noodles volos banner

Με αρχή το Σπάρταθλον πλήρης δράση για τον ΣΔΥΒ μέχρι τις 12 Νοεμβρίου

Από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 12 Νοέμβρη ο ΣΔΥΒ έχει προγραμματίσει να πάρει μέρος σε άλλους έξι αγώνες, με κορυφαίες στιγμές βεβαίως τη συμμετοχή στο Σπάρταθλον με δύο δρομείς και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με 131 αθλητές. Αναλυτικά: 

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου το Σπάρταθλον

Η μεγάλη στιγμή για 500 δρομείς από όλο τον κόσμο έφτασε και το πρωί της Παρασκευής 29/9 θα ξεκινήσουν από την Ακρόπολη με προορισμό το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, συμμετέχοντας στο ιστορικό Σπάρταθλο, απόστασης 246 χιλιομέτρων.

Δύο δρομείς του ΣΔΥ Βόλου θα τρέξουν στον μεγάλο αυτόν αγώνα. Πρόκειται για τον Νίκο Σιδηρόπουλο, που τερμάτισε και πέρυσι στο Σπάρταθλο, και τον Κώστα Λαζαρίδη, που θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συμμετοχή.

 Ο ΣΔΥ Βόλου κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ στο Σπάρταθλο, καθώς οι δύο από τους 3 Έλληνες που έχουν ανέβει στο βάθρο στα 34 χρόνια ιστορίας του αγώνα, είναι μέλη του: ο Κώστας Ρέππος ήταν νικητής το 1997 και το 1998, ενώ ο Βασίλης Χαλκιάς είχε τερματίσει 2ος το 1995.

Όσο για τον άλλον Έλληνα που έχει ανέβει στο βάθρο του αγώνα, είναι ο Γιάννης Κούρος, που κατέχει με διαφορά όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στις υπεραποστάσεις. Στον αγώνα έχει τερματίσει ένας ακόμη δρομέας του ΣΔΥΒ, ο Θάνος Γουλομήτρος.

Την Κυριακή 8 Οκτώβρη ο Αγώνας για τη Φλόγα στον Βόλο

Σύσσωμος ο ΣΔΥ Βόλου τρέχει και συμπαραστέκεται στον Αγώνα για τη Φλόγα, ενώ σε απίστευτα επίπεδα βρίσκεται το ενδιαφέρον του κόσμου. Ο συγκεκριμένος αγώνας, που γίνεται για Ιερό σκοπό, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί στην παραλία της πόλης  του Βόλου.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα μετέχει στη διοργάνωση με το σύνολο των μελών του και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το παρών. Ακόμη και όσοι δεν τρέξουν, μπορούν να κάνουν την καλύτερη κίνηση βγάζοντας και αυτοί συμβολικά αριθμό συμμετοχής, για να ενισχύσουν τη Φλόγα με το ποσό των 3 ευρώ, ή να αγοράσουν την μπλούζα της Φλόγας προς 5 ευρώ, ή να ενισχύσουν τον κουμπαρά που θα βρίσκεται στην εκκίνηση.

Ο ΣΔΥΒ συμβάλλει πάντα στη Φλόγα, η οποία στον αγώνα του 2016 απένειμε τιμητική πλακέτα στον σύλλογο για τη βοήθεια που προσφέρει στα 4 ως τότε χρόνια διεξαγωγής του, για τη μαζικότατη συμμετοχή των μελών του και ιδίως για την προσφορά στη Φλόγα Βόλου 7.000 ευρώ μέσω της ΕΟΣΛΜΑ-Υ από τις συμμετοχές των δρομέων όλης της Ελλάδας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για συμμετοχή βρίσκεται σε απίστευτα επίπεδα και το μέιλ του συλλόγου κατακλύζεται καθημερινά από μηνύματα πολιτών ακόμη και μη αθλούμενων, που δηλώνουν συμμετοχή και ζητούν πληροφορίες για τη συμμετοχή στο μεγάλο γεγονός.

Στις 8 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο Φιλανθρωπικός αγώνας 2 χιλιομέτρων για τη Φλόγα, στην παραλία του Βόλου, «Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ 2017». Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ» και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μας καλούν όλους σε αυτή τη ξεχωριστή δρομική εμπειρία. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων προσφέροντας εθελοντικά τη βοήθειά τους.

Ο αγώνας θα έχει συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ, όπως έχει ορισθεί από τον σύλλογο Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ». Δηλώσεις συμμετοχής-αριθμούς και μπλουζάκια στα γραφεία της "ΦΛΟΓΑΣ" στο Βόλου, Χαρισιάδου 3 (πρώην ΠΙΚΠΑ), τηλ. 24210-24628, δηλώσεις συμμετοχής και αριθμούς επίσης στο κατάστημα Ηλιόπουλος κοσμήματα Δημητριάδος 174 και στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160. Πληροφορίες Δ/νση Αθλητισμού, τηλ. 2421071770.

Ο αγώνας της Φλόγας με σωστή οργάνωση έχει πλήθος συμμετοχών. 2.000 πολίτες του Βόλου τρέχουν κάθε χρόνο στον αγώνα, ενώ χωρίς κανένα έξοδο για οποιονδήποτε λόγο, όλες οι εισπράξεις καταλήγουν στον φιλανθρωπικό σκοπό".

Στις 14 Οκτωβρίου ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Με 25 δρομείς θα τρέξει ο ΣΔΥΒ το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Στις 15 Οκτώβρη ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων
Ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και όλες οι πληροφορίες όπως και το link εγγραφών βρίσκονται στο voloshalfmarathon. gr

Στις 29 Οκτωβρίου ο Ρήγειος Δρόμος

Στις 29 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 17ος Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο, με αποστάσεις 7,6 και 2 χιλιομέτρων. Υποστηρικτής του αγώνα θα είναι όπως πάντα ο ΣΔΥ Βόλου, συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία με τους διοργανωτές. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν και προς διευκόλυνση των αθλητών του ΣΔΥΒ που θέλουν να μετέχουν, μπορούν να ζητούν στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523 την εγγραφή τους, καθώς ο ΣΔΥΒ θα στείλει στη διοργάνωση ομαδική λίστα συμμετοχών.

Στις 12 Νοέμβρη ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 

Το γεγονός της χρονιάς θα είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου, όπου ο σύλλογος θα μεταβεί με δύο λεωφορεία έχοντας εξασφαλίσει συνολικά 131 συμμετοχές.