noodles volos banner

Τελείωσε ιδανικά ο Φεβρουάριος για τον ΣΔΥΒ

Το καλύτερο φινάλε επιφύλασσε ο Φεβρουάριος για τον ΣΔΥ Βόλου, καθώς στους τελευταίους αγώνες του μήνα ο Ζήσης Τσουρέλης ήταν ο νικητής του 8ου Πανελλήνιου Αγώνα 50 χιλιομέτρων, υπήρξε 10μελής αποστολή γεμάτη διακρίσεις στον Ημιμαραθώνιο Σπερχειάδας, ενώ η Βάσω Τασιώνη έτρεξε στον Μαραθώνιο Σεβίλλης. Η συνέχεια θα δοθεί αυτή τη βδομάδα με 30μελή αποστολή στον Ημιμαραθώνιο Δίου.

Μεγάλη νίκη για τον Ζήση Τσουρέλη, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στον 8ο Πανελλήνιο Αγώνα 50 χιλιομέτρων εις μνήμη Αλέξανδρου Θεοφανίδη, που έγινε το πρωί του Σαββάτου στην Ψάθα Μεγάρων.

Στον αγώνα έτρεξαν πολλοί δρομείς μεγάλων αποστάσεων από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα έγινε και ο 14ος Πανελλήνιος Αγώνας 100 χιλιομέτρων που έδινε το δικαίωμα πρόκρισης στο Σπάρταθλο για όσους έπιασαν το ζητούμενο όριο. Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 6.30 το πρωί υπό ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε αναβολή. Ειδικά στα πρώτα δέκα χιλιόμετρα οι δρομείς αντιμετώπισαν εκτός από τη βροχή και τον αέρα 6 μποφόρ, ακόμη και ένα μικρό ανεμοστρόβιλο που σχηματίστηκε σε κοντινή απόσταση. Το νερό που μαζεύτηκε στις λακκούβες έφτανε σε μερικά σημεία μέχρι το γόνατο.

Στο 40ο χιλιόμετρο ο Ζήσης Τσουρέλης ήταν 3ος με 18 δευτερόλεπτα διαφορά πίσω από τον πρώτο, αλλά στα τελευταία χιλιόμετρα είχε τον καλύτερο ρυθμό, με συνέπεια να κερδίσει άνετα με χρόνο 3.45.32, με ενάμισι λεπτό διαφορά από τον δεύτερο και 5 λεπτά από τον τρίτο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο 2ος και 5ος του αγώνα Γιώργος Μιντζιβίρης και Κώστας Καρυδάκης κατάγονται και αυτοί από τον Βόλο. Ο Ζήσης Τσουρέλης γυμνάζεται υπό τη καθοδήγηση του Γιώργου Λίταινα, καθηγητή φυσικής αγωγής-προπονητή στίβου του ΑΟ Μαγνησίας, ο οποίος είναι και μέλος-αθλητής του ΣΔΥ Βόλου. Η αθλήτρια του συλλόγου Χριστίνα Χατζηγιαννίδου συνόδευσε την αποστολή στην Ψάθα, κάνοντας support στον δρομέα του ΣΔΥΒ.

Δέκα δρομείς του ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν την Κυριακή στον 3ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας» και ο σύλλογος συνέχισε το σερί των συμμετοχών στον αγώνα από την πρώτη χρονιά που μπήκε στον δρομικό χάρτη. Παράλληλα συνεχίστηκε το σερί των επιτυχιών για τον ΣΔΥΒ, με τη Ρίτσα Ρούστα να αναδεικνύεται 2η στη γενική κατάταξη γυναικών, τον Κώστα Μαγαλιό να τερματίζει 6ος (2ος στη κατηγορία του), τον Αχιλλέα Καλαμάκη να τερματίζει 8ος, ενώ και οι Αργύρης Βουρλογιάννης, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου ήταν οι νικητές στη κατηγορία τους. Αγωνίστηκαν επίσης οι Νίκος Ορφανός, Γιάννης Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Χρήστος Ρουγκάτσης, Μιχάλης Άκερμαν. Ένας ακόμη Βολιώτης δρομέας, ο Νίκος Σκούταρης, τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη.

Έναν ακόμη Μαραθώνιο, 42.195 μέτρων πρόσθεσε στους δεκάδες που έχει τερματίσει η Βάσω Τασιώνη. Αυτή την Κυριακή έτρεξε στη Σεβίλλη και τερμάτισε τον διάσημο «Zurich Maratón de Sevilla».

Ακόμη πιο δυναμική συνέχεια

Με 30 δρομείς του ο ΣΔΥ Βόλου θα ταξιδέψει με λεωφορείο την Κυριακή στο Δίον και θα τρέξει στον 8ο Ημιμαραθώνιο αλλά και στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, στους πρόποδες του Ολύμπου με θέα τις κορυφές του βουνού των Θεών. Η αναχώρηση ορίστηκε στις 7.45 το πρωί της Κυριακής 4 Μαρτίου από το Δημαρχείο Βόλου και καλούνται όλοι να βρίσκονται εκεί τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα. Σημειώνεται ότι οι εγγραφές λήγουν την Πέμπτη 1 Μαρτίου. Έτσι προλαβαίνουν ακόμη να γραφτούν όσοι ενδιαφέρονται.