noodles volos banner

Η Ελλαδάρα μας στους «16» του πλανήτη! (photos+video)

Ρίγη συγκίνησης! Ανείπωτη χαρά! Παίζοντας σαν Έλληνες οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, μεταξύ αυτών και ο Μαγνησιώτης, Παναγιώτης Γλύκος, έγραψαν ιστορία στη Βραζιλία! Πέρασαν στους «16» του πλανήτη και του Μουντιάλ κι έκαναν αυτή τη μικρή χώρα να είναι ανάμεσα στις κορυφαίες της γης! Δάκρυα χαράς!

Το ψυχρό χτύπημα πέναλτι του Σαμαρά στο 93' μας έστειλε στους 16, όταν ο νεαρός Σάμαρης είχε ανοίξει τον δρόμο από το πρώτο ημίχρονο με ψύχραιμό πλασέ. Δύο αναγκαστικές αλλαγές και τρία δοκάρια για την Ελληνική ομάδα! Όμως το ήθελε πολύ και η τύχη της το έδωσε πίσω γιατί το άξιζε! Ο Μπονί είχε ισοφαρίσει προσωρινά. 

Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν καθόλου στην ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης. Η αρκετή ζέστη και η αποπνικτική ατμόσφαιρα από την υγρασία δεν έδιναν τη δυνατότητα στους παίκτες να έχουν τις κατάλληλες ανάσες.

Στο πρώτο μέρος αυτή η δυσκολία, ξεπεράστηκε λόγω του αρκετού πάθους και ψυχής που έδειξαν οι διεθνείς μας. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, σε κάθε φάση πήγαιναν με δύναμη σαν να είναι η τελευταία φάση του αγώνα.

Η εντυπωσιακή παρουσία του πρώτου μέρους, δεν σταμάτησε ούτε από τις ατυχίες με τους τραυματισμούς των Κονέ (12’) και Καρνέζη (22’), αλλά ούτε και από την ατυχία με το δοκάρι του Χολέμπας στο 32’.

Μετά από τη συγκεκριμένη φάση, η «γαλανόλευκη» είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Πιέζοντας αρκετά ψηλά, τα λάθη της άμυνας της Ακτής ήταν αρκετά και σε ένα από αυτά στο 42’ ο Ανδρέας Σάμαρης, στο ντεμπούτο του με υπέροχο πλασέ, έκανε το 1-0 το οποίο έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο δεύτερο μέρος οι Έλληνες ήταν πραγματικοί ήρωες. Έχοντας απέναντί τους και την κομπλεξική εξέδρα των Βραζιλιάνων παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου όπου θα μπορούσε το σκορ να είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις για την ομάδα μας.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να πηγαίνει λίγο άουτ. Στο 52’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής μετά από εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια, είδε το σουτ του να πηγαίνει λίγο άουτ.

Όλα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει στο 68’ ωστόσο η τύχη μας γύρισε για πολλοστή φορά την πλάτη με το σουτ του Καραγκούνη να πηγαίνει στο δοκάρι.

Σε όλο το παιχνίδι η Ακτή, έκανε μόλις μία φάση και ήταν αυτή που σκόραρε στο 74’. Ο Μπονί με τον Ζερβίνιο άλλαξαν ωραία την μπάλα, για να έρθει ο πρώτος με σουτ να κάνει το 1-1.

Μπορεί να έδειχναν όλα τελειωμένα για την Ελλάδα μας, ωστόσο αυτή ήταν που στο τέλος… τελείωσε. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαμαράς κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε για να μας στείλει στο Ρεσίφε όπου θα αντιμετωπίσουμε την Κόστα Ρίκα!

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης (24’ λ.τ. Γλύκος), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Μανιάτης, Κονέ (12’ λ.τ. Σάμαρης), Καραγκούνης (78’ Γκέκας), Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά, Κόλο Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61’ Μπονί), Ζερβινιό (83’ Σιό), Ντρογκμπά (79’ Ντιομαντέ), Οριέ, Γιάγια Τουρέ, Σερέι, Μπαμπά

Media

Last modified onWednesday, 25 June 2014 02:28