noodles volos banner

Φόρτσαρε στο δεύτερο και ΝΙΚΗσε 5-0 τον Πρωτεσίλαο

Η Νίκη, όπως παρατάχτηκε σήμερα Η Νίκη, όπως παρατάχτηκε σήμερα

Με άνοδο της απόδοσής της στο δεύτερο μέρος, η Νίκη πήρε μία εύκολη πρόκριση στο Κύπελλο της ΕΠΣΘ, επικρατώντας του Πρωτεσίλαου με 5-0, με τα τέσσερα γκολ να σημειώνονται στην επανάληψη. Η Νίκη είχε μόνο τέσσερις παίκτες στον πάγκο, αφού δεν έχουν έρθει τα δελτία των Γιάκοβλεφ, Σούσκιν και Ντόλγκι.

Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Μωυσίδη στο 14’, που του γύρισε ο αστράγαλος, όταν τον πάτησε κατά λάθος πάνω στη φάση ο Αϊντίνι Μαριγκλέν.

 1 moisidis traymatismos

Η Νίκη πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή του ματς και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 16’ με το σουτ από το ύψος του πέναλτι του Γαρυφαλλόπουλου με το αριστερό, που έφυγε πολύ άουτ, αν και ο επιθετικός της Νίκης είχε όλο το τέρμα μπροστά του.  Η φάση δημιουργήθηκε μετά από σέντρα του Γενιτσαρίδη και κακή απομάκρυνση της μπάλας με κεφαλιά-ψαράκι από αμυνόμενο του Πρωτεσίλαου.

Λίγο αργότερα, τον Γαρυφαλλόπουλο μετά τη σέντρα του Δημολιού στην αριστερή πλευρά της μικρής περιοχής πρόλαβε αντίπαλός του με τάκλιν, ενώ στο 22’ ο Τζιώρας τροφοδότησε κάθετα τον Γαρυφαλλόπουλο, που στο τετ-α-τετ με τον Μάνο πλάσαρε σωστά και έκανε το 1-0.

Καλό ήταν το σουτ του Μέτσε εκτός περιοχής στο 31’, που πέρασε για λίγο εκτός εστίας, ενώ μετά από σόλο του Μπάιριτς από τα αριστερά, που ντρίμπλαρε όποιον βρήκε μπροστά του, ο Κροάτης έφτασε στη μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ πήγε χαμηλά στο δεξί δοκάρι και έδιωξε παίκτης της ομάδας του Πτελεού.

Ένταση επικράτησε στην εξέδρα των επισήμων λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όταν φίλαθλος του Πρωτεσίλαου είπε σε Νικιώτες «καλά κάνουν και τους χτυπάνε», αναφερόμενους σε μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων σε παίκτες της Νίκης. Αμέσως τον περικύκλωσαν οπαδοί της Νίκης και … του διαμαρτυρήθηκαν  (για να το πούμε… κομψά). Απερίσκεπτη ήταν και η ενέργεια παίκτη του Πρωτεσίλαου να δείξει τα γεννητικά του όργανα στην κερκίδα.

Ανέβασε στροφές στην επανάληψη η Νίκη

Στο 50’ ο Θ. Κόρκος απώθησε τον διαιτητή Πλακιά μετά από κίτρινη που δέχτηκε και θα μπορούσε να έχει αποβληθεί, ενώ στο 51’ η πολύ δυνατή κεφαλιά του Ιορδανίδη μετά τη σέντρα από τα δεξιά του Γαρυφαλλόπουλου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Επίσης σουτ στο 55’ πάλι του Ιορδανίδη χρειάστηκε δύο χρόνους, για να το μπλοκάρει ο Μάνος, που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 57’ στο μονοκόμματο σουτ του Τζιώρα από κοντά μετά από σέντρα του Δημολιού, που βγήκε ταχύτατα από την αριστερή πλευρά. Ήταν ένα πολύ θεαματικό γκολ, με το 2-0 να κλειδώνει τη νίκη για τους γηπεδούχους (2-0).

Δύο λεπτά αργότερα (59’) ο Μπάιριτς με «χορευτική ενέργεια» απέφυγε όσους πήγαν να τον μαρκάρουν και σημαδεύοντας σωστά την αριστερή γωνία έκανε το 3-0.

Ακολούθως, στο 64’ ο Ιορδανίδης στόπαρε με το στήθος και έκανε το γυριστό σουτ, που μπλόκαρε εύκολα ο Μάνος, που απογειώθηκε ένα λεπτό μετά στην κεφαλιά εν κινήσει εκ νέου του Ιορδανίδη και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ εντυπωσιακά.

Στο 67’ τελικά ο Ιορδανίδης πέτυχε το γκολ που κυνηγούσε με εύστοχο πέναλτι, που δόθηκε για χέρι του Μιχόπουλου σε σέντρα του Γαρυφαλλόπουλου (4-0), ενώ στο 85’ μετά από φοβερή ατομική προσπάθεια του Βουρδάκη και γύρισμα από τ’ αριστερά στον Δημολιό, που είχε βρεθεί σε θέση φορ, ο τελευταίος έκανε το δεξί σουτ και νίκησε για πέμπτη φορά τον Μάνο (5-0)

Ένα λεπτό μετά το σουτ του Ματθαίου από θέση μέσα δεξιά της περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα, που βρήκε τη Νίκη να επικρατεί με 5-0 του Πρωτεσίλαου.

ΝΙΚΗ Β.: Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Μωυσίδης (14’ λ. τρ. Τσιανάκας), Δημολιός, Βέργος, Μέτσε (68’ Βουρδάκης), Ιορδανίδης, Γαρυφαλλόπουλος, Μπάιριτς, Τζιώρας (62’ Ματθαίου)

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Μιχόπουλος, Λάμπος, Λεϊμονής (46’ Σιαμανίκος), Χασιώτης, Κόρκος Κ. (81’ Τσουβαλιάς), Σούδης, Κόρκος Θ., Παπαδόπουλος (63’ Γουργιώτης), Μαριγκλέν, Βαλωτής (46’ Παναγιώτου)

Last modified onSunday, 17 September 2017 09:54