημιούργησε δυσκολίες. Εμείς περιμέναμε αυτό το παιχνίδι βεβαίως, προσπαθήσαμε να παίξουμε στον χώρο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν  πολύ δύσκολο, δεν είχαμε κυκλοφορία στο κέντρο. Βάλαμε δύο επιθετικούς επειδή περίμενα ένα παιχνίδι με σέντρες κυρίως. Έτσι έβαλα Γκούρμα και Γκέσιο και συν τους Ακόστα και Μάριο, θέλαμε να γεμίσουμε την περιοχή για τις σέντρες. Είπαμε ότι πρέπει να έχουμε πολύ προσοχή στις στημένες φάσεις. Από εκεί δεχτήκαμε το πρώτο γκολ και από κει και πέρα στηρίχτηκε η αντίπαλη ομάδα στην τακτική. Δεν περίμενα λιγότερα από τον Γιώργο Βαζάκα από την εμπειρία που έχει. Εμείς έχουμε πάρα πολλές επιλογές. Όταν αλλάξαμε το πρόσωπο μας στο δεύτερο ημίχρονο, ανοίξαμε τους χώρους, παίξαμε πιο γρήγορα πάσινγκ γκέιμ. Εγώ δεν μπαίνω στη διαδικασία ποιανού είναι η ομάδα. Εγώ θεωρώ ότι πρωταγωνιστές είναι πάντα οι παίκτες. Πρωταγωνιστές είναι αυτοί που μεταβιβάζουν όσα έχουμε εμείς, στα χαρτιά και στο λάπτοπ, στο γήπεδο. Αυτοί είναι. Και ο Μουρίνιο να είμαι, αν οι παίκτες δεν το κάνουν στο γήπεδο, τότε δεν κάνεις τίποτα. Ο παίκτης είναι ο πρωταγωνιστής πάντα στο ποδόσφαιρο και εμείς προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε και να τους δώσουμε πλάνο».

Για το πρώτο ημίχρονο της ομάδας του: «Εχω δει και χειρότερα πρώτα ημίχρονα, όπως με Φωστήρα, όπως με Γλυφάδα, που δεν ήμασταν καλά. Είναι δύσκολο στο εντός έδρας παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο να δείξεις καλή εμφάνιση στο γήπεδο γιατί η φιλοξενούμενη ομάδα έχει δύναμη και μπορεί να κρατήσει καλύτερα. Το πρώτο ημίχρονο σήμερα για μένα πάει στα σκουπίδια. Για μένα όποιος και να είσαι, πρέπει να έχεις εγωισμό. Σε όλους τους παίκτες αυτό είπα στα αποδυτήρια. Να βγάλουν θυμό για να αλλάξουν στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε αυτό που έχουμε».

Για το αν αισθάνεται τυχερός που έχει τόσες επιλογές και παίκτες που μπαίνουν και αλλάζουν το παιχνίδι: «Αυτούς τους παίκτες έχουμε στο ρόστερ και τους χρησιμοποιώ ανάλογα με το παιχνίδι που τους χρειάζομαι. Εγώ με το παιχνίδι κοιτάω για τις αλλαγές. Σήμερα χρειαζόμασταν κάτι διαφορετικό. Χρειαζόμασταν πάσινγκ γκέιμ που δεν υπήρχε. Για αυτό χρειαστήκαμε τον Πόνσε και τον Κατσίκη. Ανοίξαμε πολλούς χώρους. Δεν είναι τυχαίο. Εξαρτάται από το παιχνίδι. Σε αυτό το παιχνίδι «κλειδί» ήταν οι Κατσίκης και Πόνσε».  

Last modified onSunday, 15 December 2013 18:17