noodles volos banner

Προηγήθηκε δύο φορές αλλά παραχώρησε ισοπαλία ο Ρήγας Φεραίος

Ματς ανοιχτό για κάθε αποτέλεσμα ήταν αυτό που διεξήχθη στο Βελεστίνο ανάμεσα στον Ρήγα Φεραίο και τον Θεσπρωτό και έληξε δίχως νικητή, με την ομάδα του Λάκη Μπακάλη να προηγείται δύο φορές, αλλά να παραχωρεί ισοπαλία έχοντας δύο καλές στιγμές για το τρίποντο στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο αρχικό σχήμα, κάτω από τα δοκάρια ο Κεφαλάς, στην άμυνα η συνηθισμένη τετράδα αποτελούμενη από τους Χατζηαθανασίου, Βουραζέρη, Γκάγκα, Σπαθή. Δύο αμυντικοί χαφ οι Αλεξίου, Γεωργατζής, στις πτέρυγες οι Τσίπη, Κορέτα (ο δεύτερος έπαιζε πιο μπροστά), σε επιτελικό ρόλο ο Ζενούνι και προωθημένος ο Σέττος, ο οποίος ήταν από τους διακριθέντες των γηπεδούχων.
Το ματς ξεκίνησε με δύο καλές φάσεις, καθώς στο 2ο λεπτό από μπαλιά σε κενό χώρο του Κορέτα, ο Τσίπη βγήκε τετ-α-τετ αλλά τον πρόλαβε ο Κωνσταντάκος (κι ενώ εάν τσιμπούσε την πάσα ο παίκτης του Ρήγα θα πλάσαρε σε κενή εστία), ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μπίκας αστόχησε από τη μικρή περιοχή. Ο Θεσπρωτός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Διαγώνια μπαλιά-ξυράφι του Μήτση πέρασε από όλους και δεν την πρόλαβε με προβολή ο Στεφανίδης, για να γίνει το 1-0 στο 12’. Από ωραία μεταβίβαση του Ζενούνι, ο Σέττος σκόραρε με αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που κατέληξε στο δεξί παραθυράκι. Λίγο αργότερα, κεφαλιά του Ζενούνι από καλή θέση, δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.
Η ισοφάριση σημειώθηκε γρήγορα αφού στο 19’ ο Θεσπρωτός έφερε το ματς στα ίσα. Από σέντρα του Κερμελίδη, ο Πέντσας σούταρε, ο Κεφαλάς απέκρουσε αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, σε φάση που ξεκίνησε από κόρνερ, ο Ζενούνι σούταρε χωρίς πολλή δύναμη, η μπάλα πέρασε από τον Κωνσταντίνου αλλά απομάκρυνε πάνω στη γραμμή αμυντικός. Κεφαλιά του Τέλλου στο 28’ έφυγε λίγο άουτ και η επόμενη φάση για τον Ρήγα Φεραίο έγινε γκολ. Στο 39ο λεπτό, ο Σέττος ανετράπη από τον Κωνσταντίνου σε μια ανύποπτη φάση, καθώς ο παίκτης των «κυανολεύκων» ήταν στη γωνία της μεγάλης περιοχής στη γραμμή του άουτ. Καθαρή ανατροπή και σωστή υπόδειξη, με τον Σπαθή να μετατρέπει την εσχάτη των ποινών στο 2-1, παρά το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνου έπεσε στη σωστή πλευρά.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για την ομάδα της Ηγουμενίτσας καθώς σέντρα του Ηλία, δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί ο Καβαλλάρης και στη συνέχεια συρτό σουτ του Μπίκα από ευνοϊκό σημείο έφυγε άουτ. Στο 50ό λεπτό, ωραίο σουτ του Μπίκα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών, ενώ πέντε λεπτά αργότερα είχε δοκάρι και ο Ρήγας Φεραίος όταν σέντρα του Χατζηαθανασίου από δεξιά βρήκε στο οριζόντιο. Ο Θεσπρωτός κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κι απείλησε στο 67’ με τον Ηλία να σουτάρει, η μπάλα να κοντράρει και εν συνεχεία τελική του Πολυχρονάκη βρήκε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε κόρνερ. 
Το 2-2 στο 70’ με διπλή προσπάθεια του Νάκου. Το πρώτο σουτ εξουδετέρωσε ο Κεφαλάς, το δεύτερο κατέληξε στα δίχτυα, με τους παίκτες του Λάκη Μπακάλη να διαμαρτύρονται για οφσάιντ.
Οι γηπεδούχοι είχαν μια κεφαλιάς του Ζενούνι άουτ και μια σέντρα του Σέττου που ανέκοψε ο Τέλλος προ του Τσίπη μπροστά στην εστία, αλλά οι καλύτερες φάσεις καταφράφτηκαν μέσα σε ένα δίλεπτο και τις έχασε ο Σέττος. Στο 81' σε τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να πλασάρει καθώς έχασε τοι βηματισμό του κι έπεσε στο έδαφος και στο επόμενο, ο παίκτης από τη Μαλεσίνα έκανε κοντρόλ με το στήθος στο ύψος του πέναλτι και σούταρε με τη μία, αλλά πάνω από τα δοκάρια.
Ο Ρήγας Φεραίος, μετά το 2-2, ανέβασε την απόδοσή του και στο φινάλε θα μπορούσε να πάρει το ματς, ωστόσο ο βαθμός κόντρα σε ομάδα της πρώτης πεντάδας θεωρείται επιτυχία και σημαντικός για την εξασφάλιση της παραμονής.

Συνθέσεις:
Ρήγας Φεραίος: Κεφαλάς, Χατζητρακόσιας, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου, Τσίπη, Γεωργατζής, Κορέτα (72’ Χατζής), Ζενούνι, Σέττος.
Θεσπρωτός: Κωνσταντάκος, Ηλίας, Μήτσης, Τέλλος, Καρύδης, Μώκος, Μπίκας (64’ Νάκος), Κερμενίδης, Στεφανίδης (87' Σουκρήογλου), Πέντσας, Καβαλλάρης (61’ Πολυχρονάκης).