noodles volos banner

Φιλική νίκη για τον Γ.Σ. Αλμυρού, 2-1 τον Πρωτεσίλαο

Το συμπέρασμα του φιλικού ανάμεσα στον Γ.Σ. Αλμυρού και τον Πρωτεσίλαο στο στάδιο Αθ. Ραγάζος, που έληξε με 2-1 υπέρ της ομάδας του Λάκη Μπακάλη, είναι ότι οι Αλμυριώτες χρειάζεται να αποκτήσουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσα στην περιοχή απέναντι σε αντιπάλους που παίζουν κλειστά και αμύνονται μαζικά. Η ίδια αδυναμία παρατηρήθηκε και στο φιλικό με το Βελούχι και μέσα από τη δουλειά τεχνική ηγεσία και παίκτες καλούνται να βελτιωθούν σ’ αυτό το κομμάτι, αφού είναι δεδομένο ότι ο Αλμυρός θα αντιμετωπίζεται με τις μεταγραφές που έχει κάνει ως φαβορί από πολλούς αντιπάλους, που θα επιλέγουν το αμυντικό παιχνίδι.  

Ο Γυμναστικός έπαιξε σήμερα με δύο ισορροπημένες ενδεκάδες, ενώ δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Σταυράκης (για να παίξουν οι άλλοι δύο γκολκήπερ Τσομπανόπουλος και Κοντογεωργάκης), Κυριάκος (για ξεκούραση), Νάκας (είναι ανέτοιμος) και Κρανάς (ξεκινά από την επόμενη βδομάδα προπονήσεις, αφού η μαγνητική έδειξε πως δεν υπάρχει κάκωση στον αστράγαλο, αλλά αιμάτωμα).

Επίσης, ο Φαράντος στην προθέρμανση, ενώ ήταν να ξεκινήσει ως βασικός δεξιός μπακ, τραυματίστηκε χαμηλά στο πόδι και αντικαταστάθηκε από τον Αλεξανδρή που είχε στην ίδια ευθεία μ’ αυτόν στην άμυνα τους Χολέβα, Στουρνάρα και Τσιάτσιο στο απέναντι μ’ αυτόν άκρο. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Θωμαΐδης, Σαββίδης και πίσω από τον Φλίγκο κινούνταν ως επιτελικός ο Κιπτίου και ως πλάγιοι που άλλαζαν πλευρές μεταξύ τους ο Βουτσίτσεβιτς και ο 14χρονος Δήμος, που δείχνει πολύ καλά στοιχεία, καθώς ξέρει μπάλα, είναι γρήγορος και έχει και τα δυο τα πόδια.

Στην επανάληψη Καψιώτης και Μπαρούτας ήταν οι πλάγιοι οπισθοφύλακες και οι Κόκκας-Δημουλάς οι κεντρικοί αμυντικοί. Κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Τσόγκας, με τους Κιπτίου και Κωτσιαρίδη να παίζουν μπροστά του ως εσωτερικοί χαφ σε πιο επιθετικό ρόλο, ενώ τον φορ Παναγιώτη Βούλγαρη βοηθούσαν από τα άκρα ο νεαρός Πρατής και ο Κοντοβάς, που άλλαζαν μέσα στον αγώνα αμοιβαία θέση.

Ο Αλμυρός είχε την υπεροχή, αλλά, όπως σημειώσαμε, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όταν η μπάλα φτάνει μέσα στην περιοχή, καθώς μέχρις εκεί υπάρχει καλή κυκλοφορία με πολλές αλλαγές παιχνιδιού.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν, αλλά στο δεύτερο μετά από οργανωμένες επιθέσεις έστειλαν δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα με τον Παναγιώτη Βούλγαρη στο 52’ με πλασέ εντός περιοχής και στο 63’ με σουτ του Κιπτίου από τα όριά της.

Οι Πτελεάτες που άφησαν καλές εντυπώσεις και δοκίμασαν και τον επιθετικό χαφ Χριστοδούλου από την Πελασγία, διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 με πλασέ του Παναγιώτου στο 85’.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ Α’ ΜΕΡΟΣ: Τσομπανόπουλος, Αλεξανδρής, Τσιάτσιος, Στουρνάρας, Χολέβας, Σαββίδης, Θωμαΐδης, Κιπτίου, Βουτσίτσεβιτς, Δήμος, Φλίγκος
Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ Β’ ΜΕΡΟΣ: Κοντογεωργάκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Κόκκας, Δημουλάς, Τσόγκας, Κιπτίου (65' Αλεξανδρής), Κωτσιαρίδης, Κοντοβάς, Πρατής, Π. Βούλγαρης.
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Τίτας, Λεϊμονής, Λάμπος, Χασιώτης, Μιχόπουλος, Σούδης, Κ. Κόρκος, Θ. Κόρκος, Μαριγκλέν, Χριστοδούλου, Παπαδόπουλος

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Μάνος, Τσουβαλιάς, Παναγιώτου, Γουργιώτης.