noodles volos banner

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα "Αθλητικό Καλοκαίρι"

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τους μικρούς συμπολίτες μας. Από το 2004 ξεκίνησε το «Αθλητικό Καλοκαίρι» και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με πολύ παιχνίδι, αθλητισμό, αλλά και ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά 7-12 ετών.

Στόχος της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου είναι η συμμετοχή και η γνωριμία των παιδιών σε αθλήματα με τη μορφή παιχνιδιού. Το παιχνίδι (καθοριστικό για την ανάπτυξη του παιδιού) περνά μέσα από το αθλητικό καλοκαίρι σε ελεύθερη, αλλά και δομημένη μορφή είτε μέσα από τα αθλήματα όπως προαναφέρθηκε, αλλά και μέσα από άλλες δραστηριότητες: γνωριμία με την ιστορία της πόλης, γνωριμία με το παιδικό βιβλίο, παιχνίδι στη φύση κ.α

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε κατά κόρον στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Βόλου και της Νέας Ιωνίας σε τρείς δεκαήμερες περιόδους, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και για τα παιδιά που συμμετείχαν δημιουργήθηκαν ηλικιακά δύο τμήματα (μικρές και μεγάλες τάξεις του Δημοτικού). Το αυθεντικό και αγαπημένο πρόγραμμα των παιδιών συνδυάζει παιχνίδι, αθλητισμό, ψυχαγωγία, αναψυχή και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον με ασφάλεια και την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠEΘΕ Δήμου Βόλου, που γνωρίζουν άριστα τις παιδαγωγικές μεθόδους.

Το Αθλητικό Καλοκαίρι χρόνια τώρα χτίζεται σε στέρεες βάσεις μέσα και από τη σημαντική υποστήριξη δεκάδων φορέων, που αποτελεί και τη μοναδικότητα του προγράμματος που είναι η αγαστή συνύπαρξη και συμμετοχή. Aξίζει λοιπόν να αναφερθούν για την προσφορά τους: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, το ΕΚΑΒ, ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου, ο ΝΟΒΑ, ο ΟΕΑ-ΝΑΒ, η Νίκη Βόλου, ο Αθλητικός Όμιλος Μαγνησίας, ο Υδάτινος Κόσμος, ο Νικόμαχος Βόλου, ο Όμιλος Φίλων Τζούντο Μαγνησίας, η Ολυμπιακή Ακαδημία Τάεκβοντό, ο Αθλητικός Όμιλος Τάεκβοντό Νέας Ιωνίας Βόλου, ο Ε.Ο.Σ.Β, η Γυμναστική Ένωση Βόλου, ο Πήγασος Βόλου, ο Κένταυρος Αγριάς και η Αερολέσχη Μαγνησίας.

Σημαντικός υποστηρικτής του προγράμματος ήταν η Coca Cola 3Ε. Στις δεκαήμερες αυτές περιόδους τα παιδιά συμπληρώνουν ένα πολύχρωμο παζλ δραστηριοτήτων (ανάλογα με την ηλικία τους) από παιδαγωγικά και ομαδικά παιχνίδια, τένις, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χειροσφαίριση,  κολύμβηση, στίβο, ρυθμό και μουσική, ποδηλασία, σχοινοβασία, παραδοσιακούς χορούς, τάεκβοντό, καράτε, τζούντο, μπραζίλιαν ζίου-ζίτσου, ρόλερ σκι, ιστιοπλοϊα, κωπηλασία, κανόε-καγιάκ, σκοποβολή, παιχνίδια στη βιβλιοθήκη, παιχνίδια στη φύση, δημιουργική απασχόληση (κατασκευές, ζωγραφική, παιχνίδια), επίδειξη από αερομοντέλα.

 Στο Αθλητικό Καλοκαίρι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα μόλις σε ένα δεκαήμερο να γνωρίσουν δραστηριότητες μέσα από τις οποίες αθλούνται, ψυχαγωγούνται, ενώ για πολλά από αυτά ανοίγονται νέοι αθλητικοί ορίζοντες, αφού πριν την ενασχόληση τους με το πρόγραμμα πιθανώς δεν  γνώριζαν ότι καλλιεργούνται στην περιοχή μας τόσα σημαντικά αθλήματα και πιθανώς από τη νέα αθλητική χρονιά θα έχουν την ευκαιρία με αυτά που τους προκάλεσαν το ενδιαφέρον. Ήδη όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν εκατοντάδες παιδιά από το «αθλητικό καλοκαίρι» πολλά από αυτά ξεκίνησαν να ασχολούνται με το άθλημα που αγάπησαν, ενώ είχαν τη τύχη και τη χαρά στα επόμενα χρόνια να γίνουν καταξιωμένοι αθλητές και πρωταθλητές ή συνέχισαν να νιώθουν τη χαρά του αθλητισμού μέσα από αυτά τα αθλήματα.

Το «αθλητικό καλοκαίρι» είναι για τα παιδιά συμμετοχή, ψυχαγωγία, ομαδικότητα, κοινωνικοποίηση είναι το υγιές κίνητρο για να περνούν χρόνο όμορφο και ανέμελο όπως πραγματικά τους αρμόζει.