noodles volos banner

Σε έξι αγώνες στην Ελλάδα και δύο στο εξωτερικό έτρεξε ο ΣΔΥΒ

Από την Παρασκευή 22 ως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου συνέχισε σε εντυπωσιακούς ρυθμούς και βρέθηκε σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, όπως επίσης στην Κύπρο και τη Βουλγαρία, μεταδίδοντας το μήνυμα του υγιούς αθλητισμού. Τρεις πρωτιές πέτυχαν οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου σε αγώνες αυτό το τριήμερο στα Φάρσαλα με τον Αχ. Καλαμάκη, στην Καρδίτσα με τον Αλέξη Παπαλεξίου και την Ελένη Πρατσή στην Κύπρο, ενώ δεν έλειψαν και οι διακρίσεις στις κατηγορίες.

Δύο αθλητές προσέφεραν διακρίσεις στην Εθνική μας ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων. Παράλληλα με τη συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας μεταφέρθηκε το μήνυμα της Αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, σύσσωμος ο σύλλογος ετοιμάζεται για τον αγώνα κοινωνικής προσφοράς της Φλόγας, ενώ μεγάλη στιγμή θα αποτελέσει για τους Νίκο Σιδηρόπουλο και Κώστα Λαζαρίδη δοκιμασία του Σπάρταθλου, 246 χιλιομέτρων, με τους δύο αθλητές να ξεκινούν την Παρασκευή (29/9).

Ο ΣΔΥΒ στα Φάρσαλα

Ο Αχίλλειος Άθλος πραγματοποιήθηκε για 4η χρονιά στα Φάρσαλα και για ισάριθμη φορά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έδωσε το παρών με δεκάδες μέλη του. 37 ήταν οι δρομείς του ΣΔΥΒ που έτρεξαν στους αγώνες και ο Αχιλλέας Καλαμάκης αναδείχτηκε νικητής της γενικής κατάταξης του αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Στον ημιμαραθώνιο νικητές στην κατηγορία τους τερμάτισαν οι Ζήσης Τσουρέλης, Γιώργος Καλαντζής, Γιάννης Χαχούδης (ΑΟ Μαγνησίας), Αργύρης Βουρλογιάννης και δεύτερες οι Χριστίνα Χατζηγιαννίδου και Ευαγγελία Παπαχρήστου.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του ΣΔΥΒ:

Ημιμαραθώνιος (17 συμμετοχές)
Τσουρέλης Ζήσης
Καλαντζής Γιώργος
Χαχούδης Γιάννης
Βουρλογιάννης Αργύρης
Δροσινός Αντώνης
Χατζηγιαννίδου Χριστίνα
Αναγνώστου Κώστας
Κοτσίλιος Δημήτρης
Μακρυγιάννης Ηλίας
Παπαχρήστου Ευαγγελία
Μπάρδας Χαράλαμπος
Παλάντζας Κώστας
Παναγιώτου Παναγιώτης
Κοκκονάκη Άννα
Παπαλεξάνδρου Γιάννης
Γκαβαρδίνας Γιώργος
Αντωνίου Αγγέλα

5 χιλιόμετρα (15 συμμετοχές)
Καλαμάκης Αχιλλέας
Ιατρού Παναγιώτης
Ζαφειρίου Ανάργυρος
Κουσκουρίδας Σωτήρης
Αλμπανούδης Γιώργος
Τσικρίκη Σίσυ
Βουτσινάς Βαγγέλης
Καζανίδης Γιάννης
Γιώτας Χαράλαμπος
Μπαρμπουνάκη Ανθή
Πατρώνης Γιώργος
Πατρώνης Ορέστης
Αθανασιάδου Ευαγγελία
Putz Κατερίνα
Vangeli Marsel

Παιδικός αγώνας 1000μ (5 συμμετοχές)
Μακρυγιάννης Γιάννος
Βουτσινά Αμαλία
Ορφανού Νάσια
Ορφανός Γιάννης
Ζήβερτ Ελεάννα

Στη Βουλγαρία

Στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας έγινε από την Παρασκευή ως την Κυριακή 22-24 Σεπτεμβρίου το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου 2017 και δύο αθλητές του ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας και του ΣΔΥ Βόλου μετείχαν στους αγώνες, χαρίζοντας μεγάλες διακρίσεις στην Εθνική μας Ομάδα.

