noodles volos banner

Στιλ: «Είναι δύσκολο παιχνίδι»

Ο Άγγλος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Λουκ Στιλ μίλησε για το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου και το χαρακτήρισε δύσκολο…

Για τις δύο συνεχόμενες νίκες που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός επί του Πλατανιά για το πρωτάθλημα και επί του Ολυμπιακού Βόλου για το Κύπελλο Ελλάδας: «Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, είχαμε πέσει λίγο ψυχολογικά και όταν κατακτάς νίκες έχεις το μομέντουμ. Είναι σαν το φαινόμενο της χιονοστιβάδας, όπως λέμε στην Αγγλία. Όταν κάνεις μια - δύο νίκες, τότε αποκτάς ταχύτητα και στη συνέχεια μπορείς να συνεχίσεις νικηφόρα. Είναι το ίδιο και όταν χάνεις δύο- τρία παιχνίδια, τότε αυτό το φαινόμενο της χιονοστιβάδας έχει αρνητική επίδραση. Ελπίζω για εμάς να έχει θετική επίδραση, γιατί οι δύο σερί νίκες μπορούν να γίνουν τέσσερις- πέντε και αυτό θέλει να πετύχει μια επιτυχημένη ομάδα. Είναι σημαντικό αυτό, καθώς και τα παιχνίδια Κυπέλλου είναι δύσκολα. Στην Αγγλία έχω παίξει σε πολλά παιχνίδια απέναντι σε μικρότερες ομάδες και αυτές οι αναμετρήσεις μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες. Άρα ήταν καλό για εμάς που πετύχαμε μια καλή νίκη και πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Για την αναμέτρηση απέναντι στη Νίκη Βόλου: «Και πάλι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο προπονητής μας μίλησε για τη νοοτροπία που πρέπει να έχουμε και ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε με χαλαρότητα το παιχνίδι. Και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στον αθλητισμό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεις τίποτα με χαλαρότητα. Όλοι γνωρίζουν ότι η νίκη από την ήττα δεν απέχουν πολύ και πρέπει πάντα να παίζουμε καλά. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε καμία κατηγορία και αυτό δεν έχει διαφορά. Είναι καλό που παίζουμε εντός έδρας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε αυτό το μικρό σερί και να πάρουμε κι άλλους βαθμούς».

Για το αν είναι επικίνδυνο ότι η Νίκη Βόλου δεν έχει άγχος στο Κυριακάτικο παιχνίδι, αφού ο Παναθηναϊκός έχει το ρόλο του φαβορί: «Όταν μια ομάδα δεν έχει βαθμούς, τότε σε αντιμετωπίζει χωρίς άγχος και μπορεί να τους πει ο προπονητής τους να βγουν στο γήπεδο, να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και αυτό μερικές φορές κάνει έναν παίκτη καλύτερο. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς και δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στον αντίπαλο. Είναι όπως σε όλα τα παιχνίδια. Και αυτός ο αγώνας εξαρτάται από εμάς. Αν παίξουμε καλά, ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλές ομάδες και ο αγώνας της Κυριακής είναι άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς και νομίζω ότι έχουμε πλέον και την κατάλληλη ψυχολογία για να αρχίσουμε να παίζουμε καλύτερα».