noodles volos banner

Ανανέωση και… τόπος στα νιάτα…

 

Δεν τα κατάφερε για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός Βόλου στην Α1. Τα τελευταία χρόνια η ερυθρόλευκη ομάδα αποτελεί ασανσέρ στην κατηγορία. Όμως σε σχέση με περασμένες σεζόν, αυτή ήταν καλύτερη σε συνθήκες από την άποψη, ότι υπήρχε από πίσω μία διοικούσα επιτροπή που στήριξε το τμήμα. Ο Ολυμπιακός σίγουρα υστερούσε σε ρόστερ, όμως η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει από δω και πέρα να δει διαφορετικά τη συνέχεια.

Για να ανέβει στην Α1 και να αποτελέσει έναν υπολογίσιμο και ανταγωνιστικό αντίπαλο θα πρέπει όλα να γίνουν από την αρχή… Να γίνει ανανέωση, να δοθεί «χώρος» στην ομάδα στα νιάτα. Ας μην ανέβει η ομάδα την αμέσως επόμενη σεζόν. Θα πρέπει όμως να «χτίσει» για να είναι γερό το οικοδόμημα. Το φετινό πείραμα απέτυχε και πάλι να κρατήσει τον Ολυμπιακό στην κατηγορία και η «ανακύκλωση» δεν φαίνεται να αποδίδει.

Η διοικούσα επιτροπή έκανε μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει τον Ολυμπιακό και το γυναικείο τμήμα σε ένα καλό και αξιοπρεπές επίπεδο, αντάξιο της ιστορίας του.

Αφού και φέτος το στοίχημα χάθηκε, θα πρέπει αυτή η ομάδα θα πρέπει να αναθεωρήσει τη φιλοσοφία της… Ή θα ανεβεί στην Α1 και του χρόνου και θα γίνει μία μεγαλύτερη οικονομική επένδυση για να μείνει στην κατηγορία, που μάλλον δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει, ή θα γίνει η ανανέωση, θα κρατήσει μερικές έμπειρες παίκτριες, θα ρίξει νέο «αίμα» στο ρόστερ με δυνατότητες και εξελίξιμες και θα δώσουν όλοι στην ομάδα χρόνο να γίνει ξανά δυνατή.

Γιατί το «ταβάνι» αυτού του ρόστερ είναι συγκεκριμένο… Και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μειώσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και φέτος τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Γιατί μέχρι τώρα πραγματικά με το φιλότιμο τους και τις θυσίες τους ήταν αυτές που τόσο χρόνια κράτησαν τον Ολυμπιακό σε υψηλό επίπεδο. Θα πρέπει όμως να αποφασίσουν και οι άνθρωποι της ομάδας τι ακριβώς ζητάνε από τη νέα σεζόν. 

 

Last modified onThursday, 12 March 2015 18:45