Η Δήμητρα Καραμανώλη αναδείχτηκε 2η βαλκανιονίκης στη σφυροβολία, 3η στη σφαιροβολία και 3η και στον ακοντισμό. Ο Στράτος Συμεωνίδης τερμάτισε 6ος στα 200 μέτρα, 6ος στα 400 μέτρα και 8ος στα 100 μέτρα.

Πρωτιές και σε Καρδίτσα, Κύπρο

Τρεις πρωτιές πέτυχαν οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου το τριήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου, όπως προαναφέρθηκε, και η αρχή έγινε από τον Αλέξη Παπαλεξίου, που με χρόνο 35’13 κέρδισε την Παρασκευή 22/9 στην Καρδίτσα τον αγώνα 10 χιλιομέτρων «Through The City Lights-1ος Νυκτερινός Καρδίτσας».

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Ελένη Πρατσή, καθώς το Σάββατο το βράδυ κατέλαβε την 1η θέση στη γενική κατάταξη των γυναικών στον νυχτερινό αγώνα βουνού 1st Compressport Atsas, The Night Trail powered by Petz απόστασης 10.500 μέτρων. Ο αγώνας έγινε στον Ατσά, στον Άγιο Θεόδωρο Σολέας στην Κύπρο.

Στην Αλεξανδρούπολη

Η σειρά των αγώνων Run Greece, που γίνονται ένας το χρόνο σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας, συνεχίστηκε με τον αγώνα της Αλεξανδρούπολης. Στα 10 χιλιόμετρα έτρεξε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Μαρία Δημουλά και στα 5 χιλιόμετρα η Αθανασία Μπατή.

Στην Κέρκυρα

Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Έτσι και το νησί αυτό απέκτησε τον δικό του αγώνα δρόμου. Συμμετείχε η δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Βάσω Τασιώνη.

Στη Λιβαδειά

Το πρωί της Κυριακής έγινε για 5η χρονιά στη Λιβαδειά ο Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος. Στην απόσταση των 5 χιλιομέτρων έτρεξε για τον ΣΔΥ Βόλου ο Νίκος Ιωάννου.

Στις Θερμοπύλες

Σημειώνεται επίσης η συμμετοχή δύο δρομέων του ΣΔΥΒ, του Ηλία Μακρυγιάννη και της Βάσως Τασιώνη, στο «Λεωνίδα Τρόπαιο 2017», απόστασης 25 χιλιομέτρων, που έγινε λίγες ημέρες πριν στην ευρύτερη περιοχή των Θερμοπυλών με 618 συμμετοχές.

Συμμετοχή του ΣΔΥΒ στην 15η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας  στον Βόλο

Η 15η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας πραγματοποιείται πανελλαδικά για μία ακόμη χρονιά, και την Παρασκευή 22/9 ήταν η σειρά του Βόλου, για να υποδεχθεί τη Φλόγα της Αγάπης, που μεταφέρει το μήνυμα της Αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

Έτσι το απόγευμα της 22ας Σεπτεμβρίου η Φλόγα διέσχισε την πόλη του Βόλου από το βωμό επί της Πλατείας Ρήγα Φεραίου ως το νοσοκομείο και από εκεί στο θεατράκι του Πάρκου του Αναύρου, όπου ακολούθησε μουσική παράσταση.

Τη Φλόγα μετέφεραν αιμοδότες και αθλητές των σωματείων της περιοχής, ανάμεσά τους, όπως πάντα βέβαια και οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου με δεκάδες μέλη του. Ο καθένας μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης και να σώσει ζωές ή και τον εαυτό του ή οποιονδήποτε συγγενή ή φίλο, αν κάποτε χρειαστεί ο ίδιος αίμα.