noodles volos banner

Πέρασε νικηφόρα ο Ηρακλής από τις Σέρρες

Μετά την ισοπαλία με τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα, ο Ηρακλής συνέχισε νικηφόρα την πορεία του στο Κύπελλο αυξάνοντας τις πιθανότητές του για πρόκριση, κερδίζοντας με 2-1 τον Εθνικό Σερρών, που έμεινε τελευταίος χωρίς βαθμό.

Με το… καλημέρα ο «Γηραιός» κατάφερε να πάρει το προβάδισμα καθώς οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν πριν καν τη συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου. Συγκεκριμένα, μόλις στο 6’ ο Κυριακίδης έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κραβαρίτη για το 1-0. Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς έχοντας αναλάβει πλήρως τον έλεγχο του ματς ευτύχησαν να φτάσουν και στην επίτευξη δεύτερου γκολ όταν στο 22’ ο Αγγελούδης έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Πασάς από κοντά με πλασέ «έγραψε» το 2-0. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου καθώς οι γηπεδούχοι έδειχναν εμφανώς «μπλοκαρισμένοι» και δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Λαδά.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα δεν άλλαξε με τον Ηρακλή να φτάνει πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ στο 46’ όταν μετά από πλασέ του Αγγελούδη ο Παναγιωτίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή. Όμως, στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα και κέρδιζαν σταδιακά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουν στο γκολ με τον Τσουβαλτσίδη στο 55’ να εκτελεί απευθείας φάουλ στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Λαδά για το 2-1. Το γκολ έδωσε «αέρα» στους Σερραίους που πίεζαν την άμυνα του Ηρακλή, με τον Νίκο Παπαδόπουλο από τον πάγκο να δίνει σε έντονο ύφος συνεχείς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον του ματς αυξήθηκε όταν στο 69’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μπαρτολίνι, χωρίς όμως ο Εθνικός να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Επίσης, στο 81’ αποκαταστάθηκε η ισορροπία καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Κουκόλης των γηπεδούχων. Έτσι, το 2-1 υπέρ του «Γηραιού» έμεινε ως το σφύριγμα της λήξης με τον Ηρακλή να φτάνει τους 4 βαθμούς και τον Εθνικό να μένει τελευταίος στον 4ο όμιλο χωρίς βαθμό.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΕΡΡΩΝ (Μάκης Κατσαβάκης): Κραβαρίτης, Τσουβαλτσίδης, Πλαβούκος (83' Παπαδόπουλος), Κουκολής, Κωφοκότσιος (46' Πολύζος), Πάλλας, Μερεσιώτης, Χατζηδημητρίου, Σαββίδης (46' Τσιλούλης), Παναγιωτίδης, Δέντσας.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λαδάς, Πορτουλίδης (62' Ρομάνο), Μπαρτολίνι, Πασάς, Μπουκουβάλας (46' Στεφανίδης), Βαλεριάνος, Σμίλτος, Κυριακίδης, Στεφανίδης, Αγγελούδης (72' Στάμου), Κασσός.