noodles volos banner

Τρεις νίκες-μία ισοπαλία οι Άνδρες της Νίκης Βόλου

  • Published in Πόλο

Επιτυχημένη θεωρείται η παρουσία του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου στον πρώτο γύρο της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Ανδρών που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό κολυμβητήριο "Βασίλης Πολύμερος". Με απολογισμό τρεις νίκες και μια ισοπαλία κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου ισόβαθμη με τον ΟΥΚ, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Στηριζόμενη σε μεγάλο βαθμό σε νεαρά παιδιά από την ομάδα των έφηβων κι έμπειρους πολίστες που αποτελούν τον κορμό από τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να πιάσει το ταβάνι της απόδοσής της, η Νίκη Βόλου δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει τον στόχο της και περιμένει τον δεύτερο γύρο το τριήμερο 6-8 Μαΐου για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση. Στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον ΟΕΑΝΑΒ, παρά το πολύ καλό ξεκίνημα όπου βρέθηκε να προηγείται με 4-1, επέδειξε χαλαρότητα στη συνέχεια με αποτέλεσμα να έχουμε ντέρμπι. Τελικό σκορ 12-11 με τον Δανιήλ να είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 6 γκολ, 2 να πετυχαίνει ο Καρκαλιάνης και από ένα οι Κόφφας Θ., Χατζηγούλας, Σπυρόπουλος και Κουρτίδης.
Το παιχνίδι με τον ΟΥΚ δικαίωσε τις προσδοκίες όσων περίμεναν να γίνει μεγάλη μάχη. Σε ένα κολυμβητήριο με πολύ κόσμο και με μεγάλη στήριξη για την ομάδα της Νίκης και από τα άλλα τμήματα του συλλόγου, κυρίως από το ανδρικό τμήμα μπάσκετ, με περίσσιο πάθος μετέτρεψε το 7-3 σε 7-8 και η ισοφάριση στο τέλος άφησε πικρή γεύση στους ανθρώπους της ομάδας. Ο έμπειρος Καρκαλιάνης με 4 γκολ, ο Τζαμτζής με 2 και οι Κόφφας Θ.-Μακρής με 1 ήταν οι σκόρερ. Στα επόμενα δύο παιχνίδια με τις ομάδες της Λαμίας το έργο της ήταν σαφώς πιο εύκολο. Η αναμέτρηση με τον Νηρέα έληξε με σκορ 14-6 με πολυφωνία στους σκόρερ. 4 ο Δανιήλ, 3 ο Γλούμης, 2 ο Χατζηγούλας και ο μικρότερος αθλητής που αγωνίστηκε ο Γκανάτσιος και από ένα οι Αθανασιάδης-Τζαμτζής-Καρκαλιάνης. Στο παιχνίδι με την ΝΕ Λαμίας, κέρδισε με 12-3, αγωνιζόμενη μάλιστα σε μεγάλο μέρος του αγώνα με την εφηβική ομάδα, με σκόρερ τους Δανιήλ με 4, Καραγκούνη με 3, Κόφφα Θ. με 2 και Αθανασιάδη-Γλούμη-Γκανάτσιο με 1.

Τελική βαθμολογία του πρώτου γύρου:
ΟΥΚ 10 (59-27)
Νίκη Βόλου 10 (46-28)
ΟΕΑΝΑΒ 6 (47-50)
Νηρέας Λάμιας 3 (35-55)
ΝΕ Λαμίας 0 (26-53)