noodles volos banner

"Μας λύνει τα χέρια για τη χρηματοδότηση η τροποποίηση του συμφωνητικού με τη ΓΑΙΟΣΕ"

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της μαραθώνιας συνέντευξης του Στέργιου Φάτση, στο Blue Heart Fm, ήταν αυτό που αφορούσε το μεγάλο έργο στο γκαράζ του ΟΣΕ. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου δήλωσε:

«Βάσει του συμφωνητικού έχουμε την ανοχή ενός έτους, για να αποφασίσουμε εάν θα κάνουμε κάτι. Ζητήσαμε τα κλειδιά του ΟΣΕ και δε μας τα έδωσαν και ο λόγος, όπως μας είπαν, ήταν ότι εκκρεμεί το άδειασμα των εγκαταστάσεων και ότι μετά θα πάρουμε τα κλειδιά. Όταν ζητήσαμε χρονικό ορίζοντα γι’ αυτό μας απάντησαν στο επόμενο τρίμηνο-τετράμηνο. Τους είπαμε ότι ο χρόνος ανοχής θα αρχίσει να μετράει από τότε που θα μας δώσουν το κλειδί.

Σχετικά με τον λόγο που δεν έγινε η ανοιχτή συγκέντρωση είναι ότι ήδη το συμφωνητικό το επεξεργάζονται ο κ. Χαδούλης και ο κ. Παπαπέτρου. Υπάρχουν κάποιες επαφές, για να πούμε στον κόσμο με ποιον τρόπο μπορεί αυτό το πράγμα να χρηματοδοτηθεί. Χρειάζεται να προστεθεί μία γραμμή στο συμφωνητικό.

Αν προστεθεί μία γραμμή στο συμφωνητικό, καθώς μιλάνε οι νομικοί και οι λογιστές με τη ΓΑΙΟΣΕ, τότε μας λύνονται τα χέρια, για να μπορέσουμε να πάρουμε χρήματα από κάπου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σ’ αυτό, στην τροποποίηση του καταστατικού. Την Πέμπτη που θα έρθει ο κ. Χαδούλης στο Δ.Σ. θα υπάρχει μία πρόταση και το έχουμε βάλει ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ. Μετά μπορούμε να ορίσουμε σε επτά μέρες, όπως λέει το καταστατικό, αν όχι μία Γ.Σ., μία ανοιχτή συγκέντρωση, γιατί θα είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και δε θα ψηφίσει κανείς τίποτα.

Αν καταθέσουμε την πρότασή μας στη ΓΑΙΟΣΕ στο τέλος του ενός χρόνου, έχουμε περιθώριο τριών χρόνων για την υλοποίηση του έργου. Τη ΓΑΙΟΣΕ δεν την ενδιαφέρει η πηγή χρηματοδότησης. Εμείς μάλιστα θα έχουμε και δικαίωμα εκμίσθωσης.

Υπάρχουν κάποιες προοπτικές και σκέψεις για τη χρηματοδότηση. Μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ, κάτι που παρακολουθεί το γραφείο του κ. Χαδούλη, που κάνει αυτή τη δουλειά. Μπορεί να είναι μία πολυμετοχική εταιρεία από τους ίδιους τους Νικιώτες. Μπορεί να υπάρχει κάποια πρόταση ιδιώτη μιας μεγάλης εταιρείας, που θα βάλει τα χρήματα και η Ερασιτεχνική θα μπορεί να πάρει όσα περισσότερα πράγματα ανταποδοτικά γίνεται βάσει συμφωνητικού. Μπορεί να μην την ενδιαφέρει η καφετέρια, αλλά το κλειστό γυμναστήριο και το 5Χ5 και να προτείνουμε αυτοί οι χώροι 3-6 κάθε απόγευμα θα ανήκουν στη Νίκη, για να προπονείται δωρεάν ή να ζητήσουμε ένα λίφτινγκ στο Π. Μαγουλάς. Ως παράδειγμα το φέρνω. Μιλάω υποθετικά. Μπορεί μία εταιρεία να μας πει ότι προπληρώσει τα ενοίκια κάποιων χώρων για τέσσερα χρόνια, όπως για την καφετέρια ή για το εστιατόριο, και να τα πάρει για δέκα χρόνια». 

Last modified onWednesday, 24 January 2018 23:51