noodles volos banner

Θετικά συμπεράσματα αλλά και αδυναμίες...

Θετικά συμπεράσματα έβγαλε ο Βίλιαν Φλουτ από το χθεσινό φιλικό παιχνίδι της Νίκης Βόλου στο Βελεστίνο με τον τοπικό Ρήγα Φεραίο. Μπορεί ο Ολλανδός τεχνικός στο πρώτο ημίχρονο να ...απογοητεύτηκε από την εικόνα των παικτών του και μάλιστα να έβαλε τις φωνές κατά τη διάρκεια του τάιμ άουτ που δόθηκε στο 33ο λεπτό, όμως στην επανάληψη είδε σίγουρα την εικόνα που ήθελε, μεγαλύτερη κίνηση και ταχύτητα στην επίθεση, δημιουργία φάσεων και καλύτερο ρυθμό.

 

Η Νίκη Βόλου είχε δύο πρόσωπα στο φιλικό με τονΡήγα Φεραίο. Στο πρώτο 45άλεπτο, η εικόνα της ήταν κακή. Διατηρούσε ανούσια κατοχή της μπάλας, με πολλές πάσες και χωρίς να δημιουργήσει ούτε μία τελική φάση! Η μπάλα έφτανε με δυσκολία στους δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς, από τον άξονα ο Αναστασόπουλος κατά κύριο λόγο και ο Γιαννιτσάνης δεν μπόρεσαν να περάσουν τις κάθετες πάσες, με αποτέλεσμα οι "κυανόλευκοι" να εγκλωβιστούν στον καλά οργανωμένο Ρήγα Φεραίο, που μάλιστα ήταν η ομάδα που φάνηκε περισσότερο απειλητική.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Φλουτ πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαν ρυθμό, έπαιξαν από τις πτέρυγες και ο Μουζακίτης από τα αριστερά ήταν ο παίκτης που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Από δική του σέντρα μάλιστα προήλθε το γκολ του Αργύρη, που χάρισε στη Νίκη την πρώτη της επιτυχία στα φιλικά προετοιμασίας. Ο Λάουξ άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του. Έπαιζε με τη μία, μοίραζε παιχνίδι, προωθούντσαν για το γκολ, ήταν ηγετική μορφή στο χώροτου κέντρου και έδειξε ότι θα αποτελέσει παίκτη-κλειδί στο νεανικό σύνολο του Φλουτ.
Σίγουρα προβληματίζει το γεγονός ότι λείπει από τη μεσαία γραμμή ο παίκτης που θα έχει επιτελικό ρόλο, αυτός που θα προσθέσει φαντασία στο παιχνίδι των "κυανόλευκων" και θα είναι ο αντικαταστάτης του Ανιέτε. Επίσης, πλην του Τζιώρα, που χθες δεν αγωνίστηκε στο φιλικό και ετοιμάζεται για την πρώτη του σεζόν στη Σούπερ Λιγκ, απουσιάζει ο σέντερ φορ που θα έχει το εύκολο γκολ. Από την άλλη, ορισμένοι ποδοσφαιριστές με τις εμφανίσεις τους δείχνουν να έχουν πείσει τον Φλουτ για την αγωνιστική τους αξία. Οι Αργύρης, Κορέτα, Μέτσε κερδίζουν συνεχώς πόντους και οι δανεικοί από τον Παναθηναϊκό προβάλουν φαβορί για φανέλα βασικού (Ταμπάκης, Μαχλελής, Μουζακίτης, Αναστασόπουλος, Γιαννιτσάνης).
Η Νίκη φέρει πλέον τη σφραγίδα του Ολλανδού προπονητή, με γρήγορο παιχνίδι, συνεχείς εναλλαγές από πάσες, την μπάλα κάτω και πίεση ψηλά, θα πρέπει όμως να γίνει πιο ουσιαστική στο παιχνίδι της και φυσικά δεν είναι εύκολο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από φιλικά με ομάδες κατώτερης κατηγορίας όσον αφορά στην αμυντική της λειτουργία. Είκοσι ημέρες πριν την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα στο "Καραϊσκάκη", οι νεοφώτιστοι στη Σούπερ Λιγκ αφήνουν υποσχέσεις αλλά παράλληλα έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς. Το επόμενο φιλικό, την προσεχή Κυριακή με αντίπαλο τη Βέροια στο Πανθεσσαλικό, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα δυνατό τεστ ...με άρωμα Σούπερ Λιγκ.