noodles volos banner

Μαζεύει βαθμούς και παραμένει ψηλά

Από τη χθεσινή αναμέτρηση στον Τύρναβο (athleticlarissa.gr) Από τη χθεσινή αναμέτρηση στον Τύρναβο (athleticlarissa.gr)

Τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για τον Πύρασο, δεύτερη εκτός έδρας. Η ομάδα της Νέας Αγχιάλου έμεινε όρθια και στον Τύρναβο. Πήρε θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε αντίπαλο με τους ίδιους στόχους και συνεχίζει να βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Στη χθεσινή αναμέτρηση, ο Πύρασος ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο. Έδωσε γήπεδο στον Τύρναβο, έκλεισε τους διαδρόμους προς τα καρέ του Χαλάτση και χτύπησε στις αντεπιθέσεις. Έτσι, η πρωτοβουλία των κινήσεων που είχαν οι γηπεδούχοι ήταν ανούσια και είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο, άχρωμο και νευρικό, η μεγάλη φάση ανήκε στους "κυανόλευκους" όταν ο Κοντοβάς σε τετ-α-τετ νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Η επανάληψη απέκτησε ρυθμό με τα δύο γκολ, στο 54' από τον Μαλακασιώτη και στο 56' από τον Τασιούλη. Σίγουρα σημείο-κλειδί του ματς ότι ο Πύρασος δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα παρά μόνο δύο λεπτά. Δεν κινδύνευσε ιδιαιτέρως και σφράγισε το βαθμό της ισοπαλίας, παίζοντας από το 85' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Καψιώτη, ενώ λίγο νωρίτερα είχε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το τρίποντο.
Ήταν συνολικά η πέμπτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα, δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας. Ο Φάνης Μαλακασιώτης, που πέρυσι έπαιξε σε 11 ματς και φέτος έχει καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα, πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Πυράσου στη Γ' Εθνική, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά, οι Αγχιαλίτες είχαν θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα του νομού Λάρισας. Στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις, στη Δ' Εθνική τις σεζόν 2008-09 και 09-10, μέτρησαν τέσσερις ήττες.
Πλέον, το σύνολο του Στέφανου Ξηροφώτου έχει την ευκαιρία να τερματίσει ψηλά στον πρώτο γύρο, εφόσον κερδίσει τον Φωκικό την Κυριακή στη Ν. Αγχίαλο. Η ομάδα της Άμφισσας "προειδοποίησε" χθες με το 1-1 κόντρα στον Οικονόμο Τσαριτσάνης πως δεν είναι αδιάφορη, ωστόσο ο Πύρασος έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολύ καλή μέχρι τώρα πορεία στο μισό κομμάτι της σεζόν.