noodles volos banner

Από την… κόλαση στον παράδεισο!

Μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε από την… κόλαση στον παράδεισο! Μέχρι το 79’ η Βολιώτικη ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-1 από τον Αχαρναϊκό στο ΕΑΚ, αλλά σε εκείνο το λεπτό ο Πόνσε ισοφάρισε και στο 83’ ο Πινδώνης, ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ήρθε και ο Μπρέσκα στις καθυστερήσεις για να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα για τους ερυθρόλευκους! Το τελικό 3-1 κρίνεται δίκαιο, με τον Μάριο Γκούρμα να είναι στους διακριθέντες παρότι δεν σκόραρε, αφού δημιούργησε τα δύο από τα τρία γκολ.

Με εκπλήξεις η ενδεκάδα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εκπλήξεις από πλευράς Μάνουελ Ρόκα στην ενδεκάδα. Οι Κατσιαρός και Ακόστα επέστρεψαν σε αυτή μετά από αρκετό καιρό. Οι δυο ποδοσφαιριστές για τους οποίους υπήρξαν σενάρια αποχώρησης το προηγούμενο διάστημα, ήταν στις βασικές επιλογές του Ισπανού τεχνικού. Από κει και πέρα προτίμησε δίδυμο στην επίθεση και ο Γκέσιος αγωνίστηκε επίσης στο βασικό σχήμα δίπλα από τον Γκούρμα. Ο Γκίτκος υπερασπίστηκε την εστία, Μελίσσης και Αρβανίτης ξεκίνησαν στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και οι Γιαλούσης και Κατσιαρός κάλυψαν τις δυο πλευρές της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή Ρόκας και Καπετάνος, Μπρέσκα στα δεξιά, Ακόστα στα αριστερά και μπροστά οι Γκέσιος και Γκούρμα.   

Εγκλωβισμένος ο Ολυμπιακός, γκολ ο Αχαρναϊκός

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε τις προθέσεις του στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα έδειξε ότι θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και να πετύχει γρήγορα ένα γκολ που θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, όμως δεν μπορούσε να βρει χώρους για να «πατήσει» περιοχή με καλές προϋποθέσεις. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πιέσουν, κέρδισαν δύο διαδοχικά κόρνερ, που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ωστόσο η πρώτη ουσιαστικά τελική προσπάθεια της αναμέτρησης έγινε από τους φιλοξενούμενους με κεφαλιά του Μωυσιάδη να καταλήγει άουτ στο 10’. Ο Ολυμπιακός απάντησε με σουτ του Γκούρμα στο 14’ που μπλόκαρε ο Παγούδης. Δύο κεφαλιές του Νεοφύτου στο 16’ και στο 24’ δεν απείλησαν τον Γκίτκο, όμως ήταν απλά η προειδοποίηση, αφού στο 28’ ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε λάθος του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και αδράνεια της άμυνας και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να γράψει το 0-1. Ο Γκούρμα προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με κεφαλιά, όμως σημάδεψε άουτ και στο 30’ ο Ολυμπιακός κινδύνεψε με δεύτερο γκολ, όταν ο Βλάχος βγήκε στην αντεπίθεση και έκανε το σουτ για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γκίτκος.  Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν εγκλωβισμένοι στην αμυντική τακτική του Γιώργου Βαζάκα. Χώροι δεν υπήρχαν για να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι και οι φάσεις μπροστά από την εστία του Παγούδη ήταν ελάχιστες. Ένα σουτ του Κατσιαρού μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ στο 44’ ήταν η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Ξέσπασε στο τέλος!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές από τον Μάνουελ Ρόκα. Ακόστα και Γκέσιος αποσύρθηκαν και έδωσαν τις θέσεις τους στον Πόνσε και στον Κατσίκη. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του, έκλεισε στα καρέ του τον Αχαρναϊκό στο πρώτο τέταρτο αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 59’ ο Κατσίκης εκτέλεσε φάουλ και ο Αρβανίτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, όμως ο διαιτητής υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ… Ένα λεπτό μετά ο Καπετάνος με διπλή προσπάθεια προσπάθησε να απειλήσει, αλλά στο πρώτο σουτ η μπάλα κόντραρε και στο δεύτερο κατέληξε άουτ και στο 66’ ο Γκούρμα σούταρε για να περάσει η μπάλα άουτ. Στο 78’ ο Κατσίκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό όμως μετά ο Γκούρμα έβγαλε τη σέντρα και ο Πόνσε μέσα στην περιοχή με σουτ έγραψε το 1-1! Μετά από τέσσερα λεπτά ο Πινδώνης ολοκλήρωσε την ανατροπή και έκανε το 2-1!  Μετά από σέντρα του Μπρέσκα, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά με πλασέ την έστειλε στα δίκτυα! Ολοι πίστεψαν οτι κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Ομως ο Ολυμπιακός είχε κι... άλλο! Στο 92’ ο Μπρέσκα πέτυχε και τρίτο γκολ μετά από σέντρα του Γκούρμα για τους γηπεδούχους και έριξε τους τίτλους τέλους στην αναμέτρηση!

Διαβάστε εδώ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μανουέλ Ρόκα): Γκίτκος, Γιαλούσης, Κατσιαρός, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας, Καπετάνος, Μπρέσκα, Ακόστα (46' Πόνσε), Γκέσιος (46' Κατσίκης), Γκούρμα.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης, Μωυσιάδης, Αθανασόπουλος (87' Μακρυγιάννης), Νιάρος, Χριστόπουλος, Ντάλλας, Βλάχος (52' Καλογερόπουλος), Νεόφυτος, Παραράς, Μιρτσέτα, Σάνον.

Last modified onSunday, 15 December 2013 18:06