noodles volos banner

Στις 22:00 ο τελικός της παρηγοριάς για Βραζιλία κι Ολλανδία

Στο «Μανέ Γκαρίντσα» της Μπραζίλια ψάχνει τη λύτρωση για την επτάρα από τη Γερμανία η Βραζιλία, που υποδέχεται την Ολλανδία στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου FIFA 2014. Σέντρα στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Κάθε ομάδα που βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον μεγάλο τελικό μίας διοργάνωσης, ποτέ δεν θα μπορέσει να βολευτεί με έναν μικρό τελικό. Στα Παγκόσμια Κύπελλα, η ανάδειξη της 3ης ομάδας του θεσμού, ποτέ δεν συγκέντρωνε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Η απογοήτευση από τον αποκλεισμό ήταν πάντα τόσο μεγάλη που το κίνητρο δεν… περίσσευε.

 

Στην περίπτωση της φετινής διοργάνωσης όμως, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Με τη Βραζιλία να έχει γνωρίσει το διασυρμό από τη Γερμανία με 7-1 στον ημιτελικό και να προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ αυτό, η αναμέτρηση απέναντι στην Ολλανδία, μπορεί να λειτουργήσει και σαν φάρμακο. Την ίδια ώρα όμως, εγκυμονεί έναν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο σε περίπτωση αποτυχίας. Αν έρθει η ήττα από τους «οράνιε» κανείς δεν γνωρίζει τις αντιδράσεις των Βραζιλιάνων που πήραν με πολύ βαρύ τρόπο την ήττα από τα «πάντσερ».

Σε ό,τι αφορά την Ολλανδία, η ψυχολογία είναι εντελώς διαφορετική. Στο στρατόπεδο των «οράνιε» επικρατεί ικανοποίηση για την πορεία της ομάδας που σταμάτησε στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Αργεντινή. Ήδη οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αποθεώνονται από τους πάντες στη χώρα τους και ο μικρός τελικός έχει λίγη σημασία. Άλλωστε, αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της ομάδας, Λουίς φαν Χάαλ ο οποίος τόνισε πως ο μικρός τελικός δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.