noodles volos banner

Με Γιαλαμίδη και Kamgaing 1-1 η Νίκη με τον Διγενή Νεοχωρίου

Ο Kamgaing με τη φανέλα της Νίκης στο φιλικό με τον Διγενή Ο Kamgaing με τη φανέλα της Νίκης στο φιλικό με τον Διγενή

Στο γήπεδο της Κερασιάς υποδέχθηκε η Νίκη τον νεοφώτιστο στη Γ’ Εθνική Διγενή Νεοχωρίου του Θάνου Θεοδώρου με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 1-1 χάρη σε τέρματα του Νασιακόπουλου στο 7’ και Ιορδανίδη (κορυφαίος στο δεύτερο μέρος, που πέρασε στο γήπεδο) στο 68’ με πέναλτι, που υποδείχθηκε σωστά από τον διαιτητή Στάθη Ευσταθιάδη.

Ωστόσο ο παλαίμαχος ρέφερι, που είχε ως βοηθούς δύο επίσης παλαίμαχους επόπτες, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ματς, που είχε πολλές δυνατές φάσεις, αφού το μικρών διαστάσεων γήπεδο ευνοούσε τις συνεχόμενες επαφές. Συνέπεια ήταν οι πολλές φωνές και διαμαρτυρίες από τους δύο πάγκους και ειδικά από τους φιλοξενούμενους, που όσο κι αν σε κάποιες περιπτώσεις το παράκαναν, σίγουρα δεν έχουν άδικο σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι δε γίνεται μία μεγάλη ομάδα σαν τη Νίκη, που δείχνει συν τοις άλλοις ξεκάθαρα ότι αλλάζει επίπεδο σε όλους τους τομείς φέτος και είναι δυνατή τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά, να πηγαίνει σε πρακτικές που την εκθέτουν μόνο και μόνο, για να γλιτώσει κάποια ευρώ ή επειδή δεν είναι καλή η σχέση της με την ΕΠΣΘ. 

Οι διάλογοι του Στάθη Ευσταθιάδη με τον προπονητή των φιλοξενουμένων Θάνο Θεοδώρου και με παίκτες του Διγενή, τους οποίους απειλούσε ότι θα τους στείλει στ’ αποδυτήρια, ήταν πραγματικά για το … youtube, αν βιντεοσκοπούνταν, αν και σίγουρα θα περίμενε κανείς από τους Τρικαλινούς σε ένα φιλικό ματς να ασχοληθούν περισσότερο με το ποδόσφαιρο και λιγότερο με τη διαιτησία, την οποία σχολίαζαν ακατάπαυστα. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο Θάνος Θεοδώρου απείλησε να πάρει την ομάδα και να φύγει, στο 78’ αποχώρησε, αλλά ξαναγύρισε και τελικά λίγο πριν το τέλος του αγώνα τον απέβαλε ο κ. Ευσταθιάδης, ο οποίος έκανε πολλά λάθη και έχασε τον έλεγχο του ματς.

 Δοκιμάστηκαν Kamgaing και Γιαλαμίδης

Στο φιλικό της Κερασιάς ξεχώρισαν οι δοκιμές του Καμερουνέζου Patrick Kamgaing και του Θωμά Γιαλαμίδη.

Ο 27χρονος αμυντικός μέσος Patrick Kamgaing πήγε φέτος τον Ιούλιο στην Ινσταμπούλ Σπορ ΙΙ, αλλά έμεινε ελεύθερος, ενώ αγωνίζεται στην Τουρκία από τον Σεπτέμβριο του 2015, αρχικά με την Ερντέκσπορ και στη συνέχεια με την Τσανάκαλεσπορ στην στη δεύτερη κατηγορία και με την Ορτάκα Μπελεντίγιε στην τρίτη κατηγορία της γειτονικής χώρας. Πρόκειται για έναν αμυντικό μέσο, που έδειξε ότι δεν είναι στο απαιτούμενο επίπεδο φυσικής κατάστασης, κάτι που διορθώνεται, αλλά ξέρει μπάλα και η εντολή ήταν να την παίρνει συνεχώς, ειδικά στο πρώτο μέρος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έπαιξε σε όλο το 90λεπτο. Οι άνθρωποι της Νίκης αποφάσισαν να δοκιμάσουν τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή, τη στιγμή που από τους Γιάκοβλεφ, Ντόλγκι και Σούσκιν δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι θα οριστικοποιηθεί η απόκτηση και των τριών.

