noodles volos banner

Βλιώρας: «Με τη συνδρομή των συλλόγων ανοιχτές, λειτουργικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις»

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, μίλησε στο sportfm Μαγνησίας και στην εκπομπή «Πρωινή προπόνηση» για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και τον Αθλητικό Οργανισμό.

Ο Γιώργος Βλιώρας, που γνωρίζει αρκετά καλά από μέσα όλα αυτά τα χρόνια τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις και στη λειτουργικότητα τους, από την ιδιότητα του καθηγητή φυσικής αγωγής και του προπονητή μπάσκετ, έδειξε ότι είναι απολύτως έτοιμος να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του είπε ότι θα πρέπει και οι σύλλογοι να συνδράμουν με ένα μικρό ποσό για τη χρήση των εγκαταστάσεων ώστε να αυτές να μπορούν να λειτουργούν σωστά, μίλησε για τη σκέψη της δημιουργίας αθλητικού μουσείου, ενώ όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα αντιμετωπίσουν όλους τους συλλόγους το ίδιο, χωρίς να βλέπουν το χρώμα της φανέλας τους.

 «Εδώ και αρκετό καιρό από την ημερομηνία που ο νέος δήμαρχος ανακοίνωσε τους συνεργάτες του και αυτούς που θα αναλάβουν τους οργανισμούς, είμαστε κάθε μέρα εδώ και ενημερωνόμαστε για την παράδοση και την παραλαβή, ενημερωνόμαστε κάθε μέρα για τα προβλήματα και πως πρέπει να τρέξουμε τα θέματα, χωρίς να έχουμε ακόμα δικαίωμα παρέμβασης, απλά για να είμαστε έτοιμοι και απο την πρώτη μέρα να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε χωρίς να υπάρχει κενό», είπε ο Γιώργος Βλιώρας στην αρχική του τοποθέτηση.

Για την επιτήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται: «Έχουμε επισκεφτεί σχεδόν όλες τις εγκαταστάσεις και παντού υπάρχουν προβλήματα. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις υπάρχουν προβλήματα, λειτουργικά, τεχνικά, φύλαξης, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας. Το προσωπικό του Δήμου συνεχώς συρρικνώνεται και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στη συγκεκριμένη διεύθυνση με το δυναμικό των εργαζομένων. Τώρα για τις εγκαταστάσεις παρότι σαν αριθμό και σαν ποιότητα έχουμε πολλές, δεν είμαι ευχαριστημένος από την κατάσταση τους. Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε δεν θεωρώ ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή τα έκανε όλα λάθος ή η διοίκηση δεν έκανε τα πράγματα σωστά. Ο οργανισμός αυτός δημιουργήθηκε από τη συνένωση 25 νομικών προσώπων που έγιναν ένα. Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια να μπορέσει αυτός ο οργανισμός να γίνει λειτουργικός και να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ολες αυτές οι υπηρεσίες έχουν να κάνουν με τους πολίτες και πρέπει οι κινήσεις να είναι γρήγορες, άμεσες και να έχουν αποτέλεσμα. Και οι προηγούμενοι έτρεξαν πάρα πολύ, μόχθησαν πολύ για αυτό τον οργανισμό. Σίγουρα, όλοι κάνουν κάποια λάθη. Εμείς απλά έχουμε κάπως διαφορετικές αντιλήψεις όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας ορισμένων πραγμάτων και των εγκαταστάσεων και θέλουμε να περάσουμε τη δική μας φιλοσοφία. Γι αυτό το λόγο μας ψήφισε ο κόσμος για να κάνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά και καλύτερα».

