noodles volos banner

Έπιασε τη Βραζιλία, το Μεξικό

Στην κορυφή του α’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014, έχοντας… συγκάτοικο την Βραζιλία, φιγουράρει το Μεξικό μετά τη νίκη του 1-0 επί του Καμερούν.

Η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δικαιούται να διαμαρτύρεται για τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Τζιοβάνι ντος Σάντος (12’ και 27’) αλλά ακυρώθηκαν λανθασμένα ως οφσάιντ και… λυτρώθηκε με το τέρμα του Περάλτα (61’) κάμπτοντας την αντίσταση των «Λιονταριών» που… ξύπνησαν αργά.

Οι Κεντροαμερικάνοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» την άμυνα του Καμερούν, κυρίως χάρις στις εμπνεύσεις του Ερέρα και τις προσπάθειες του Τζιοβάνι ντος Σάντος στην επίθεση. Μάλιστα, στο 12’ ο φορ της Βιγιαρεάλ άνοιξε το σκορ με πλασέ στην κίνηση στην «καρδιά» της αφρικανικής άμυνας, αλλά ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, μια και καλυπτόταν από την άμυνα των «Λιονταριών», στην σέντρα του Ερέρα.

Στα επόμενα λεπτά, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και αναζήτησαν το γκολ, το πέτυχαν με τον Μουκάντζο, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μια και ο Ετό που έκανε την ασίστ ήταν εκτεθειμένος. Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, ο Μορένο πρόλαβε τον επιθετικό της Τσέλσι, λίγο πριν… οπλίσει απέναντι στον Οτσόα, ενώ από την εκτέλεση του κόρνερ, η κεφαλιά του Εμ Μπιά πέρασε άουτ.

Οι Καμερουνέζοι συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν με καλές αξιώσεις στα καρέ του Οτσόα δύο φορές τα επόμενα λεπτά, αρχικά στο 21’ με το σουτ του Ετό και εν συνεχεία στο 23’ με το σουτ του Σεντζού, αλλά αμφότερες οι προσπάθειες δεν βρήκαν στόχο και έφυγαν άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, το Μεξικό σημείωσε δεύτερο τέρμα, το οποίο δεν μέτρησε – κι αυτό λανθασμένα – όταν ο Τζιοβάνι ντος Σάντος σκόραρε με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, προκαλώντας τα έντονα παράπονα των Κεντροαμερικάνων.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία καλή ευκαιρία για το Μεξικό, στο 48’ όταν ο Περάλτα βρέθηκε απέναντι στον Ιτάνζ, έκανε με τη μία το πλασέ, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας βγήκε άμεσα και απέκρουσε. Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τη βροχή να δυναμώνει και να δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Το Καμερούν προσπάθησε να ανοίξει το σκορ στο 59’ με μια στημένη φάση, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε ο Ασού Εκοτό κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, το Μεξικό… πλήγωσε τα «Λιοντάρια» μια και άνοιξε το σκορ με τον Περάλτα. Ο επιθετικός των «τρικολόρ» εκμεταλλεύτηκε την ασθενή επέμβαση του Ιτάνζ στο σουτ του Τζιοβάνι ντος Σάντος και σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Η συνέχεια άνηκε στους τυπικά φιλοξενούμενους, που προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση. Όμως, στο 80’ το σουτ του Ετό κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 91’ ο Οτσόα μπλόκαρε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μουκάντζο, κρατώντας το «τρίποντο» για το Μεξικό.