noodles volos banner

Εύκολα η ΑΕΚ απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών

Χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα η Ένωση ουσιαστικά έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στους Ευβοιώτες επικρατώντας με 3-0.

Με τον έλεγχο του αγώνα στα… πόδια των παικτών της καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο στους ομίλους του Κυπέλλου, επικρατώντας άνετα με 3-0 του Ηρακλή Ψαχνών. Με δέκα παίκτες από το 61’ οι Ευβοιώτες.

Μπορεί να παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές αλλά η ΑΕΚ φρόντισε από την αρχή του αγώνα να πάρει τα ηνία περιορίζοντας τον Ηρακλή Ψαχνών σε παθητικό ρόλο. Με τον Δέλλα να έχει παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Κολοβέτσιος, Σαρρής έχοντας τους Μπακάκη και Γροντή στο δεξί και το αριστερό άκρο, αντίστοιχα. Καθήκοντα ανασταλτικών μέσων είχαν αναλάβει οι Ρόβας και Κορδέρο, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντακόλ αγωνίστηκαν από αριστερά προς τα δεξιά οι Μπαρμπόσα, Ζόριτς και Πλατέλλας.

Φροντίζοντας λοιπόν από το πρώτο 5λεπτο να δείξει ότι ελέγχει τον αγώνα η Ένωση δεν έχασε χρόνο προκειμένου να κλείσει τον Ηρακλή Ψαχνών στο μισό γήπεδο. Με τον Γροντή να αναλαμβάνει αρκετές πρωτοβουλίες από αριστερά, ο «Δικέφαλος» είχε ως… κινητήριο μοχλό τον Μπαρμπόσα, ενώ και ο Ζόριτς ήταν αρκετά κινητικός με την μπάλα να περνάει συχνά πυκνά από τα πόδια του.

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς οι Ευβοιώτες να δείχνουν ικανοί να απειλήσουν την εστία του Ανέστη. Μάλιστα είναι ενδεικτικό πως μέχρι την ανάπαυλα δεν είχαν καταφέρει να προσθέσουν ούτε μια τελική προσπάθεια στο ενεργητικό τους. Στην αντίπερα όχθη με τον Μπαρμπόσα να συνεχίζει να αποτελεί μόνιμη «πηγή κινδύνων» η ΑΕΚ ενέτεινε την πίεσή της αναζητώντας το γκολ που θα έδιωχνε το άγχος. Τελικά λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Κορδέρο σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που φάνηκε, καθώς ανασταλτικά δεν χρειαζόταν να επέμβει και επιθετικά είχαν τα πρωτεία άλλοι, έβαλε τη «σφραγίδα» του. Στο 42΄λοιπόν με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον μέχρι εκείνη τη στιγμή αρκετά καλό Μανιάτη που είχε ξεχωρίσει από την ομάδα των Ψαχνών με την απόδοσή του.

Στην επανάληψη το παιχνίδι κινήθηκε στο ίδιο… μοτίβο με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν την κατοχή και τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και τους Ευβοιώτες να μην μπορούν να γίνουν… απειλητικοί. Η πίεση της ΑΕΚ λοιπόν έφερε το δοκάρι του 55ου λεπτού με τον Ζόριτς αλλά και το πέναλτι 4 λεπτά αργότερα. Ωστόσο ο Μπαρμπόσα αστόχησε από την… άσπρη βούλα, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων που έμειναν με 10 παίκτες όταν ο ρέφερι Βάτσιος απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Γουόρντεν.

Με τον Πορτογάλο άσο να ξεχωρίζει η Ένωση διατηρούσε με άνεση, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα πλέον, δεν άργησε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Στο 66’ ο Μάνταλος, που είχε περάσει το ματς 9 λεπτά νωρίτερα, με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0 διώχνοντας ουσιαστικά το όποιο άγχος διατηρούνταν λόγω του… εύθραυστου σκορ. Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να παραβιάσουν και για τρίτη φορά την εστία του Μανιάτη με τον Μπακάκη στο 79’, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο την κυριαρχία τους στο ματς. Έτσι, η Ένωση έφτασε τους 4 βαθμούς στον πέμπτο όμιλο, ενώ ο Ηρακλής Ψαχνών έμεινε τελευταίος χωρίς βαθμό.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Γροντής, Κολοβέτσιος (69' Φαγιέ), Σαρρής, Ρόβας, Κορδέρο (57' Μάνταλος), Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (76' Αραβίδης), Ζόριτς, Ντακόλ

Ηρακλής Ψαχνών: Μανιάτης, Παλαιολόγος, Μπακομήτρος (61' Κοτίτσας), Παπαδόπουλος, Παληγεώργος, Γκεμίσης, Λόμπα (67' Δηλαβέρης), Φλίγκος (72' Σικαλιάς), Γουόρντεν, Ποσίνκοβιτς, Ραπτάκης