noodles volos banner

Παπασταθόπουλος: «Όλα είναι πιθανά»

Με δηλώσεις του στο FIFA.com, την παραμονή του αγώνα με την Κολομβία, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος προειδοποιεί ότι όποιος υποτιμήσει την εθνική Ελλάδας θα το πληρώσει ακριβά! 

«Η εθνική μας ομάδα έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες, ιδιαίτερα σε μεγάλα τουρνουά, όπως το παγκόσμιο κύπελλο, και το EURO» τόνισε μεταξύ άλλων ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ ένα 24ωρο πριν το μεγάλο ματς της πρεμιέρας του 3ου ομίλου του Μουντιάλ με την Κολομβία.

Το γεγονός ότι η «γαλανόλευκη» δεν μπόρεσε να περάσει στην επόμενη φάση στια άλλες δύο διοργανώσεις που συμμετείχε, στις ΗΠΑ και στη Νότια Αφρική, δε σημαίνει απολύτως τίποτα για τον έμπειρο παίκτη: «Φαβορί είναι οι ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση» έσπευσε να συμπληρώσει στο ξεκίνημα των δηλώσεών του.

Ο παίκτης της Μπορούσια θεωρεί ότι η φόρμα που βρίσκεται κάθε εθνική ομάδα, περισσότερο από την φήμη που τη συνοδεύει, είναι το μοναδικό πράγμα που μετράει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν μέλος της πρώτης και μοναδικής νίκης που πέτυχε η Ελλάδα σε παρόμοια διοργάνωση, επί της Νιγηρίας το 2010 (2-1) κι εκτιμάει ότι θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες: «Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από τη Νότια Αφρική» τόνισε: «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο και η Ελλάδα κέρδισε για πρώτη φορά. Ήμουν πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη».

Το μυαλό του Παπασταθόπουλου, 47 φορές διεθνή με την εθνική ομάδα της χώρας, είναι στραμμένο στην Κολομβία: «Προσωπικά θα είμαι ευτυχισμένος εάν δω την ομάδα στην φάση των "16".  Από κει και πέρα, όπως έχουμε δει στο παρελθόν, όλα είναι πιθανά».

Ο διεθνής άσος, αισθάνεται πολύ τυχερός που έχει δουλέψει με προπονητές όπως ο Γιούνγκερ Κλοπ στη Ντόρτμουντ και ο Φερνάντο Σάντος στην εθνική Ελλάδας: «Νιώθω τυχερός και χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να δουλέψω με δύο τόσο έμπειρους τεχνικούς. Με βοήθησαν σημαντικά στην καριέρα μου».