noodles volos banner

Νικητής για τρίτη φορά ο Ν.Π.Σ. Βόλος, 1-0 τον Ολυμπιακό Β.

Οι δύο αρχηγοί, Πίτου Γκαρσία και Ρόκας, με το διαιτητικό τρίο Οι δύο αρχηγοί, Πίτου Γκαρσία και Ρόκας, με το διαιτητικό τρίο

Σκοράροντας στην πρώτη του καλή στιγμή στο 24’ με τον Μάντζη, ο οποίος σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ, ο Ν.Π.Σ. Βόλος επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου, που προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο πρώτο 20λεπτο, αλλά δεν τα κατάφερε. Από κει και πέρα και μετά το 1-0, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι ως ομάδα και είχαν τις φάσεις, χωρίς να είναι εντυπωσιακοί, να κάνουν και το 2-0, με τους ερυθρόλευκους, παρά το γεγονός ότι μετέφεραν κατά διαστήματα την πίεση στα αντίπαλα καρέ, να μην καταφέρνουν να ανησυχήσουν πάρα πολύ την άμυνα του Ν.Π.Σ. Βόλος. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη φέτος των κυανέρυθρων επί του Ολυμπιακού Β., μετά το 0-2 για το πρωτάθλημα στον πρώτο γύρο και το 4-0 για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ. 

Η διάταξη των ομάδων

Η Ν.Π.Σ. Βόλος κατέβηκε με τον Μούτσα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ήταν με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά οι Ντεντάκης, Γκαλίτσιος, Δημόπουλος και Ζέρης και στο κέντρο οι Πιαστόπουλος (μοναδικός αμυντικός μέσος) με τους Καμπαγέρο και Πίτου Γκαρσία μπροστά του. Στην επίθεση ήταν οι Πέντα αριστερά, Ηλιόπουλος δεξιά και Μάντζης στην κορυφή.

Από την άλλη ο Λάκης Μπακάλης επέλεξε εκτός του Καραγκιολίδη στο τέρμα, να τοποθετήσει τον Τόσκα ως δεξί μπακ σε ρόλο έκπληξη, τους Νόνη και Παπαϊωάννου στόπερ και τον Γελαδάρη αριστερό οπισθοφύλακα.

Στο κέντρο ανασταλτικό κυρίως ρόλο είχαν οι Λούγκος και Ρόκας, δεκάρι ήταν ο Ευθυμιάδης, ακραίοι μεσοπιθετικοί οι Διβανές στα δεξιά και  Μέμος στ’ αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καμπλιώνης.

Τις πρώτες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός Β.

Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τον ΝΠΣ να έχει την κατοχή της μπάλας, να έχει κερδίσει έξι κόρνερ στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά τους φιλοξενούμενους να έχουν κάποιες καλές τελικές προσπάθειες για γκολ, χωρίς κάποια απ’ αυτή να μπορεί να χαρακτηριστεί ως μεγάλη ευκαιρία.

Αρχικά στο 3', ο Μέμος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, με τον Καμπλιώνη από το ύψος της μικρής περιοχής να επιχειρεί αμαρκάριστος μία κεφαλιά, η οποία, όμως, πέρασε άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα, πάλι ο Καμπλιώνης πραγματοποίησε μία υπέροχη ατομική προσπάθεια στον άξονα, "αδειάζοντας" τον Δημόπουλο, λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, βρήκε κενό χώρο και δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μούτσα.

Στο 21' οι φιλοξενούμενοι έκαναν μία νέα τελική προσπάθεια. Ο Λούγκος έγινε αποδέκτης της μπάλας από θέση μέσα δεξιά, έβγαλε μία έξυπνη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με στόχο τον Μέμο, ο οποίος από πολύ πλάγια θέση έκανε το σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, με τον Μούτσα να έχει κλείσει τη δεξιά του γωνία και να μην ανησυχεί.

