noodles volos banner

Βαρούτσικος: «Εμείς μπροστά και όλοι εσείς δίπλα μας για Super League» (video)

Ο Γιώργος Βαρούτσικος και ο Γιώργος Τόρης μπαίνουν μπροστά για τον Ολυμπιακό Βόλου. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ανακοίνωσαν οτι αναλαμβάνουν τη διοίκηση της ΠΑΕ και κάλεσαν τον κόσμο να συστρατευτεί μαζί τους για να βρεθεί μόνιμα η ερυθρόλευκη ομάδα στη Super League. 

Η λύση τελικά στο διοικητικό αδιέξοδο δόθηκε εκ των έσω και στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει ήδη να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα. Παρών στη συνέντευξη Τύπου και ο γνωστός επιχειρηματίας που ασχολείται με τα διοικητικά του Ολυμπιακού, Μάνος Κρατήρας, ενώ θέση για όσα συνέβησαν με τον Πλεξίδα πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Τσεκούρας. 

Αρχικά ο Γιώργος Βαρούτσικος είπε: 

«Βλέποντας τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στην ομάδα μας και μας έχουν προκαλέσει μια πικρία, πήραμε την απόφαση μαζί με τον κ. Τόρη να αναλάβουμε τα διοικητικά της νέας σεζόν. Ηταν αποτέλεσμα βαθιάς σκέψης. Δώσαμε για 16 μήνες όλο το είναι μας με τον κ. Καραγιάννη. Δώσαμε ένα 20ημερο μετά από τη συνέντευξη του κ. Καραγιάννη, για να δούμε τι τελικά συμβαίνει κι αν υπάρχει ενδιαφέρον πραγματικό για μία ομάδα που είναι μοντέλο στο ποδοσφαιρο. Μιλάω από οικονομικής πλευράς. Ειμαστε μια καθαρή ομάδα και οικονομικά υγιέστατη. Δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον, αλλά μόνο ένας εμπαιγμός του κ. Πλεξίδα που ήρθε για να παίξει με το όνομα του Ολυμπιακού. Να ξέρει ο κ. Πλεξίδας οτι με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να παίξει κανένας. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Ηρθε και την ανέλαβε ένας μεγάλος παράγοντας το 2008 και εμείς μάθαμε δίπλα σε αυτόν. Έτσι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε με πολλούς συνεργάτες που δεν θα ανακοινωθούν ακόμα».

Για το έντονο παρασκήνιο και το πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού: «Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πρέπει να σέβονται την ομάδα. Να μην κάνουν πεζοδρομιακές συζητήσεις. Πονάμε την ομάδα αυτή και μπαίνουμε μπροστά. Αν δεν υπήρχαμε εμείς, η ομάδα πήγαινε για διάλυση. Γιατί αυτοί οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονταν δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Ελπίζουμε να έρθουν τώρα και να συστρατευτούν μαζί μας. Δεν υπάρχει κανένας επενδυτής για να έρθει στον Βόλο, γιατί θα πρέπει να έχουν κάποια ανταποδοτικά οφέλη από τον Βόλο και να επενδύσουν. Ο Βόλος δεν έχει βγάλει ποδοσφαιρικούς μεγάλους παράγοντες. Υπήρχαν παράγοντες ποδοσφαιρικοί κομματικοί, σε ερασιτεχνικό στυλ που ήταν σε άλλη μήκη και πλάτη. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει είναι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες. Άρα να μη γελιόμαστε. Δεν υπάρχει κανείς να αναλάβει».

Στη συνέχεια έκανε κάλεσμα στον κόσμο και στους επιχειρηματίες της περιοχής: «Ζητούμε να έρθει όλος ο κόσμος κοντά μας. Να δώσουμε όλο το είναι μας, ακόμα και με ένα απλό εισιτήριο. Εμείς μπαίνουμε μπροστά για να διοικήσουμε. Άρα τον Ολυμπιακό τον οδηγούμε με καθαρή αγάπη και κλειστή διαχείριση. Σε αυτή την προσπάθεια όμως πρέπει να είνια όλοι κοντά. Οι Βολάρες πρέπει να είναι κοντά όλοι. Όχι μόνο λόγια. Θα ξεκινήσουμε επαφές για το ΔΣ και θα διαμορφώσουμε μια ομάδα επιχειρηματιών που θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή για να πάμε τον Ολυμπιακό εκει που του αξίζει».