Ο Θωμάς Γιαλαμίδης είναι 21χρονος υψηλόσωμος στόπερ, που έγινε γνωστός αγωνιζόμενος, μετά τον Θερμαϊκό Κορίνου στο τοπικό της Πιερίας, με τον Βατανιακό στη Γ’ (18 εμφανίσεις) και στη Β’ Εθνική (επίσης 18 εμφανίσεις) από τα 16 του ως τα 18 του, κάτι που έκανε τον Πανιώνιο να τον αποκτήσει. Ωστόσο, με τους κυανέρυθρους δεν μπόρεσε να κάνει συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Πιερικού (17 ματς στη Γ’) και της Κερύνειας στη Β’ της Κύπρου τη σεζόν 2016-17 (18 συμμετοχές). 

1 galiamidis

Ο Θωμάς Γιαλαμίδης στο σημερινό φιλικό

Η διάταξη των δύο ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ήταν ως πλάγιοι μπακ οι Λάιος και Δημολιός και ως στόπερ οι Ζιώγας και Βέργος. Ο Καμερουνέζος Kamgaing μαζί με τον Μέτσε ήταν οι ανασταλτικοί χαφ, ενώ πίσω από τον Τζιώρα κινούνταν οι Γαρυφαλλόπουλος στον άξονα και στις πτέρυγες οι Ματθαίου στ’ αριστερά και Μπάιριτς στα δεξιά σε ένα 4-2-3-1.

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη είχε ως τερματοφύλακα τον Τζήμα, τους Γενιτσαρίδη, Λάιο (πήγε στην απέναντι πλευρά), Μωυσίδη και Γιαλαμίδη στην άμυνα, ενώ ο Kamgaing συνέχισε να αγωνίζεται στον κεντρικό άξονα με τον Τσιανάκα να είναι πλέον ο δεύτερος "κόφτης". Ο Ιορδανίδης έπαιξε ως επιτελικός, έχοντας δίπλα του τους Ματθαίου και Βουρδάκη, ενώ φορ ήταν ο Τζιώρας, μέχρι το 59’ που πέρασε στον αγώνα ο Σιώμος, ο οποίος πέρασε στα πλάγια και πήγε στην κορυφή της επίθεσης ο Βουρδάκης. Λεπτά συμμετοχής πήραν και οι πιτσιρικάδες Σφονδυλιάς (ως αριστερός μπακ από το 78’) και Κουκουτής (στη φυσική του θέση στα αριστερά της άμυνας με μετατόπιση του Σφονδυλιά στο κέντρο αυτής, μετά τον ελαφρύ τραυματισμό στον ώμο του Μωυσίδη στο 87’).

Από την άλλη ο Θάνος Θεοδώρου, που έδειξε ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια, επέλεξε τον 40χρονο Ζαφείρη στην εστία, ενώ στην άμυνα ήταν οι Γκαγκαστάθης, Τζέλης στα πλάγια και οι Γούτσιος, Σαρακατσάνος (ο πολύπειρος αμυντικός με θητεία σε ΑΕΛ, Απόλλωνα Σμύρνης, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ηρακλή κ.α.).  Ο Μακρής ήταν ο κλασικός αμυντικός μέσος, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς χαφ τους Σκόνδρα και Μπασιάκα. Οι Νασιακόπουλος αριστερά και Νταής στα δεξιά βοηθούσαν τον σέντερ φορ Τσικρικά σε ένα 4-3-3. Στο δεύτερο μέρος για τους Τρικαλινούς αγωνίστηκαν και οι Γιαννούλας, Αμπαδιωτάκης, Χρήστος Γκάμπας, Γιώτας, Παπαθανασίου, Ξεφτέρης, Βελησσάρης.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Η Νίκη πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, αλλά είχε πρόβλημα να φανεί απειλητική, αναγκαζόμενη μάλιστα να κυνηγά από νωρίς το σκορ. Συγκεκριμένα κι ενώ στο 3’ ο Τζιώρας έπιασε ένα αξιόλογο αλλά για λίγο άστοχο σουτ με το αριστερό μετά από κλέψιμο του ίδιου εκτός περιοχής, στο 7’ οι κυανόλευκοι πλήρωσαν ένα παιδικό λάθος από την ασυνεννοησία Ζιώγα και Θεολόγη στην άμυνα. Ο πρώτος γύρισε την μπάλα προς τα πίσω λανθασμένα, ενώ ο δεύτερος έβγαινε κι ενώ είχαν όλον τον χρόνο να καθαρίσουν τη φάση, με συνέπεια ο Νασιακόπουλος, που καιροφυλακτούσε, να βγει σε κενή εστία και να κάνει εύκολα το 0-1. 

Στο 22’ ο Kamgaing κι ενώ ο Ζαφείρης ήταν στο έδαφος, έκανε την παράλληλη πάσα από πλάγια δεξιά της περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί κανείς, ενώ στο 25’ ο Τσικρικάς πήρε την κάθετη στον κενό χώρο και βγήκε μόνος, αλλά υστερώντας σε ταχύτητα επέλεξε να κάνει από μακριά ένα τελείως άστοχο σουτ.

