noodles volos banner

"Η ΕΠΟ δεν θέλει να στραφεί κατά των σωματείων, αλλά η προκήρυξη είναι σαφής"

Μιλώντας στο magnesiasports, ο Μιχάλης Τζανόπουλος, πρόεδρος της επιτροπής Γ' Εθνικής της ΕΠΟ, ήταν σαφής αναφορικά με τo πρόβλημα της έδρας και κατ' επέκταση της συμμετοχής που υπάρχει στο νέο πρωτάθλημα για Νίκη Βόλου, Πύρασο και Ρήγα Φεραίο.

"Ήρθαν την Παρασκευή οι άνθρωποι των τριών σωματείων, συζητήσαμε και τους είπα ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι σαφής και δεν μπορεί να αλλάξει. Με όλο το σεβασμό προς τα σωματεία και τους παράγοντες, η Ομοσπονδία δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, που ξεκίνησε όταν κάποιοι παράγοντες εκεί στην ΕΠΣΘ στράφηκαν κατά της ΕΠΟ και αυτές είναι οι συνέπειες. Η ΕΠΟ δεν θέλει να στραφεί κατά των σωματείων, αλλά δεν μπορεί να παραβιάσει τους κανονισμούς και την προκήρυξη του πρωταθλήματος" τόνισε ο κ. Τζανόπουλος.

Και συμπληρώνουμε το σχετικό απόσπασμα του κειμένου της προκήρυξης Γ' Εθνικής 2015-16 για τα γήπεδα: "Όλοι οι αγώνες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας διεξάγονται, υποχρεωτικά, σε γήπεδα που θα διαθέτουν τη νόμιμη άδεια λειτουργίας και ακόμη τις προδιαγραφές του Παραρτήματος Α της προκήρυξης. Δεν θα ισχύσει καμία εξαίρεση. Σωματείο που δεν διαθέτει γήπεδο με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές δεν θα γίνεται δεκτό στο Πρωτάθλημα.
Σε περίπτωση που το γήπεδο-έδρα Σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η Επιτροπή Γ' Εθνικής θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα υποδεικνύεται από το σωματείο και θα βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ένωσης στην οποία ανήκει το σωματείο και πληροί τους όρους της διοργάνωσης, εκτός εάν ρητά επιτρέπεται από την Ε.Π.Ο. να το πράξουν, (Καταστατικό άρθρο 82 παρ. 4)".