noodles volos banner

Τρίτη απώλεια για τον Ολυμπιακό, 2-2 με τον Πλατανιά

Είδηση αποτελεί κάθε φορά που ο απόλυτος κυρίαρχος στη Σούπερ Λιγκ Ολυμπιακός χάνει βαθμούς. Οι ερυθρόλευκοι, αν και προηγήθηκαν με 0-2, ισοφαρίστηκαν από τον κακό τους δαίμονα Πλατανιά στα Περιβόλια σε 2-2, με τα τέσσερα γκολ να σημειώνονται όλα στο πρώτο ημίχρονο, σε ματς για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική. Έτσι, η ομάδα του Μπέντο είχε την τρίτη της απώλεια στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα από την ΑΕΛ και την ισοπαλία με την Κέρκυρα. 

Ο Ιντέγε με δύο γρήγορα γκολ στο 4' και το 13' έκαναν το 0-2, όμως οι Κρητικοί ισοφάρισαν με τα γκολ των Γιακουμάκη (36’) και Μανούσου (πέναλτι 39’), χωρίς ν' αλλάξει κάτι ως το φινάλε, παρόλο που ο διαιτητής Φουκάκης στο τελευταίο δεκάλεπτο έδινε με ευκολία φάουλ στους φιλοξενούμενους. 

Πολύ καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι από το ξεκίνημα του. Μόλις στο 4’ ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Ιντέγε (0-1) κι ενώ ο ίδιος στο 2' είχε νικηθεί σε τετ-α-τετ από τον Σωτηρίου. Ο Νιγηριανός φορ ήταν τυχερός, αφού σκόραρε με το σώμα μετά από κόντρα, ενώ "ξαναχτύπησε" στο 13’ (πλασέ σε κενή εστία μετά από πάσα πάρε-βάλε του Ντε Λα Πέγια), διπλασιάζοντας τα τέρματα του Ολυμπιακού, που έδειχνε ότι θα έπαιρνε μια εύκολη νίκη.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 36’ ξαναμπήκαν στο ματς με το τέρμα του Γιακουμάκη, που σκόραρε με παλικαρίσιο τρόπο από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής μετά από πλάγιο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς έφερε το ματς στα ίσια, όταν ο Λεάλι ανέτρεψε στη περιοχή τον Γιακουμάκη και ο Μανούσος από την άσπρη βούλα ισοφάρισε σε 2-2.

Μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ έχασαν οι γηπεδούχοι στο 55’ με τον Μανούσο, ενώ στο 68’ το σουτ του Μανθάτη χτύπησε στο δοκάρι. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά στο 72’ με τον Γιακουμάκη σε τετ-α-τετ, ενώ ο Ολυμπιακός άγγιξε το τρίτο γκολ πάλι με τον Ιντέγε στο 85’ σε κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι. 

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Στάθης, Μενδρινός (74′ Μαραγκός), Μουνάφο, Ντεβέσα (68′ Γιορέντε), Μανούσος (86′ Σίγκνεβιτς), Γιακουμάκης.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ρέτσος, Βιάνα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (80′ Μπουχαλάκης), Μάριν (61′ Ανδρούτσος), Μανθάτης (71′ Καρντόσο), Φορτούνης, Ιντέγε.