Στο 27’ ο ίδιος-μετά τη τροφοδότηση του Νασιακόπουλου, που βγήκε στην πλάτη αρχικά του Λάιου- κλείστηκε στην αριστερή γωνία της μικρής περιοχής και δεν μπόρεσε να σουτάρει, αντίθετα έβγαλε προς τα έξω για επερχόμενο συμπαίκτη του, αλλά με γρήγορη αντίδραση ο Kamgaing έκοψε με τάκλιν.

Στο 38’ από κόρνερ του Δημολιού από τ’ αριστερά, ο Ματθαίου είδε τον Ζαφείρη στο πίσω δοκάρι να χάνει την μπάλα και από πλάγια έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νασιακόπουλος έβγαλε σέντρα, που πέρασε στο πίσω δοκάρι για τον Νταή, που από θέση μέσα δεξιά έπιασε ένα επικίνδυνο σουτ, το οποίο έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Τέλος, στο 41’ ο Τζιώρας έβγαινε μόνος, αλλά ο Ευσταθιάδης γύρισε τη φάση δέκα μέτρα πίσω, για να δώσει φάουλ, προκαλώντας πολλά μικρά … «εγκεφαλικά» στο πάγκο της Νίκης.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 51’ η Νίκη, που έδειξε από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης διάθεση να πιέσει και μάλιστα με οργανωμένο πλάνο, έχασε μια σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο πρώην τερματοφύλακας της Νίκης Πάρης Σταμέλος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, παρόλ' αυτά ξανάπεσε στα πόδια του Τζιώρα, που προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να σουτάρει πιεζόμενος και από αμυντικούς, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε. Στο 67’ ο συνδυασμός Βουρδάκη-Ιορδανίδη είχε ως τελικό αποδέκτη τον Camgaing, που σούταρε στα σώματα, με τη Νίκη να κερδίζει κόρνερ από τ’ αριστερά. Αυτό εκτελέστηκε από τον Ιορδανίδη, ο Σταμέλος έδιωξε την μπάλα προς τα πίσω με το ένα χέρι και στη μικρή περιοχή ο Μπασιάκος σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, με τους φιλοξενούμενους να παραδέχονται την παράβαση. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ιορδανίδης (1-1), στέλνοντας την μπάλα από τα δεξιά και τον Σταμέλο από τ’ αριστερά. Ο σκόρερ της Νίκης έδωσε γενικότερα άλλη οντότητα στο παιχνίδι της ομάδας και συνέβαλε στην άνοδο της απόδοσής της.

Στο 71’ ο Σταμέλος είχε μία δύσκολη επέμβαση σε δυνατά εκτελεσμένο φάουλ του Ιορδανίδη, που είχε κερδίσει ο Βουρδάκης, ενώ έκανε και δεύτερη απόκρουση στο σουτ από κοντά του Γιαλαμίδη, που πήρε το ριμπάουντ. Η μπάλα έφτασε στον Μωυσίδη, που με τον Σταμέλο πεσμένο στο έδαφος αστόχησε.

Στο 81’ η κεφαλιά του Τσιανάκα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 93’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη, όταν ο Ματθαίου (ο μοναδικός μαζί με τον Camgaing που έπαιξε σε όλο το 90λεπτο) από τα δεξιά συνέκλινε και σούταρε δυνατά με το αριστερό κοντά στη γωνία της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Νίκη Βόλου: Θεολόγης (46’ Τζήμας), Λάιος (78’ Σφονδυλιάς), Δημολιός (46’ Γενιτσαρίδης), Βέργος (46’ Μωυσίδης, 87’ λ.τρ. Κουκουτής), Ζιώγας (46’ Γιαμαλίδης), Camgaing, Μέτσε (46’ Τσιανάκας), Μπάιριτς (46’ Βουρδάκης), Ματθαίου, Γαρυφαλλόπουλος (46’ Ιορδανίδης), Τζιώρας (59’ Σιώμος)

Διγενής Νεοχωρίου: Ζαφείρης (46' Σταμέλος), Γκαγκαστάθης (46' Γιαννούλας), Τζέλης (71' Ξεφτέρης), Γούτσιος, Σαρακατσάνος (46' Αμπαδιωτάκης), Μακρής, Νταής (59' Φακίτσας), Μπασιάκας (69' Γιώτας), Τσικρικάς (71' Παπαθανασίου), Νασιακόπουλος (83' Βελησάρης), Σκόνδρας (57' Χρ. Γκάμπας)

 *Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στη μνήμη του άτυχου αστυνομικού Χρήστου Γκόλια, γνωστού για τα νικιώτικα αισθήματά του εν ζωή...

 

Last modified onMonday, 21 August 2017 18:32