noodles volos banner

Πρωτιά για την Κόστα Ρίκα παρά την ισοπαλία με Αγγλία

Η Αγγλία πήρε τον πρώτο της βαθμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο τελευταίο παιχνίδι του Στίβεν Τζέραρντ και του Φρανκ Λάμπαρντ κόντρα στην Κόστα Ρίκα (0-0), αλλά οι κεντροαμερικανοί κατέκτησαν την πρώτη θέση του ομίλου και οι Άγγλοι πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Οι δύο ομάδες είχαν εντελώς διαφορετικούς στόχους με τους Άγγλους να θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από ένα καταστροφικό Μουντιάλ και τους Κοσταρικανούς από την άλλη να επιθυμούν την πρωτιά στο τέταρτο γκρουπ, όταν πριν από την έναρξη της διοργάνωσης σχεδόν κανείς δεν τους υπολόγιζε!

Σημαντικότερη... είδηση από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν το «αντίο» από δύο θρύλους των «τριών Λιονταριών». Ο λόγος για τους Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ. Αμφότεροι έπαιξαν για τελευταία φορά φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο κι αποθεώθηκαν.

Ο Ρόι Χόντσον προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση των Άγγλων θέλοντας να δώσει εμπειρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και παράλληλα να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Από την άλλη ο Χόρχε Λουίς Πίντο προτίμησε να στηριχτεί στους περισσότερους παίκτες του οι οποίοι οδήγησαν την ομάδα στην πρόκριση.

Η Κόστα Ρίκα μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 3' το σουτ του Τζόελ Κάμπελ κόντραρε και πέρασε δίπλα από την εστία του Φόστερ. Εννιά λεπτά αργότερα οι Βρετανοί απείλησαν για πρώτη φορά με τον σέντερ φορ της Λίβερπουλ Ντάνιελ Στάριτζ να σουτάρει άουτ. Στο 24' ο Μπόργκες εκτέλεσε μαεστρικά ένα φάουλ, αλλά ο Φόστερ απέκρουσε και με τη βοήθεια του δοκαριού η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Στο 28' η Αγγλία ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Στάριτζ μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή πάντως να «κλείνει τα μάτια», ενώ στο 35' ξανά ο κορυφαίος των Άγγλων σε αυτό το Μουντιάλ, πήρε μία κεφαλιά που όμως ήταν ξανά άστοχη.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κάκιστο με την Αγγλία να χάνει μία μεγάλη ευκαιρία στο 59', όταν ο Άνταμ Λαλάνα βρέθηκε απέναντι στον Νάβας αλλά πλάσαρε πάνω του.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Κοσταρικανούς να πανηγυρίζουν έξαλλα και τους Άγγλους να παίρνουν ξανά τον δρόμο της... επιστροφής στην πατρίδα έχοντας αποτύχει...

Last modified onTuesday, 24 June 2014 21:44