noodles volos banner

Θρίαμβος της Νίκης, 1-3 τον Ολυμπιακό Β. στο ντέρμπι

Η φάση του δεύτερου γκολ του Ιορδανίδη Η φάση του δεύτερου γκολ του Ιορδανίδη

Θρίαμβος για τη Νίκη στο βολιώτικο ντέρμπι, καθώς κέρδισε τον γηπεδούχο Ολυμπιακό μπροστά σε περίπου 2.000 φιλάθλους με 1-3. Ο Ιορδανίδης ήταν ο MVP της αναμέτρησης, αφού πέτυχε δύο γκολ και κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το πρώτο. Ο Μέτσε και ο Ιορδανίδης χτύπησαν νωρίς, στο 7’ και το 10’, με πέναλτι και φοβερό βολέ, ενώ πάλι ο Ιορδανίδης καθάρισε το ματς στο 54’ με πλασέ σε κενή εστία, αφού στο 18’ είχε μειώσει ο Τόσκας με κεφαλιά.

Η διάταξη των ομάδων

Για τον Ολυμπιακό, ο Λάκης Μπακάλης έδωσε γάντια βασικού στον Φώτη Καραγκιολίδη. Ως δεξιός οπισθοφύλακας αγωνίστηκε ο Δήμος Κόκας και ως αριστερός ο Γελαδάρης, ενώ σέντερ μπακ ήταν οι Νόνης και Τόσκας. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Λούγκος και Ρόκας, μπροστά από αυτούς αγωνίστηκε ως επιθετικός χαφ ο Ευθυμιάδης, ενώ στις πτέρυγες κινούνταν οι Μέμμος (αριστερά) και Διβανές (δεξιά). Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Χρήστου.

Από πλευράς Νίκης, οι Στέφανος Ξηροφώτος και Φάντζιο Μπούις επέλεξαν τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Γενιτσαρίδη, αριστερά τον Λάιο και στο κέντρο αυτής τους Καρτσαμπά και Κραγιόπουλο. Ως αμυντικοί μέσοι αγωνίστηκαν οι Μέτσε και Ντόλγκι, με τον Ιορδανίδη να είναι επιτελικός πίσω από τον σέντερ φορ, Χρήστο Τζιώρα. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Ντινιωτάκης (δεξιά) και Μπάιριτς (αριστερά).

Ονειρικό ξεκίνημα για τη Νίκη Β.

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για την ομάδα της Νίκης, αφού στα δέκα πρώτα λεπτά κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις πρώτες δύο καλές στιγμές της κι ενώ ο Ολυμπιακός Β. ξεκίνησε πιο πιεστικά.

Αρχικά στο 7’, από σουτ και κόντρα σε αμυνόμενο, η άμυνα του Ολυμπιακού Β. κόλλησε και ο Ιορδανίδης βγήκε στο τετ-α-τετ. Ο παίκτης της Νίκης προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Καραγκιολίδη, που τον ανέτρεψε, και ο Τεβεκέλης έδωσε αμέσως το πέναλτι, χωρίς να βγάλει κίτρινη κάρτα στον γκολκήπερ του Ολυμπιακού Β.

Την εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών» ανέλαβε ο Μέτσε που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καραγκιολίδη για το 0-1 και έφυγε για το πέταλο, όπως και όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, για να πανηγυρίσουν με τους φιλάθλους τους.

Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και στο 10’. Ο Ιορδανίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε εκπληκτικά τον Νόνη και με ένα εντυπωσιακό απευθείας βολέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Καραγκιολίδη, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Μάλιστα, οι κυανόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 0-3 στο 12’. Ξανά ο Ιορδανίδης πήρε την μπάλα κοντά στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, επιχείρησε τη σέντρα, με τον Τζιώρα στο πρώτο δοκάρι να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά, η οποία πέρασε «σύριζα» από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καραγκιολίδη.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ξεπεράσουν το «σοκ» των πρώτων λεπτών και να βγάλουν αντίδραση, μειώνοντας με τον Τόσκα στο 18’. Ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε όμορφα το φάουλ από θέση μέσα δεξιά κι ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού ανενόχλητος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην αριστερή γωνία του Θεολόγη, κάνοντας το 1-2.

Στο 22’ η σέντρα του Ντινιωτάκη μετά και από κόντρα της μπάλας στον Γελαδάρη πήγε στον Τζιώρα, που με προβολή έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 27’ ο Ολυμπιακός είχε μία καλή στιγμή για το 2-2. Μετά από κόρνερ του Ευθυμιάδη, ο Χρήστου στο πίσω δοκάρι με σκαστό πλασέ έβγαλε σε κόρνερ με το ένα χέρι ο Θεολόγης.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τόσκας σούταρε πάνω στον Μέτσε, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για χέρι, αλλά ο παίκτης της Νίκης ήταν πολύ κοντά.

Στο 37’ είχαμε τριπλή ευκαιρία για τη Νίκη. Το σουτ του Ντόλγκι κόντραρε και πέρασε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Μέτσε από τα δεξιά με αποδέκτη στο πρώτο δοκάρι τον Καρτσαμπά. Αυτός έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Καραγκιολίδη σε φοβερή απόκρουση στο αριστερό παραθυράκι σε κόρνερ.  

Ευκαιρία Χρήστου στο 52’, γκολ Ιορδανίδη στο 54’

Στο 52’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Καμπλιώνης έκανε όμορφη ατομική ενέργεια από τα δεξιά και σέντραρε για τον Χρήστου, που στο πρώτο δοκάρι με εναέριο κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα, η Νίκη φάνηκε να καθαρίζει το ματς με το δεύτερο γκολ του Ιορδανίδη, ο οποίος με το αριστερό έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά από πάσα πάρε-βάλε του Ντινιωτάκη από μέσα δεξιά της περιοχής κι ενώ ο δημιουργός του γκολ είχε βγει στο τετ-α-τετ με τον Καραγκιολίδη.

Στο 61’ το κόρνερ του Ευθυμιάδη από τα δεξιά είχε αποδέκτη τον βραχύσωμο Διβανέ, που δεν τον μάρκαρε κανείς, αλλά αυτός από θέση βολής αστόχησε με το κεφάλι, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Η επόμενη φάση έγινε 16 λεπτά αργότερα, όταν ο Σέττος έκανε την προβολή μόνος με τον Θεολόγη στο ύψος του πέναλτι και λίγο πιο δεξιά, αλλά αστόχησε.

Στο 88’ ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος, αφού διαδοχικά το πλασέ και το ισχυρό σουτ διαδοχικά των Χρήστου και Καμπλιώνη κόντραραν στα σώματα, ενώ στο 90’ ο Καραγκιολίδης πρόλαβε τον Αναστασίου, που είχε μπει μόνος του. Τέλος, στο 91’ από θέση πλάγια αριστερά ο Σέττος σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 95’ ο Ντόλγκι από τη δεξιά γωνία της περιοχής εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Κόκας Δ., Γελαδάρης, Νόνης (73’ Σέττος), Τόσκας, Λούγκος (46’ Καμπλιώνης), Μέμμος, Ρόκας, Χρήστου, Ευθυμιάδης, Διβανές

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Λάιος, Καρτσαμπάς (76’ λ.τρ. Βέργος), Κραγιόπουλος (58’ Κοντοές), Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης, Ντινιωτάκης, Μπάιριτς (52’ Βουρδάκης), Τζιώρας (67’ Αναστασίου)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified onSunday, 25 February 2018 19:04