Για αυτά που γράφονται οτι υπάρχουν "μπροστινοί": «Ήρθε ένας άνθρωπος το 2008 πήρε την ομάδα και την έκανε να παίξει στην Ευρώπη και δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο μαθητέψαμε και γίναμε γνώστες του ποδοσφαίρου. Οποιος λοιπόν ήταν μπροστά, δεν σημαίνει οτι επειδή είναι συνέχεια κάποιου παράγοντα είμαστε μπροστινοί ή πισινοί. Αυτο είναι ξεκάθαρο και πρέπει να τελειώσει. Δεν πρέπει να βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας. Πρέπει να συσπειρωθούμε. Επειδή αν δεν ήμασταν εμείς δεν θα υπήρχε ομάδα, πήραμε αυτή την απόφαση γιατί η ομάδα πρέπει να πατήσει χορτάρι στις 20 του μηνός και θέλουμε να την οδηγήσουμε σε ασφαλή μονοπάτια. Αν βρεθεί κάποιος επενδυτής σοβαρός που μας κάνει καλή πρόταση θα τη συζητήσουμε. Ο Ολυμπιακος δεν ανήκει στον Βαρούτσικο και στον Τόρη. Ανήκει στην πόλη. Τον κ. Πλεξίδα του είπαμε οτι θέλουμε μία εγγυητική 300.000 ευρώ κ ακόμα παίρνει τηλέφωνο. Είναι σημαντικό η ομάδα να μείνει σε Βολιώτες. Δεν είμαστε εκατομμυριούχοι αλλά ξέρουμε να κάνουμε διαχείριση και ποδόσφαιρο. Καλούμε όλους τους Βολιώτες να συσπειρωθούν μαζί μας. Μόνο όλοι μαζί θα είμαστε για να πάει μόνιμα ο Ολυμπιακός στη Super League. Τρελαίνομαι όταν άλλοι παράγοντες που έχουν έρθει τα δύο τελευταία χρόνια λένε, οτι το δικό μας μοντέλο πάει μπροστά. Εγώ δεν το δέχομαι ως Βολιώτης.  Είναι ντροπή για τους Βολιώτες να μη συσπειρωθούμε και να μην κάνουμε την ομάδα μας μεγάλη. Αν συσπειρωθούμε θα είμαστε στη Super League. Τέρμα η μουρμούρα και τα πεζοδρόμια. Δεν είμαστε ομάδα συνοικιακή, αλλά ομάδα της πόλης».

Για τον Τάκη Γιαννόπουλο: «Ο Γιαννόπουλος ήταν εδώ για δύο χρόνια χωρίς να πάρει ευρώ. Έβαλε και από την τσέπη του από τον Ολυμπιακό και πλήρωσε για τον Ολυμπιακό. Και έλεγαν οτι μας φέρνει παλτά και οτι παίρνει προμήθειες. Αυτό πρέπει να σταματήσει στον Βόλο, αλλιώς ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στο τοπικό... Έμαθα οτι πήγε σε μία μεγάλη ομάδα και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Εμείς θα δώσουμε ένα πολύ μεγάλο αγώνα. Περάστε σε άλλη νοοτροπία. Αγκαλιάστε την ομάδα. Περιμένουμε άμεσα την ανταπόκριση και τη στήριξη από τον κόσμο. Ηδη προχωράμε». 

Για το αν χαμηλώνει ο πήχης ενόψει της νέας σεζόν: «Η ομάδα θα κινηθει όπως θέλει να κινηθεί. Το σύνθημα είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε. Μόνο μαζί αν είμαστε θα πάει ο Ολυμπιακός μπροστά».

Για τις οικονομικές υποχρεώσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα: «Καταρχάς τα συμβόλαια που ήταν να λύσουμε τα λύσαμε. Έχουν τελειώσει όλες οι εκκρεμότητες. Με τους εναπομείναντες παίκτες είμαστε σε κάποιες συζητήσεις για να ενισχύσουν και τη νέα σεζόν την ομάδα. Θα μείνουν περίπου 12 με 14 παίκτες».

Δειτε εδώ τις δηλώσεις του Γιώργου Τόρη 

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Νίκου Τσεκούρα και όσα είπε για τον Πλεξίδα

Media

Last modified onWednesday, 02 July 2014 18:11