noodles volos banner

Π. Κελεσίδης: Ήταν χάρισμα Θεού το ταλέντο μου

Την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του παλαιμάχου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Πειραιώς και της Εθνικής ομάδας Παναγιώτη Κελεσίδη, με τίτλο «το λιοντάρι του Θρύλου», θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι βολιώτες φίλαθλοι, σήμερα Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 στο Ξενοδοχείο «VALIS RESORT» στην Αγριά Βόλου.

Ο μεγάλος άσος του παρελθόντος μίλησε στο Ράδιο Ένα και στον Γ. Καρεκλίδη με αφορμή αυτήν την εκδήλωση, επισημαίνοντας τα εξής:

«Στον τίτλο συνδυάζεται το σήμα του Πανσερραϊκού, που είναι το λιοντάρι, με τον Θρύλο, που είναι ο Ολυμπιακός. Για το βιβλίο όλα ξεκίνησαν από ένα ματς που παρακολουθούσα στο Καραϊσκάκη με τον συμπατριώτη μου δημοσιογράφο, Στέφανο Δημητριάδη, ο οποίος έβλεπε την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου, αν και είχα σταματήσει αρκετά χρόνια, και μου πρότεινε να γράψουμε ένα βιβλίο, θεωρώντας ότι θα έχει επιτυχία. Είναι ένα βιβλίο, στο οποίο δεν ωραιοποιώ τον εαυτό μου, αλλά λέω αλήθειες, δηλαδή πώς ξεκίνησα, από μία φτωχή οικογένεια, και τι συνάντησα στην πορεία μου, ευρισκόμενος απ’ τα αλώνια στα σαλόνια, που ήταν ο Ολυμπιακός. Και ο Ολυμπιακός ήταν για μένα μεγάλη ομάδα, αλλά και ο Πανσερραϊκός.

Αγαπούσα πολύ το ποδόσφαιρο και ο Θεός μου έδωσε ένα ταλέντο. Ήταν θεού χάρισμα αυτό.

Μικρός δούλευα στη λαϊκή και πουλούσαμε καρπούζια. Οπότε το αφεντικό μου πετούσε τα καρπούζια και εγώ το έπιανα. Ήταν κανονική προπόνηση. Με βοήθησε να κάνω γερά χέρια, να μη μου πέφτει το καρπούζι. Μετά την μπάλα την έβλεπα σαν πούπουλο. Δεν έφτανε όμως μόνο το ταλέντο. Δούλεψα πολύ και είχα στερηθεί πολλά πράγματα.

Μέσα στο βιβλίο τα λέω όλα, ακόμη και για τη ζωή που έκανα τη νύχτα. Δε λέω μόνο τα καλά.

Όσο για τη σχέση του με τον Τάκη Συνετόπουλο, τόνισε: «Έχω ιδιαίτερους δεσμούς με τον Βόλο, γιατί ο καλύτερός μου φίλος στον Ολυμπιακό ήταν ο Τάκης Συνετόπουλος. Είχαμε και οικογενειακή φιλία. Ο Τάκης ήταν μία ψυχούλα έξω από τον αγωνιστικό χώρο, παρόλο που μέσα σ’ αυτόν ήταν μάγκας και νταής. Έτσι ταιριάξαμε και μέναμε στο ίδιο δωμάτιο και λέγαμε τα μυστικά μας. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήμουν κοντά του. Γι’ αυτό νιώθω χαρά που θα παρουσιάσω το βιβλίο στον Βόλο και θα το αφιερώσω στην οικογένειά του».

 

 

Last modified onSaturday, 04 March 2017 11:06