noodles volos banner

«Δεν πρέπει η Νίκη να επικαλείται εξωαγωνιστικούς λόγους»

Μία δήλωση που θα συζητηθεί έκανε  πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, κ. Στέργιος Φάτσης, ο οποίος τόνισε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα δεν μπορεί να επικαλείται εξωαγωνιστικούς παράγοντες για τη μη ικανοποιητική πορεία της ως τώρα. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Βόλος 9.86, όταν ρωτήθηκε για τον Ν.Π.Σ. Βόλος και για τη συσπείρωση που έχει δημιουργήσει στις τάξεις των φιλάθλων των δύο μεγάλων ομάδων της πόλης, ανέφερε τα εξής:

«Εγώ πάντα έλεγα να μην κοιτάμε αυτήν την ομάδα. Αυτή η ομάδα θα κάνει την πορεία που είναι να κάνει, το θέμα είναι ότι πρέπει να κάνεις και συ μία αντίστοιχη πορεία. Αν ήμασταν στους τρεις-τέσσερις βαθμούς διαφορά, θα είχαμε να επιδείξουμε κι εμείς μία δυναμική. Όταν όμως η διαφορά είναι αυτή που είναι, θα έλεγα ότι είναι unfair να ασχολείσαι με τα αγωνιστικά. Εγώ πάντα έλεγα να κοιτάμε την ομάδα μας, να παίζουμε μπάλα, να μην κοιτάμε τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες και να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο καλή πορεία γίνεται. Δυστυχώς αυτή η πορεία δεν ήταν η αναμενόμενη. Δεν μπορούμε για μένα να έχουμε άλλοθι εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Αγωνιστικά δεν είμαστε ευχαριστημένοι, καθώς θα μπορούσε η ομάδα να πάει πολύ καλύτερα. Οργανωτικά είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί καταφέραμε πολλά πράγματα φέτος. Δώσαμε μία ποιότητα εκγύμνασης στους ποδοσφαιριστές στο Πανθεσσαλικό και μία ποιότητα παρακολούθησης των αγώνων από τους φιλάθλους μας. Από κει και πέρα δεν μπορέσαμε να τους ικανοποιήσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Θεωρώ ότι στον δεύτερο γύρο θα πάμε καλύτερα, αλλά ας μην κρυβόμαστε, δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αγωνιστικό πρόσωπο».

Για τις μεταγραφές:

«Η φετινή χρονιά έχει μία ιδιαιτερότητα, ότι την 1η Απριλίου τελειώνει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν λοιπόν τρεις αγωνιστικοί μήνες. Ο Ιανουάριος δεν είναι η καλύτερη εποχή, για να βρεις παίκτες. Πρέπει λοιπόν να βρεις παίκτες ετοιμοπόλεμους, που θα τους χρησιμοποιήσεις από την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου. Πρέπει και τα ποσά να είναι λογικά, γιατί ο εργαζόμενος παίκτης θα απασχοληθεί τρεις μήνες. Οπότε εκεί πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε οι παίκτες να βοηθήσουν αμέσως και να μην ξεφεύγουν στα οικονομικά δεδομένα, γιατί το πρωτάθλημα είναι πολύ περίεργο. Δεν ξέρω αν θα υπάρχουν άλλες αποχωρήσεις μετά τον Μωυσίδη, αλλά θα αντικατασταθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές, αν φύγουν, με εξίσου καλούς παίκτες, αρκεί να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους και να μπορούν να ανταποκριθούν αμέσως. Όταν έχεις να κάνεις με ένα παράξενο πρωτάθλημα, πρέπει να είσαι ακόμη πιο προσεκτικός».

Για τις οφειλές του Ερασιτέχνη:

«Πριν δέκα μέρες περίπου έγινε ένα από τα σημαντικότερα συμβούλια της Ερασιτεχνικής, όπου βάλαμε κάτω τα οικονομικά του συλλόγου και όλα τα τμήματα αφουγκράστηκαν τις ανάγκες της “μαμάς” Νίκης και συνετέλεσαν να μπούμε σε ένα δρόμο σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις στις δημόσιες υπηρεσίες. Έτσι, κάναμε έναν προγραμματισμό, ώστε μέσα σ’ έναν χρόνο να έχουμε ξεχρεώσει ό,τι έχει σχέση με δημόσιες υπηρεσίες. Ήταν ένα μεγάλο βήμα αυτό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε αυτούς που χρωστάνε και το μάννα εξ ουρανού.

Θεωρώ ότι κάθε διοίκηση πληρώνει αμαρτίες των προηγουμένων. Αυτό συνέβη παλαιότερα κι αυτό θα συμβεί και τώρα. Έχουμε βάλει έναν στόχο, όταν παραδώσουμε τη διοίκηση, να αφήσουμε έναν σύλλογο καθαρό.  Από και κει και πέρα όλα τα τμήματα είναι σε ετοιμότητα και ειδικά στην κολύμβηση περιμένουμε τον Ιανουάριο τα Νικητήρια. Αναμένουμε πολύ κόσμο, ενώ εκείνο το Σαββατοκύριακο τις ημέρες θα γίνει και μία ημερίδα που θα αφορά το ντόπινγκ σε συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την ΚΟΕ. Στην ημερίδα θα είναι εισηγητής και ο προπονητής της Νίκης  κ. Μανταλούφας».

Για τις δικαστικές μάχες:

«Είναι σε εξέλιξη. Όπως ξέρετε κάποιες ακροαματικές διαδικασίες καθυστερούν. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους σύμφωνα με τις ημερομηνίες».

Για το θέμα του ΟΣΕ:

«Στις 10 Ιανουαρίου έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μία ανοικτή συγκέντρωση κι όχι Γενικής Συνέλευση, για να έχουμε κάποιες προτάσεις για το πώς μπορεί να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να παρουσιάσουμε ένα πλήρες πλάνο με οικονομοτεχνικές μελέτες και το νομικό κομμάτι. Από κει και πέρα θα δούμε τα πράγματα, ώστε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και να πάρει ανταποδοτικά η Ερασιτεχνική ό,τι της αναλογεί. Έχουμε ανοχή ενός χρόνου, για να καταθέσουμε την πρότασή μας. Για μας ο χρόνος θα μετράει, όταν θα έχουμε τα κλειδιά στα χέρια μας».

Για την αντιμετώπιση του κόσμου της Νίκης:

«Τους φιλάθλους και τον κόσμο η κάθε ομάδα τους θέλει στα δύσκολα. Εκεί φαίνεται πόσο αγαπάς την ομάδα, όταν υπάρχει πρόβλημα. Δείχνεις ότι πας για την ιδέα και δεν έγινες ξαφνικά οπαδός κατηγορίας. Κάνω έκκληση στον κόσμο της Νίκης μέσα από τα προβλήματα και τις αποτυχίες να είναι κοντά στην ομάδα, ώστε να αισθάνεται και η Δ.Ε. ποδοσφαίρου ότι έχει τον κόσμο δίπλα της και να πάρει ψυχική δύναμη να συνεχίσει, αλλά και οι παίκτες να ξέρουν ότι δεν τους έχουν εγκαταλείψει. Η Νίκη έχει αποδείξει ότι έχει αναγεννηθεί πολλές φορές από τις στάχτες της. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα».

 

 

 

Last modified onFriday, 29 December 2017 15:25