noodles volos banner

Ήττα με 1-4 από τον Πύρασο για τους μικρούς της Νίκης

Τεστ για τους μικρούς της Νίκης ήταν ο φιλικός αγώνας με τον Πύρασο στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, αφού ακολουθούν δύο φιλικά με δυνατούς αντιπάλους, τον Γ.Σ. Αλμυρού και τον Μακεδονικό, μέσα σε λίγες μέρες (Τετάρτη-Κυριακή) και μάλιστα το δεύτερο απαιτεί και ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.

Το τελικό 1-4 εις βάρος της Νίκης από μία εκ των δυνατών ομάδων της Α’ ΕΠΣΘ μοιάζει βαρύ, αλλά η ήττα δεν προκαλεί έκπληξη, αφού δε χρησιμοποιήθηκαν από τους Μπούις-Ξηροφώτο 15 παίκτες, οι Μένιος Θεολόγης, Νίκος Τζήμας, Νίκος Σφονδυλιάς, Τόλης Γαρυφαλλόπουλος, Γιάννης Βέργος, Δημήτρης Δημολιός, Νέτι Μέτσε, Γιώργος Ιορδανίδης, Σέναντ Μπάιριτς, Βιάτσεσλαβ Σούσκιν, Άντον Ντόλγκι, Αντρίι Γιάκοβλεφ, Χρήστος Τζιώρας, Σεραφείμ Μωυσίδης, Μανώλης Γενιτσαρίδης. Αντίθετα, έπαιξαν νεαροί παίκτες και μόνο ο Ζιώγας, που δεν έχει ανακοινωθεί, και ο Λάιος ήταν πάνω από 18 ετών.

Συγκεκριμένα, η Νίκη είχε κάτω από τα δοκάρια τον Ράπτη, στην άμυνα με φορά από τα δεξιά τους Λάιο, Βλάχο, Ζιώγα και Κουκουτή, ενώ στο κέντρο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τσιανάκας και Σέλντι και μπροστά τους οι Σιώμος στον άξονα, Ματθαίου στ’ αριστερά και Κουτσούκης στα δεξιά με φορ τον Βουρδάκη. Στο δεύτερο μπήκαν τέσσερις παίκτες κάτω των 18, ο τερματοφύλακας Τασιάς και οι Χρηστίδης, Φλώρος και Χατζόγλου, χωρίς να ενδιαφέρει την τεχνική ηγεσία το τελικό σκορ.

Από την άλλη ο Πύρασος είχε τον Μπράνο στο τέρμα και στην άμυνα τους Γ. Τσάμη και Τσάκαλο ως πλάγιους μπακ και τους Γκίνη-Μπασδάνη ως στόπερ. Οι Τσορμπατζής-Κατής ήταν οι αμυντικοί μέσοι και πίσω από τον φορ Σιώμο έπαιζαν οι Χρήστος Δαμάσκος στον άξονα, Ζαχαράκης αριστερά και Ίμπρα δεξιά.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 13’ ο Μπράνος έπεσε στα πόδια του Αλέξανδρου Σιώμου της Νίκης και μπλόκαρε, ενώ ο επιθετικός χαφ των γηπεδούχων βρισκόταν σε θέση τετ-α-τετ. Στο επόμενο λεπτό σε κενή εστία δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή ο Χ. Δαμάσκος μετά από σέντρα του Τσάκαλου, αλλά στο 15’ ο Σιώμος τροφοδότησε τον Ζαχαράκη κι αυτός νίκησε μέσα από την περιοχή τον Ράπτη, γράφοντας το 0-1. Η ισοφάρισε ήρθε γρήγορα για τη Νίκη με εύστοχο πλασέ του Κουτσούκη, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Μπράνου σε προσπάθεια του Βουρδάκη.

Στο 26’ ο Κατής από το κέντρο έβγαλε πανέμορφα στην πλάτη της άμυνας για τον Χρ. Δαμάσκο κι αυτός προχώρησε και βγήκε μόνος με τον Ράπτη, αλλά αστόχησε. Στο 34’ η Νίκη κέρδισε κόρνερ μετά από σουτ του Ματθαίου που κόντραρε. Αυτό εκτελέστηκε από τον Βουρδάκη από την αριστερή πλευρά, ο Μπράνος έκανε άστοχη έξοδο, αλλά ο Ματθαίου σε κενή εστία δεν κατόρθωσε να σκοράρει με το κεφάλι.

Στο 36’ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Πύρασο, όταν ο Ζαχαράκης πέρασε κάθετα για τον Χρ. Δαμάσκο κι αυτός ταχύτατα ξεπέρασε τους αμυντικούς της Νίκης και έβγαλε παράλληλα για τον Ίμπρα, που πλάσαρε από τη μικρή περιοχή τον Ράπτη. Αυτός απέκρουσε και σε κενή εστία ο Αλέξανδρος Σιώμος του Πυράσου έστειλε την μπάλα άουτ. Τελευταία καλή φάση για το πρώτο μέρος της φιλικής αναμέτρησης η φοβερή ατομική προσπάθεια του Λάιου, που τελείωσε με δυνατό σουτ του ίδιου, που έβγαλε με δυσκολία σε κόρνερ ο Μπράνος.

Η επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος ο Πύρασος ήταν καλύτερος και αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 1-4 χάρη στα γκολ του Ίμπρα με εύστοχο πλασέ στο 48’ (ο σκόρερ διήνυσε αρκετά μέτρα και βρέθηκε σε θέση βολής, του Γκίνη με κεφαλιά στο 60’ και Τσορμπαντζή στο 77’ έπειτα από κόντρα στο σώμα του σε κεφαλιά του Γκίνη. Το τρίτο και τέταρτο τέρμα σημειώθηκαν μετά από κόρνερ. Δοκάρι είχε ο Μαγιόγλου με κεφαλιά στο 82’ και χαμένο πέναλτι ο Βουρδάκης (το κέρδισε ο ίδιος στο 89’).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ράπτης, Λάιος, Βλάχος, Ζιώγας, Κουκουτής, Σέλντι, Τσιανάκας, Σιώμος, Κουτσούκης, Ματθαίου, Βουρδάκης

Έπαιξαν και οι Τασιάς, Χατζόγλου, Χρηστίδης, Φλώρος

ΠΥΡΑΣΟΣ: Μπράνος, Γ. Τσάμης, Τσάκαλος, Μπασδάνης, Γκίνης, Τσορμπαντζής, Κατής, Ίμπρα, Σιώμος, Ζαχαράκης, Δαμάσκος

 Έπαιξαν και οι Τσιλίγκος, Αχ. Δαμάσκος, Παλαμιώτης, Σταντζούρης, Γάτος, Σκαρλάτος, Μαγιόγλου, Φούκης.

1pyrasos me niki

Ο Πύρασος, όπως παρατάχτηκε σήμερα στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού

 

 

Last modified onThursday, 07 September 2017 02:34