noodles volos banner

Όρθιος στον Τύρναβο ο Πύρασος

Όρθιος στον Τύρναβο ο Πύρασος. Πήρε ισοπαλία 1-1 και συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας, κρατώντας την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα της Νέας Αγχιάλου προηγήθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά η χαρά της κράτησε για λίγο μιας και δύο λεπτά αργότερα δέχθηκε την ισοφάριση. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο συν τις καθυστερήσεις.

Πολύ καλά στημένος ο Πύρασος, δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα παρά το γεγονός πως ο Τύρναβος είχε την κυκλοφορία της μπάλας και την εδαφική υπεροχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι στις αντεπιθέσεις ήταν "φωτιά" με τον Παναγιώτη Κοντοβά να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων στα αντίπαλα καρέ. Έλειψε όμως η καλή τελική προσπάθεια, για αυτό πολλές φάσεις έμειναν ανολοκλήρωτες. 
Στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε μόνο μία μεγάλη φάση για γκολ κι ανήκε στους "κυανόλευκους". Στο 36', από κεφαλιά πάσα του Χρήστου Δαμάσκου, ο Κοντοβάς βγήκε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ καθώς οι αμυντικοί είχαν σταματήσει, πλάσαρε και ο Παπαγιάννης απέκρουσε εντυπωσιακά. Δύο σουτ από τους Τασιούλη και Τσιρλίδη στο 5ο και 12ο λεπτό έφυγαν άουτ.
Στην επανάληψη, στο 51' η ομάδα του νομού Λάρισας φάνηκε απειλητική όταν ο Καρλιάμπας έκανε το παράλληλο γύρισμα και πετάχθηκε με προβολή ο Λίταινας, χωρίς όμως να βρει την μπάλα. Το 0-1 στο 54ο λεπτό με τον Μαλακασιώτη να βρίσκει δίχτυα με πλασέ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων. Ήταν το πρώτο γκολ για τον νεαρό μεσοεπιθετικό στη Γ' Εθνική. Όμως οι του Πυράσου δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα και πολύ γρήγορα δέχθηκαν την ισοφάριση. Στο 56' οι παίκτες του Τυρνάβου κέρδισαν φάουλ στα πλάγια, σαν κόρνερ. Το εκτέλεσαν με πάσα προς το ημικύκλιο και ο Τασιούλης πέτυχε το γκολ με πλασέ καθώς η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα. Σουτ του Τασιούλη στο 68' έφυγε ελάχιστα όυτ.
Οι "κυανόλευκοι" έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 81ο λεπτό για να αρπάξουν το διπλό. Σε αντεπίθεση, ο Κοντοβάς από πλάγια, αφού έκανε δύο προσοποίησεις κι απέφυγε τους αντιπάλους του, προτίμησε να τελειώσει τη φάση με σουτ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων κι ενώ ο Αναστασίου βρίσκονταν σε καλύτερη θέση. Στο 85' αποβλήθηκε ο Καψιώτης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για το σύνολο του Στέφανου Ξηροφώτου εκτός έδρας σε διάστημα τεσσάρων ημερών, ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα μακρυά από τη Ν. Αγχίαλο λίγο πριν τον φινάλε του πρώτου γύρου.

Συνθέσεις:
Τύρναβος: Παπαγιάννης, Αϊβάζης, Μπαρούτας, Καρατάσιος, Καρλιάμπας, Μανιώτης (69' Νούσος), Τασούλης, Λούγκος, Τσιρλίδης, (79' Χρηστίδης), Λίταινας, Σβερκούλης (87' Κόκκορας).
Πύρασος: Χαλάτσης, Καψιώτης, Δημητριάδης (83' Αχ. Δαμάσκος), Χρ. Δαμάσκος (50' Κοτζαθανάσης), Μαλακασιώτης, Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Τσιουρέλης (64' Μυργιώτης), Κοντοβάς, Αναστασίου.