noodles volos banner

"Καμπανάκι" λίγο πριν το φινάλε

Δεν είχε καλή παρουσία ο Ολυμπιακός Βόλου χθες κόντρα στον ουραγό Φωκικό αλλά πήρε τη νίκη, με τον Μπαλντοβαλίεφ να σκοράρει στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Οι φίλαθλοι που πήγαν στο ΕΑΚ περίμεναν να δουν καλό ποδόσφαιρο από την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και μια άνετη επικράτηση, αλλά εν τέλει το θέαμα ήταν κακό και το άγχος παρέμεινε μέχρι τέλους. Πάντως, οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν και είναι σταθερά στη δεύτερη θέση, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη.
Ο προπονητής της βολιώτικης ομάδας απέδωσε την κακή απόδοση σε δύο παράγοντες, την ελληνική νοοτροπία των ποδοσφαιριστών που δεν αντιμετωπίζουν όλα τα παιχνίδια με την ίδια διάθεση και στο γεγονός ότι δεν μπορεί μια ομάδα να παίζει συνεχώς με τον ίδιο ρυθμό. Πάντως, χθες οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, σε ορισμένα σημεία του αγώνα, ήταν σαν να κάνουν αγγαρεία. Κόντρα σε έναν αντίπαλο που προσπάθησε και κατάφερε να έχει μια πολύ καλή παρουσία παρά το γεγονός ότι είναι τελευταίος και υποβιβασμένος, οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν συνοχή, δεν μπόρεσαν ούτε σε ένα σημείο της αναμέτρησης να κάνουν κάποιο ξέσπασμα, να βρουν ρυθμό, ενώ τα λάθη στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή ήταν συνεχή. Ο δε Μπεριάν που έβγαλε όλο το 90άλεπτο ήταν σαν να μην έπαιζε... Έτσι, δεν έλειψαν οι ...μουρμούρες από τους φιλάθλους που πήγαν στο ΕΑΚ (σύμφωνα με την ΠΑΕ κόπηκαν 693 εισιτήρια). Πάντως, ο Μπαλντοβαλίεφ πέτυχε το γκολ της νίκης. Ο Σκοπιανός ήταν ίσως ο πιο κινητικός, ο πιο δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού. Είχε το γκολ, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο εάν στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου το πλασέ του δεν έβρισκε το οριζόντιο δοκάρι (και εν συνεχεία ο Μπάρμπας έχασε το ...άχαστο από κοντά).
“Καλύτερα που η εμφάνιση αυτή ήρθε σε αυτό το παιχνίδι, αν και δεν έπρεπε να έρθει” σχολίασε ο Γιώργος Θέος. Μπορεί το πρόγραμμα να θεωρείται ευνοϊκό στο φινάλε της κατηγορίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι του Ολυμπιακού να υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους. Το επόμενο παιχνίδι είναι στην έδρα του Εθνικού Σερρών που έχει υποβιβαστεί. Σαν μια κακή παρένθεση πρέπει να δουν το  ματς με τον Φωκικό στη βολιώτικη ομάδα, ώστε να επανέλθουν στις θετικές εμφανίσεις, γιατί το ματς στις Σέρρες με τον υποβιβασμένο Εθνικό δεν θα είναι εύκολο, ειδικά με απόδοση ανάλογη της χθεσινής, ούτε κι αυτό στο φινάλε στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση που χθες κέρδισε τη Λάρισα.