noodles volos banner

ΝΙΚΗτρια στο μαγνησιώτικο ντέρμπι, 2-1 τον Ρήγα

Ο Παπαδήμας πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του μετά το δεύτερο γκολ Ο Παπαδήμας πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του μετά το δεύτερο γκολ

Όπως και πριν από τέσσερις μέρες στη Νεοκαισάρεια, έτσι και σήμερα η Νίκη επικράτησε με ανατροπή με 2-1 του Ρήγα Φεραίου στο μαγνησιώτικο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου αντέδρασε αμέσως στο 0-1 με τον Τζοβάρα στο 36’, αφού ο Νικλητσιώτης ισοφάρισε στο 39’ και ο Παπαδήμας χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του με γκολ στο 50’, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο τερματοφύλακας Τζήμας, του οποίου οι επεμβάσεις στο 63’ και το 76’ σε προσπάθειες των Σέττου και Γκίκα ήταν σωτήριες, έχοντας σημαντική συμβολή στη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία της ομάδας του.

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες

Χωρίς εκπλήξεις ήταν η διάταξη των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Η Νίκη, που κατέβηκε με 4-2-3-1, είχε τετράδα στην άμυνα μπροστά από τον τερματοφύλακα Τζήμα τους Παπαδήμα, Δημολιό (πλάγιοι μπακ), Παρασκευαΐδη, Ναουμίδη (στόπερ), ενώ στα χαφ ανασταλτικό ρόλο είχαν οι Βέργος και Μέτσε και επιτελικό ο Βασίλιεβιτς. Ακραίοι μεσοεπιθετικοί ήταν οι Νικλητσιώτης στ’ αριστερά και Σκοπελίτης στα δεξιά, ενώ φορ ήταν ο Κορέτα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κόλα πήρε τη θέση του Σκοπελίτη, παίζοντας μπροστά από τους αμυντικούς μέσους, με τον Βασίλιεβιτς να μετατίθεται στα δεξιά. Με την είσοδο του Πετράκου, ο Κόλα πήγε δεξιά, ο νεοεισελθών δίπλα στον Βέργο και μπροστά του στον άξονα προωθήθηκε ο Μέτσε. Στην αλλαγή Νικλητσιώτη-Μέτσε είχαμε νέα εσωτερική αλλαγή, καθώς ο Κόλα άλλαξε και τρίτη θέση, πηγαίνοντας στ’ αριστερά, για να αγωνιστεί ο Αλεξανδρής στα δεξιά.

Ο Ρήγας Φεραίος ξεκίνησε με 4-4-2. Ο Παπαγιάννης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά οι Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Γκάγκας, Σπαθής. Οι δύο κεντρικοί χαφ ήταν οι Αλεξίου και Γεωργατζής, δεξιά τοποθετήθηκε στη μεσαία γραμμή ο Κιπτίου και αριστερά ο Γκίκας, που φυσικά συνέκλιναν ειδικά ο πρώτος συνεχώς στον άξονα, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Σέττος και Τζοβάρας.

Όταν έγινε η διπλή αλλαγή του 72’, ο Καναβός έπαιξε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Λάμπρου στα αριστερά της άμυνας, με τον Σπαθή να μετατίθεται στο κέντρο αυτής, έχοντας περάσει εκτός οι Βουραζέρης και Αλεξίου.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 4’ ο Κορέτα βγήκε στην πλάτη της μετά από φάουλ, αλλά για λίγο δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή έξω από τη μικρή περιοχή. Ο Ρήγας, κι ενώ η Νίκη είχε μπει πιο επιθετικά, φάνηκε για πρώτη φορά στο 8’. Ο Κιπτίου εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από τον άξονα, αλλά ο Τζήμας έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε. Το ριμπάουντ πήρε ο Γκίκας, που από θέση μέσα δεξιά της περιοχής έβγαλε τη σέντρα για τον Σέττο στο πίσω δοκάρι, που πιεζόμενος πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν απείλησε την εστία της Νίκης. Στο επόμενο διάστημα, η επιθετικότητα της Νίκης κόπασε και οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και υπερείχαν ελαφρώς ως προς την κατοχή της μπάλας.

Οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους ξανά στο 23’, όταν ο Νικλητσιώτης πάσαρε στο ύψος της περιοχής για τον Σκοπελίτη, το σουτ του οποίου κάπου βρήκε και πέρασε κόρνερ.

