noodles volos banner

Β. Μπακαλιάνος: "Έχω εντολή να συνεχίσω τη μάχη στο θέμα του Ν.Π.Σ. Βόλος"

Στο Ράδιο Ένα και τον Γιώργο Καρεκλίδη μίλησε ο δικηγόρος που έχει αναλάβει το θέμα της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τη νομιμότητα της συμμετοχής του Ν.Π.Σ. Βόλος στη Γ’ Εθνική, από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλης Μπακαλιάνος, ο οποίος τόνισε ότι αναμένονται σύντομα εξελίξεις, καθώς το δικαστήριο θα συνεδριάσει γρήγορα και θα πάρει την απόφασή του.

Αναλυτικά ο κ. Μπακαλιάνος μίλησε:

Για την προσφυγή που κατατέθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ από κοινού με τη Νίκη:

«Η προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τον Ν.Π.Σ. Βόλος κατατέθηκε και υπάρχουν πάρα πολλές αντιρρήσεις στη νομιμότητα των πράξεων και στον τρόπο που πάει μία ομάδα να συμμετάσχει ως ερασιτεχνικό σωματείο στη Γ’ Εθνική. Οι απόψεις στο νομικό μέρος είναι ίδιες ακριβώς με τη Νίκη, γι’ αυτό και έγινε και κοινή προσφυγή. Ο τρόπος είναι για μας κάπως περίεργος, δηλαδή η ΕΠΟ, ένα νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου πήρε μία απόφαση και λέει ότι αναγνωρίζουν πως έγινε η μεταφορά της έδρας και αλλάζει από Πύδνα Κίτρους η ονομασία σε Ν.Π.Σ. Δεν έχει καμία δικαιοδοσία να το κάνει αυτό. Η δικαιοδοσία βρίσκεται στον Ειρηνοδίκη. 

Το ότι είναι επιτρεπτό είναι επιτρεπτό, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα κάνει αυτό η ΕΠΟ. Αυτό πιστεύουμε ότι έγινε και τεχνηέντως, για να μπορέσει να παίξει και στη Γ’ Εθνική. Επίσης, η άποψή μας είναι ότι μιλάμε για την Πύδνα Κίτρους κι όχι για τον Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να παίρνει ένα ΑΦΜ και να το κάνει βόλτα σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το λέει και ο νόμος 2725, το λέει και ο ΚΑΠ και ο Κανονισμός Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων, αλλά και το Κωδικοποιημένο Καταστατικό της ΕΠΟ».

Για το πώς είναι δυνατόν η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, που προηγήθηκε της σημερινής διοίκησης, να παίρνει μία απόφαση παράνομη για τον Ν.Π.Σ. Βόλος:

«Πήραν μία απόφαση, ερμηνεύοντας τις διατάξεις του ΚΑΠ κατά το δοκούν. Εγώ αυτό πιστεύω. Για μας είναι συγκεκριμένα τα άρθρα του ΚΑΠ και συγκεκριμένα τα άρθρα όλων των κανονισμών, από τα οποία διέπεται η συγκεκριμένη διαδικασία. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα για μας».

Για το πότε προβλέπεται να συνεδριάσει το Διαιτητικό Δικαστήριο:

«Η διαδικασία στο Διαιτητικό Δικαστήριο είναι αρκετά γρήγορη. Εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει. Για την έκδοση απόφασης υπάρχει και η διαδικασία κατάθεσης υπομνήματος και προτάσεων, κάτι το οποίο είναι στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου και είναι και συνταγματικό δικαίωμα. Για τη συνεδρίαση θα ενημερωθούμε, για να παραστούμε».

Για το αν υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες προσφυγών μετά το Διαιτητικό Δικαστήριο:

«Φυσικά και υπάρχουν. Και η απόφαση αυτή θα μπορούσε να προσβληθεί, αλλά υπάρχει και το κομμάτι των ενστάσεων που θα μπορούν να γίνουν σε κάθε αγώνα του Ν.Π.Σ. κι όχι μόνο από τον Ολυμπιακό και από τη Νίκη, αλλά και από όλες τις ομάδες».

Για το αν διαπιστώνει μία σιωπή από τους φορείς και από τους βουλευτές:

«Η ερώτηση που μου κάνετε είναι καθαρά πολιτική. Το πώς νιώθει ο κάθε εκλεγμένος βουλευτής ή δημοτικός άρχοντας για μία ομάδα, η οποία έρχεται από την Κατερίνη στον Βόλο, για να παίξει στο ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να το καταλάβω, εκτός κι αν έχουν τη σκέψη ότι θα έρχονται 15-20 πούλμαν από την Κατερίνη σε κάθε ματς και γεμίζουν το οποιοδήποτε γήπεδο. Δεν είμαι πολιτικός και δε θα μιλήσω πολιτικά. Μιλάω καθαρά νομικά. Όταν πάρθηκε η απόφαση της διαγραφής της Πύδνας Κίτρους, έλαβε χώρα 23 του μηνός, ενώ το σωματείο αιτείται 20 του μηνός για την εγγραφή της στην ΕΠΣΘ. Καταλαβαίνετε ότι έχουμε ένα θέμα με τις ημερομηνίες. Μπορεί να αιτηθεί κάποιος να κάνει μία εγγραφή, όταν έχει ήδη διαγραφεί από αλλού. Είναι συγκεκριμένο το καταστατικό της ΕΠΟ. Δεν μπορεί μία ομάδα ταυτόχρονα να ανήκει σε δύο ΕΠΣ».

Αν υπάρχει σήμερα Πύδνα Κίτρους:

«Βεβαίως και υπάρχει ως Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος. Δε διαλύθηκε το σωματείο. Άλλαξε όνομα και έκανε μεταφορά της έδρας. Είναι κάτι που προβλέπεται από το αστικό δίκαιο. Μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Αλλά μετά εμπλέκονται ειδικές διατάξεις, που ανάγονται στον ΚΑΠ και στον ΚΕΠΣ. Είναι διαφορετικό να μεταφερθεί μία επιχείρηση, διαφορετικό να έρθει ένα σωματείο να παίξει μπάλα στη Γ’ Εθνική. Όποια ομάδα θα πηγαίνει όπου θέλει;»

Για το αν από την πλευρά της πολιτείας μπορεί να υπάρξει επέμβαση για τέτοια ζητήματα:

«Η ΕΠΟ έχει το αυτοδιοίκητο και όποιος είναι μέλος της και προσφεύγει στα πολιτικά δικαστήρια, διαγράφεται από την ΕΠΟ. Πάμε βήμα-βήμα. Το πρώτο πράγμα που μπορούσε να γίνει είναι η προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Θα δούμε τι θα γίνει εκεί κι από κει και πέρα οψόμεθα. Η μάχη θα συνεχιστεί, όπως θέλει και ο εντολέας μου».

 

 

 

Last modified onFriday, 01 September 2017 02:40