Στην πρώτη του ευκαιρία σκόραρε ο Ν.Π.Σ.

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Ολυμπιακός, το έκανε ο ΝΠΣ Βόλος στην πρώτη του τελική στιγμή στο παιχνίδι, τρία λεπτά αργότερα. Ο Ζέρης πάσαρε στον Μάντζη, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής και από θέση μέσα αριστερά γύρισε το σώμα του και υπό πίεση έκανε ένα τεχνικό σουτ, το οποίο αιφνιδίασε τον Καραγκιολίδη που είδε την μπάλα να "αναπαύεται" στο αριστερό "παράθυρο" της εστίας του, για το 1-0.

Στο 27', οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Ζέρης από θέση μέσα αριστερά, εντός περιοχής, δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο φάνηκε να ελέγχει ο πορτιέρε του Ολυμπιακού, με την μπάλα, όμως, να φεύγει από τα χέρια του στην προσπάθειά του να την μπλοκάρει, πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, με τον Καραγκιολίδη, τελικώς, να διορθώνει το λάθος του και να μπλοκάρει.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την ομάδα του κ. Φεράντο να κάνει σωστή διαχείριση, κρατώντας την μπάλα στην κατοχή της, δίχως να προσεγγίζει με ευκολία τα καρέ του Καραγκιολίδη, αλλά και δίχως να αφήνει τους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν με αξιώσεις για την ισοφάριση.

Στο 41' ο ΝΠΣ "άγγιξε" το 2-0. Ο Πέντα βρήκε τον Μάντζη από τα αριστερά, εκείνος πέρασε τον Παπαϊωάννου 40 μέτρα μακριά από την εστία κι έφυγε κατά μέτωπο προς τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, χωρίς να μπορεί να τον ανακόψει ούτε ο Ρόκας. Ο επιθετικός του ΝΠΣ Βόλος έφτασε απέναντι από τον Καραγκιολίδη και πλάσαρε διαγώνια, με την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Οι φάσεις στην επανάληψη

Η πρώτη σημαντική στιγμή στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 47’ με τον Καμπαγέρο να βγάζει ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Ηλιόπουλος πρόλαβε στο ύψος του πέναλτι τον Καραγκιολίδη, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που έκανε ήταν αδύναμο και αρκετά άστοχο. Στο 50’ ο Ηλιόπουλος σέντραρε ανενόχλητος από τα δεξιά, ο Νόνης έκοψε με το κεφάλι και ο Πιαστόπουλος πήρε το ριμπάουντ, που σούταρε πάνω στα σώματα

17 λεπτά αργότερα (67’), η κεφαλιά του Ηλιόπουλου στο πίσω δοκάρι μετά τη σέντρα του Ντεντάκη από τα δεξιά αποκρούστηκε σωτήρια στο δεξί του παραθυράκι από τον Καραγκιολίδη σε κόρνερ.  

Ακολούθως στο 70’ το μακρινό σουτ του Πίτου Γκαρσία απέκρουσε ασθενώς ο Καραγκιολίδης, με τον Ηλιόπουλο σε ουσιαστικά κενή εστία να αστοχεί.

Στο 78’ ο Σέττος έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι μετά σέντρα του Μέμου από την αριστερή πλευρά πήγε πάνω στον Μούτσα που μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Μούτσα, Ντεντάκης, Ζέρης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Πιαστόπουλος (60’ Μηλιώτης), Πέντα (86’ Σαλαμούρας), Καμπαγιέρο, Μάντζης, Γκαρσία, Ηλιόπουλος (86’ Τζελίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπακάλης): Καραγκιολίδης, Παπαϊωάννου, Γελαδάρης, Νόνης, Τόσκας, Ρόκας, Μέμμος, Λούγκος (84’ Δ. Κόκας), Διβανές (75’ Χρήστου), Ευθυμιάδης (46’ Σέττος), Καμπλιώνης

Last modified onSaturday, 03 March 2018 19:11