Η επόμενη φάση της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 32’, με τον Κιπτίου να συγκλίνει στον άξονα και μετά από ωραίες προσποιήσεις ελευθερώθηκε και σούταρε κοντά στο ημικύκλιο, με την μπάλα να περνά τρία μέτρα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Ο πρωταγωνιστής της προηγούμενης φάσης ήταν ο παίκτης από τον οποίον ξεκίνησε το γκολ του Ρήγα στο 36’, καθώς για μία ακόμη φορά έφτασε με άνεση λίγο έξω από την περιοχή και πάσαρε για τον Γκίκα. Αυτός άφησε ωραία στον αφύλακτο Τζοβάρα, ο οποίος από θέση μέσα αριστερά της περιοχής με θαυμάσιο αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα πρώτα στο εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού και από κει «έσκασε» μέσα από τη γραμμή (0-1).

Η αντίδραση της Νίκης ήταν γρήγορη, καθώς στο 39’ μετά από σέντρα του Παπαδήμα, ο Βασίλιεβιτς έβγαλε παράλληλα από το σημείο του πέναλτι για τον Νικλητσιώτη, που στο τετ-α-τετ με τον Παπαγιάννη ήταν εύστοχος, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 42’ο Παπαδήμας μπήκε ωραία στην περιοχή και πήγε να βρει στο ύψος της μικρής περιοχής κάποιον από τους Κορέτα-Νικλητσιώτη, που ήταν έτοιμοι να απειλήσουν, αλλά η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε την τελευταία στιγμή από αμυντικό του Ρήγα.

Στο 43’ ο Σέττος από τα αριστερά έβγαλε μία μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι για τον Κιπτίου, που με ψηλοκρεμαστό δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια και στον ουρανό των διχτύων από την εξωτερική πλευρά, με τον Τζήμα να ελέγχει απόλυτα.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Η Νίκη ξεκίνησε με διάθεση να πιέσει και κέρδισε δύο κόρνερ στο πρώτο πεντάλεπτο. Στο δεύτερο απ’ αυτά στο 50’, το οποίο εκτελέστηκε από τον Νικλητσιώτη από τα δεξιά, ο Παπαδήμας με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Παπαγιάννη, σημειώνοντας το 2-1.

Η Νίκη συνέχισε να έχει τον έλεγχο και προσπαθούσε συνεχώς να μεταφέρει την μπάλα στα καρέ του Ρήγα, αλλά σε μία φάση που οι γηπεδούχοι ανέβηκαν μαζικά για την εκτέλεση ενός κόρνερ, δέχτηκαν αντεπίθεση από τους φιλοξενούμενους, με τον Σέττο στο 63’ να εκμεταλλεύεται ότι ο Μέτσε δεν κατόρθωσε να διώξει και να φεύγει μόνος προς την αντίπαλη περιοχή ταχύτατα. Φτάνοντας απέναντι από τον Τζήμα από πλάγια αριστερά θέση τον πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων σωτήρια έδιωξε σε κόρνερ σε μία μεγάλη ευκαιρία για τους Βελεστινιώτες.

Στο 71’ ο Τζήμας ήταν πάλι θετικός, παίρνοντας το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας για την πολύ γρήγορα αντίδρασή του να βγει ανάμεσα από πέναλτι και τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και να διώξει με τα πόδια προ του Σέττου, μετά την μπαλιά του Κιπτίου, ο οποίος στο 73’ ελίχθηκε ωραία και σούταρε αδύναμα με το δεξί, με τον γκολκήπερ της Νίκης να έχει εύκολο έργο και να μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία.

Στο 74’ ένα δυνατό σουτ του Κόλα από τα 30 μέτρα παραλίγο, καθώς η μπάλα πήρε φάλτσα, να αιφνιδιάσει τον Παπαγιάννη, που κατόρθωσε να διώξει σε κόρνερ.

Στο 76’ χρειάστηκε πάλι ο Τζήμας για τη Νίκη, καθώς με εκπληκτική εκτίναξη στη αριστερή του γωνία απέκρουσε την κεφαλιά του Γκίκα έπειτα από τη σέντρα του Χατζηαθανασίου από τα δεξιά.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, καθώς η Νίκη στη συνέχεια κρατούσε μακριά από τα καρέ της εύκολα τους αντιπάλους, χωρίς ωστόσο η ίδια να μπορέσει να απειλήσει.

Κίτρινες: -Αλεξίου (23’), Τζοβάρας (45’), Κιπτίου (56’)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ:  Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Βέργος, Μέτσε, Νικλητσιώτης (81’ Αλεξανδρής), Σκοπελίτης (46’ Κόλα), Βασίλιεβιτς (72’ Πετράκος), Κορέτα

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης (72’ Λάμπρου), Γκάγκας, Σπαθής, Αλεξίου (72’ Καναβός), Κιπτίου, Γεωργατζής (85’ Τσελεπής), Γκίκας, Τζοβάρας, Σέττος 

Last modified onSunday, 05 February 2017 18:41