noodles volos banner

Στο παρά δύο... ξανάμεινε δεύτερος ο Ολυμπιακός Β., 1-1 με Τηλυκράτη

Δεν κατάφερε να σπάσει το αήττητο του Τηλυκράτη στη Λευκάδα ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι του Τίμου Καβακά, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν με γκολ του Κώστα Φλίγκου (34'), τελικά δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφού σε μία στιγμή αδράνειας στο 88' δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Ιασωνίδη και... πέταξαν δύο βαθμούς, για το τελικό 1-1, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Παρέμεινε, ωστόσο, η διαφορά του ενός βαθμού από τον πρώτο της βαθμολογίας, Απόλλωνα Λάρισας, καθώς η ομάδα του γειτονικού νομού ήρθε επίσης ισόπαλη (1-1) απέναντι στην Αμβρακία Κωστακίων. Ετσι, ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην κορυφή του ομίλου. Αγωνίστηκαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Χολέβας και Κέρι. 

Το αρχικό σχήμα

Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, Τίμος Καβακάς, ξεκίνησε με τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα προτίμησε το νεοαποκτηθέντα Χολέβα αντί του Ντόικιτς, μαζί με τους Ζώνα και Ιωαννίδη. Οι Σταύρου και Οικονόμου στον άξονα και οι Ευθυμιάδης και Μασάντο ως επιθετικά χαφ, ενώ στις πτέρυγες δεξιά τοποθετήθηκε ο Μούκαμ, αριστερά ο Δωματάς και αιχμή του... δόρατος ο Φλίγκος.

Ξεκίνησε επιθετικά και προηγήθηκε

Παρά τα προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λευκάδας, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και κατάφεραν από νωρίς να επιβάλουν το ρυθμό τους και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους επισκέψεις στην εστία του Καραγκούνη. Απόρροια της επιθετικότητας η πρώτη ευκαιρία των Βολιωτών στο 5'. Ο Μασάντο έκανε το σουτ και ο τερματοφύλακας του Τηλυκράτη μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία, ενώ στο 16' μετά από οργανωμένη επιθετική προσπάθεια ο Φλίγκος πάσαρε στον Μασάντο και αυτός με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα εκτός γηπέδου, πάνω από την εστία των γηπεδούχων. Το πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού συμπληρώθηκε με ακόμη μία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ευθυμιάδης με ατομική ενέργεια κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, σούταρε εκτός περιοχής, υποχρεώνοντας τον Καραγκούνη σε νέα απόκρουση.

Οι παίκτες του Τίμου Καβακά συνέχισαν να πιέζουν στη μεσαία γραμμή, με στόχο το γκολ πριν την ανάπαυλα, και απείλησαν εκ νέου στο 23'. Ο Σταύρου πάσαρε στον Μασάντο, ο τελευταίος σούταρε αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων. Αυτό που δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του το έπραξε ο Φλίγκος με το 17ο φετινό του τέρμα. Στο 34' με τον Μασάντο στον άξονα οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν ακόμη μία επιθετική προσπάθεια. Αυτός πάσαρε στον Μούκαμ στα δεξιά και σέντραρε, με τον Φλίγκο να πιάνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ, δίνοντας την ευκαιρία τους ερυθρόλευκους φιλάθλους που ταξίδεψαν στο νησί να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Αδράνησε και έπαθε... έμφραγμα στο 88'

Χωρίς αλλαγές για τους δύο αντιπάλους ξεκίνησε το β' μέρος. Ο Ολυμπιακός Βόλου επιχειρούσε να ελέγξει το παιχνίδι, ώστε να μην κινδυνεύσει, και να δημιουργήσει προϋποθέσεις προς την αντίπαλη εστία, την ώρα που οι γηπεδούχοι του Ανδρέα Παντζιαρά ανέβαζαν στροφές. Χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες συνέχισε να κυλά το παιχνίδι, ενώ στο 64' ο Σταύρου σούταρε και ο Καραγκούνης μάζεψε την μπάλα. Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, χωρίς επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα δύο καρέ. Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο τέρμα για να... καθαρίσουν με τους τρεις βαθμούς, με ευκαιρία του Κέρι, που πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ ο Τίμος Καβακάς έριξε στο παιχνίδι τον αμυντικό Ντόικιτς στη θέση του Μασάντο για να ενισχύσει την άμυνα. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο δεν τα παράτησαν και κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην ισοφάριση, προκαλώντας έμφραγμα στους Βολιώτες στο 88'.

Σε μία φάση κατά την οποία ο Ολυμπιακός Βόλου βγήκε στην αντεπίθεση με τον Σουάνη και ανατράπηκε, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ, αλλά οι νησιώτες εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ολιγωρία και με κεφαλιά του Ιασωνίδη στην εξέλιξη της φάσης ισοφάρισαν. Παρά τα μικρά χρονικά περιθώρια οι Βολιώτες πάλεψαν για τους τρεις βαθμούς της νίκης αλλά το σουτ του Οικονόμου στις καθυστερήσεις κατέληξε κόρνερ.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Καραγκούνης, Βρετός (62' Καλογέρης), Καταγής, Μπουρδούβαλης, Ιασωνίδης,Πολυχρονάκης, Κοντογιάννης (53' Περιστέρης), Κτενάς (78' Γεωργάκης), Σιδέρης, Παπαδόπουλος, Μακρυγιάννης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Τ. Καβακάς): Κατσούλης, Ιωαννίδης, Χολέβας, Ευθυμιάδης (59' Κέρι), Ζώνας, Σταύρου, Δωματάς, Οικονόμου, Φλίγκος (72' Σουάνης), Μασάντο (82' Ντόικιτς), Μουκάμ.

 

Last modified onMonday, 06 February 2017 00:45