noodles volos banner

Για πρώτη φορά σερί τριών νικών από τον Ολυμπιακό

 

Τεράστιο βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας διπλό είναι αυτό που πανηγύρισε ο Ολυμπιακός Βόλου στο Αλκαζάρ την Κυριακή.

Τι ακριβώς σημαίνει για τους ερυθρόλευκους αυτή η μεγάλη νίκη; Εκτός από τον ενθουσιασμό που σκόρπισαν στις τάξεις των φιλάθλων τους και τη νίκη γοήτρου σε ένα πάντα ιδιαίτερο Θεσσαλικό ντέρμπι, θεωρείται ίσως το πιο σημαντικό αποτέλεσμα του πρωταθλήματος ενόψει της συνέχειας.

Οκτώ αγωνιστικές απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου της Football League και ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του επτά παιχνίδια και το ρεπό του. Από αυτά τα τέσσερα είναι εντός έδρας με Πιερικό, Λαμία, Αιγίνιο και Φωκικό και τα τρία μακριά από το ΕΑΚ με Τύρναβο, Εθνικό Γαζώρου και Καρδίτσα.

Το διπλό αυτό ήρθε σε μία κρίσιμη στιγμή, που οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται σερί για να μπουν στην τριάδα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στην τέταρτη θέση και έχει μπροστά του δύο συνεχόμενα εξαιρετικά κρίσιμα εντός έδρας ματς, που αν πάρει έξι βαθμούς τότε το πιο πιθανό είναι να μπει στην προνομιούχο τριάδα. Την Τετάρτη υποδέχεται τον Πιερικό και την ερχόμενη Δευτέρα τη Λαμία. Ένα διπλό στη Λάρισα λοιπόν πριν από δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα του ήταν ό,τι καλύτερο για να δώσει στον Ολυμπιακό τη… φόρα που χρειάζεται για τη συνέχεια και να ζεστάνει τον κόσμο για να επιστρέψει μαζικά στο ΕΑΚ.

Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει δύο βαθμούς πίσω πλέον την ΑΕΛ και φαίνεται πώς κρατά την τύχη στα χέρια του και για τα πλέι οφ.

Από ψυχολογικής πλευράς αυτό το διπλό «ντοπάρει» τους παίκτες ενόψει της συνέχειας, αφού το είχαν μεγάλη ανάγκη. Πρώτη φορά άλλωστε η Βολιώτικη ομάδα στη φετινή διοργάνωση καταφέρνει να κάνει τρεις σερί νίκες και μάλιστα με δύο διπλά σε αυτές και αυτό κάτι σημαίνει αν μη τι άλλο για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας και τη σταθερότητα της. Έχει μάλιστα την ευκαιρία να τις φτάσει στις τέσσερις την Τετάρτη εκμεταλλευόμενη την έδρα της.

Παιχνίδι με παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι κοιτούν πλέον μπροστά, αφού δεν υπάρχει χρόνος για «χαρές και πανηγύρια» όπως είπε κι ο Κυζιρίδης στη συνέντευξη Τύπου. Ο Πιερικός την Τετάρτη έρχεται στο ΕΑΚ με στόχο το θετικό αποτέλεσμα και οι ερυθρόλευκοι έχουν δύο μόλις μέρες για να είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα…  

 

Last modified onMonday, 23 February 2015 12:05