noodles volos banner

Μπακάλης: "Καλύτερη η εικόνα μας, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια"

Την αισιοδοξία του πως αν η ομάδα του αγωνιστεί στα τελευταία παιχνίδια με την ίδια αγωνιστική πειθαρχία και πάθος που έδειξε στον σημερινό αγώνα, θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο της, εξέφρασε στις δηλώσεις του, αμέσως μετά την αναμέτρηση κόντρα στον ΝΠΣ, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Λάκης Μπακάλης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Ελέγχαμε το ματς στο πρώτο εικοσάλεπτο, είχαμε κάποιες καλές φάσεις να μπούμε μπροστά στο σκορ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο διαιτητής κάνει λάθος στη φάση που δε μας αφήνει το πλεονέκτημα στην αντεπίθεσή μας με τρεις ποδοσφαιριστές, έναντι ενός αμυντικού, εκεί ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το 0-1. Στη συνέχεια, δεχτήκαμε ένα γκολ που έχει να κάνει με την ικανότητα του αντίπαλου ποδοσφαιριστή. Αυτό το 1-0 "ξεκλείδωσε" το παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας, πιστεύω. Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, τους είχαμε δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Στη συνέχεια, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, σε κάποιες στιγμές πιεστήκαμε, πήρε ψυχολογία κι ο αντίπαλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε επίσης αρκετά καλή παρουσία. Στο τέλος, προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, ρισκάραμε, αλλά τελικώς δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά μου και νομίζω πως αν είχαμε τέτοιες εμφανίσεις εκτός έδρας, θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα βαθμολογικά. Τώρα έχουμε τρία εντός έδρας ματς, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και πιστεύω πως αν έχουμε ανάλογη παρουσία με σήμερα, όλα θα πάνε καλά. Συμπερασματικά, νομίζω πως μέχρι ένα χρονικό διάστημα ήμασταν καλοί τακτικά, χάσαμε κάποια μαρκαρίσματα, αλλά δε μας στοίχισε, καθώς ελέγχαμε τις φάσεις. Είχαμε καλή αγωνιστική πειθαρχία και εικόνα, είχαμε πάθος και σίγουρα ήμασταν καλύτεροι από προηγούμενα παιχνίδια. Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα και τον προπονητή της και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στα πλέι οφ".

Για το αν ο Ολυμπιακός θα καταφέρει, κατά τη γνώμη του, να εξασφαλίσει εύκολα την παραμονή:

"Βασικά, θα περιμένουμε και τα υπόλοιπα αποτελέσματα, πρέπει να υπάρξει συνδυασμός αποτελεσμάτων κι άλλων ομάδων. Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Για εμάς, η πίεση ήταν μεγάλη από τις συνεχόμενες κακές εμφανίσεις και τα άσχημα αποτελέσματα. Είχαμε κάνει καλά παιχνίδια, πριν αρκετό καιρό, αλλά στους δύσκολους αγώνες δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι και δεν φανήκαμε όπως έπρεπε. Το τελευταίο διάστημα αποσυντονιστήκαμε, χάσαμε παίκτες, είχαμε αρκετά προβλήματα. Ελπίζω όλα να κλείσουν καλά στο τέλος".

Για το σχήμα χωρίς σέντερ φορ στην αρχική ενδεκάδα:

"Νομίζω πως πέτυχε. Ήμασταν αρκετά καλοί, μέχρι να δεχτούμε το γκολ, είχαμε καλή αγωνιστική συμπεριφορά, με καλές αντεπιθέσεις".

Φεράντο: "Το μυαλό μας στα πλέι οφ"

Δηλώσεις παραχώρησε και ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος, Χουάν Φεράντο, ο οποίος υπογράμμισε την ανωτερότητα της ομάδας του, καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ επισήμανε πως το μυαλό όλων στο στρατόπεδο των κυανέρυθρων είναι στα πλέι οφ ανόδου που έρχονται.

Αναλυτικά:

"Κατά τη γνώμη μου, στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε περισσότερες καλές ευκαιρίες. Επίσης, είχαμε δέκα κόρνερ. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έκανε ένα σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε έξι κόρνερ και σημαντικές ευκαιρίες με τον Ηλιόπουλο, τον Πιαστόπουλο και τον Μάντζη. Γενικά, πιστεύω πως είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, προς το τέλος αλλάξαμε κάποια συστήματα και κάποιους παίκτες, καθώς υπάρχουν και τα πλέι οφ μπροστά μας. Τα πλέι οφ είναι πολύ σημαντικά για εμάς και το μυαλό μας είναι εκεί. Τα ματς που έρχονται μετά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είναι τα σημαντικά για την ομάδα μας, από 'δω και στο εξής".

Για το αν στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα δοθούν ευκαιρίες σε περισσότερους ποδοσφαιριστές:

"Έχω στη διάθεσή μου 25 ποδοσφαιριστές. Είναι, σίγουρα, πολύ σημαντικό να "τσεκάρουμε" και κάποιους παίκτες ακόμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κοιτάξουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που αγωνιζόμαστε και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Η αλλαγή φιλοσοφίας είναι επιτακτική, ενόψει πλέι οφ, καθώς εκεί θα αντιμετωπίσουμε άλλες ομάδες, τα παιχνίδια θα είναι διαφορετικά. Επαναλαμβάνω, το μυαλό μας είναι μόνο στα πλέι οφ, πλέον".

Last modified onSaturday, 03 March 2018 17:49