Για τις πρώτες κινήσεις που σκοπεύουν να κάνουν για την καλύτερη λειτουργία των εγκαταστάσεων: «Θα συζητήσουμε με όλους τους συλλόγους και τον τρόπο λειτουργίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι λίγο περίεργος και έχει αφεθεί στην τύχη του. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιος θα συνδράμει και που και πως θα συμμετέχουμε, για να βρεθούν λύσεις που θα κάνουν τη ζωή των αθλουμένων καλύτερη. Εχουμε κάποιες ιδέες εμείς θα τις βάλουμε το τραπέζι και θα συζητήσουμε για να βρούμε λύσεις. Με παρότρυνση του νέου Δημάρχου αλλά και δίκη μου έχουμε κάνει ήδη κάποιες κινήσεις για να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες και μεγαλύτερες διοργανώσεις στην πόλη μας. Ζητούμε τη βοήθεια όλων, ό,τι διοργάνωση μπορούμε να φέρουμε στον Βόλο να τη φέρουμε. Έτσι ώστε να έχουμε μία ανάπτυξη μεγαλύτερη στην πόλη και οικονομική και να ξεκινήσουμε να ακουγόμαστε περισσότερο. Δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι τόσο μεγάλοι, αλλά πιστεύω ότι με τη συμβολή όλων και με χορηγίες θα τα καταφέρουμε.

Για το αν θα υπάρξουν υποχρεώσεις των συλλόγων από τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων: «Ήδη γίνονται εργασίες για να μπει φυσικό αέριο στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, για να λυθεί το πρόβλημα που είχαμε τόσα χρόνια. Κάνουμε κινήσεις για να μπει κλιματισμός σε κάποια κλειστά γυμναστήρια, ενώ έχουμε πρόβλημα με το κόστος της λειτουργίας των κολυμβητηρίων. Επίσης θα μας δοθεί και το γυμναστήριο Αγριάς μέχρι τα Χριστούγεννα και θα προστεθεί και αυτό στις εγκαταστάσεις μας. Υπάρχει μία απόφαση εδώ και δύο χρόνια ώστε οι σύλλογοι να δίνουν κάποιο αντίτιμο για τη χρήση των εγκαταστάσεων, αλλά δεν εφαρμόζεται. Αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να κουβεντιάσουμε με τους συλλόγους. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Οι σύλλογοι καταλαβαίνουμε και εμείς ότι είναι σε δύσκολη κατάσταση. Από τη στιγμή όμως που έχουν ακαδημίες και παίρνουν χρήματα από τα παιδάκια, πρέπει κάποια από αυτά να είναι ανταποδοτικά. Σε κάποια λειτουργικά θέματα, όπως αυτό της καθαριότητας να μπορούν να συνδράμουν, όχι με ένα μεγάλο ποσό, αλλά θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο οι σύλλογοι για να είναι πιο λειτουργική η εγκατάσταση. Δεν θέλουμε να γίνουμε βάρος και θηλιά στο λαιμό τους και να μην μπορούν να λειτουργήσουν. Αλλά θέλουμε να έχουμε την εγκατάσταση, ανοιχτή, λειτουργική και ασφαλείς για τα παιδιά. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε 50 εγκαταστάσεις ανοιχτές και σε κάποιες από αυτές να ντρέπεσαι να μπεις μέσα».

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νίκη με τις Ακαδημίες της και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις: «Ήδη ήρθαν κάποιοι άνθρωποι από τη Νίκη και ζήτησαν κάποιες ώρες για κάποιες ομάδες Ακαδημιών. Δεν υπάρχει για εμάς θέμα αν είναι Νίκη ή Ολυμπιακός. Εμείς είμαστε Δημοτική Αρχή όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους ικανοποιήσουμε όλους. Εμείς αν μπορούμε να βοηθήσουμε τη Νίκη και κυρίως τα παιδιά που αθλούνται θα το κάνουμε ευχαρίστως. Να μην δημιουργείται σε κανέναν η εντύπωση ότι μεροληπτούμε σε κάθε ομάδα. Το τι χρώμα φανέλα φοράνε τα παιδιά που αθλούνται δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου».

Για το αν υπάρχει σκέψη για τη δημιουργία αθλητικού μουσείου: «Έχουμε πάρα πολλές εγκαταστάσεις οι οποίες είναι ανεκμετάλλευτες και έπεσε σαν σκέψη στο τραπέζι από κάποιους ανθρώπους που έχουν συγκεντρωμένο αθλητικό ιστορικό υλικό. Γιατί όχι να το δούμε και να το κάνουμε. Η πόλη μας έχει μεγάλη αθλητική ιστορία, έχει πολλές επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα και νομίζω θα ήταν καλό να κάνουμε ένα τέτοιο μουσείο».  

Last modified onThursday, 21 August 2014 16:55