noodles volos banner

Πρεμιέρα και γιορτή με νίκη η Βραζιλία

Δεν χάλασε τη γιορτή και το πάρτι που είχαν στήσει στις κερκίδες του γηπέδου του Σάο Πάολο, ο Νεϊμάρ και η παρέα του. Οι Βρασιλιάνοι μπήκαν με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, επικρατώντας με 3-1 της Κροατίας, με ανατροπή δια… ποδός Νεϊμάρ και Όσκαρ.

Οι διοργανωτές αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το αυτογκόλ του Μαρσέλο στο 11’ έδειξαν πως έχουν τα ψυχικά αποθέματα και τη δύναμη και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Νεϊμάρ (29’, 69’ πέν.) και Όσκαρ (91’), πανηγύρισαν το «τρίποντο» ενώπιον 61.000 οπαδών που γέμισαν την Arena της Corinthians.

Η Κροατία είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του Μουντιάλ με την κεφαλιά του Ίβιτσα Όλιτς στο 7' (λίγο άουτ) και τέσσερα λεπτά αργότερα (11') πήρε το προβάδισμα χάρη στο αυτογκόλ του Μαρσέλο, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από την χαμηλή σέντρα του Όλιτς από αριστερά.

Η Βραζιλία απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 22' με το αριστερό σουτ του Οσκάρ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στίπε Πλετίκοσα σε κόρνερ.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας στο 29' δεν κατάφερε να αποσοβήσει την ισοφάριση, με τον Νεϊμάρ να κάνει το 1-1 με εξαιρετικό συρτό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή (δοκάρι και στα δίχτυα), αφού τον τροφοδότησε ο Οσκάρ, έχοντας κλέψει την μπάλα στο κέντρο από το από την ασυνεννοησία των Μόντριτς και Ράκιτιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία κατάφερε να ρίψει τον ρυθμό, αλλά τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει το δεύτερο γκολ, έχοντας έντονα παράπονα για το πέναλτι με το οποίο ο Νεϊμάρ σκόραρε στο 71'.

Ο Ντέγιαν Λόβρεν κράτησε λίγο τον Φρεντ στην περιοχή και ο Νισιμούρα έδωσε πέναλτι, με τον Νεϊμάρ από τα 11 βήματα ολοκληρώνει την ανατροπή για την "σελεσάο".

Στο 90' ο Ζούλιο Σέζαρ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Πέρισιτς και το πανηγύρισε έντονα, ενώ στο 92' ο Οσκάρ ολοκλήρωσε ιδανικά αντεπίθεση (η οποία ίσως να ξεκίνησε από φάουλ) και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με εξαιρετικό σουτ με το... μυτάκι από το ύψος της περιοχής.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο (63' Ερνάνες), Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ, Χουλκ (68' Μπερνάρντ), Νεϊμάρ (88' Ραμίρες), Φρεντ.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλκο, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Κόβατσιτς (61' Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Όλιτς, Γέλαβιτς (78' Ρέμπιτς).