noodles volos banner

Με σκόρερ τον Αυλωνίτη ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι

 

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-0) χάρη σε μια κεφαλιά του Αυλωνίτη στο 59’, ο οποίος είχε περάσει στο ματς στο 57’ σαν αλλαγή.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε μετά από τρία χρόνια να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», έχοντας ελάχιστες ευκαιρίες και μέτρια απόδοση. Οι «ερυθρόλευκοι» επωφελήθηκαν από το… άστρο του Αυλωνίτη! Ο νεαρός στόπερ μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 57’ και στο 59’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στιλ για το 1-0 των Πειραιωτών, με το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα να κρίνει «αιώνιο» ντέρμπι! Αυτή ήταν κι η πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό σε ντέρμπι που έγινε Οκτώβριο, και πρώτη για τους «ερυθρόλευκους» σε ματς που έγινε στο Φάληρο από το 2011 και το 2-1 που είχε συνοδευθεί από θλιβερά επεισόδια. Ο Ολυμπιακός έτσι ξέφυγε στους έξι βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, φτάνοντας στους 16 βαθμούς, με τους «πράσινους» να μένουν στους δέκα και να… κυνηγούν αμφότεροι τον ΠΑΟΚ που είναι πρώτος στους 19 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, χωρίς Μπεργκ και χωρίς στη βασική ενδεκάδα τον Μέντες, πήγε στο Φάληρο με τον ίδιο σχηματισμό αλλά διαφορετική φιλοσοφία από την περσινή χρονιά. Αμυντικά η ομάδα του Αναστασίου στάθηκε καλά, κατάφερε να περιορίσει τα ατού του Ολυμπιακού, όμως, πλήρωσε μια στιγμιαία αδράνεια στο 59’ της αναμέτρησης και έτσι γνώρισε την ήττα, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου. Ο Στιλ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο γκολ, μπορούσε όμως στο πέναλτι του Μήτρογλου στο 79’ το οποίο και απέκρουσε. Γενικότερα, το «τριφύλλι» φάνηκε να ανεβαίνει πολύ από το γκολ του Ολυμπιακού κι έπειτα, έδειξε πως φοβήθηκε περισσότερο από όσο έπρεπε το ντέρμπι και το πλήρωσε. Εκεί και στα αρκετά «ανάποδα» σφυρίγματα του Καλογερόπουλου, οφείλονταν και τα νεύρα του Γιάννη Αναστασίου ο οποίος αποβλήθηκε από το παιχνίδι λίγο πριν τη λήξη του.

Ο Αθηναίος ρέφερι, πάντως, έκανε αρκετά λάθη και έχασε σε πολλές περιπτώσεις τον πειθαρχικό έλεγχο, παρότι… αστυνομικός στο επάγγελμα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι ποδοσφαιριστές ξέφυγαν στα μαρκαρίσματά του, ενώ ελέγχεται για αποφάσεις που πήρε, οι οποίες ήταν καθοριστικές για την έκβαση του ματς. Στο γκολ του Ολυμπιακού, το φάουλ που έχει καταλογιστεί πάνω στον Αφελάι δεν έγινε ποτέ από τον Ζέκα, ενώ κραυγαλέο λάθος του ήταν και η φάση στο 92’ όπου σταματάει τον Ατζαγκούν προ του Ρομπέρτο, για χέρι του Πέτριτς στο στρώσιμο της μπάλας το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Κάπως έτσι, και με τα λεπτά των καθυστερήσεων να είναι επτά ενώ είχε προηγηθεί εξάλεπτη διακοπή στο γκολ του Ολυμπιακού από καπνογόνα, τρίλεπτη διακοπή στο πέναλτι και είχαν γίνει όλες οι αλλαγές, γράφτηκε η ιστορία ενός ακόμα ντέρμπι «αιωνίων», με το πρόσωπο της βραδιάς να είναι ο Αυλωνίτης, αλλά κι ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουάκου, Μποτία (57΄ Αυλωνίτης), Αμπιντάλ, Ελαμπντελαουΐ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (75΄ Κασάμι), Αφελάι, Ντομίνγκες (87΄ Φουστέρ), Μήτρογλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ (69΄ Μέντες), Λαγός, Νάνο, Ατζαγκούν, Καρέλης, Μπούι (65΄ Πέτριτς), Ζέκα, Πράνιτς (75΄ Δώνης).