noodles volos banner

Αναχώρησε για το Τόκυο η ελληνική αποστολή του κέντο

Αναχώρησε χθες το απόγευμα η ελληνική αποστολή της εθνικής Κέντο (kendo) για το Τόκυο όπου θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται κάθε τρία χρόνια. Ανάμεσα στους εννιά αθλητές που έφυγαν από την Ελλάδα είναι και ο Βολιώτης, Τριαντάφυλλος Κωνσταντίνου.
Η ελληνική αποστολή αποτελείται από επτά άνδρες και δύο γυναίκες. Θα συμμετάσχει την ερχόμενη εβδομάδα στους σημαντικούς αγώνες, οι άνδρες σε ατομικό κι ομαδικό επίπεδο, οι γυναίκες μόνο σε ατομικό. Η ελληνική ομάδα στάθηκε ιδιαιτέρως άτυχη στην κλήρωση καθώς θα αντιμετωπίσει την Αμερική και τη Γαλλία, που αποτελούν δύο από τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος και φαβορί για τα μετάλλια (μαζί με τους αθλητές από Ιαπωνία και Κορέα). Έτσι, η συμμετοχής της αφορά κυρίως την αποκόμιση πολύτιμων εμπειριών, με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του ελληνικού κέντο.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ομοσπονδία του Κέντο εδρεύει στο Βόλο, πρόεδρός της -και προπονητής- είναι ο Βολιώτης Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος έχει πάρει μέρος σε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ το άθλημα αυτό, που πρόκειται για την τέχνη της ιαπωνικής ξιφασκίας με σπαθιά φτιαγμένα από μπαμπού, ανήκει στη συνομοσπονδία sports accord.