noodles volos banner

Κράτησε για πρώτη φορά στο μηδέν τον Ολυμπιακό Β. ο Ρήγας

Ο Τζέκα του Ρήγα, ενώ τον παρακολουθούν οι Παπαϊωάννου και Καραμπάς Ο Τζέκα του Ρήγα, ενώ τον παρακολουθούν οι Παπαϊωάννου και Καραμπάς

Ρήγας Φεραίος και Ολυμπιακός Βόλου αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Βελεστίνο. Και επειδή τα φιλικά ματς δεν πρέπει να κρίνονται μόνο με βάση το σκορ ο Ρήγας Φεραίος, παρότι ήταν χειρότερος σε σχέση με το ματς κόντρα στη Νίκη, πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα γοήτρου, δείχνοντας σημαντικές επιθετικές αδυναμίες, παρά το γεγονός ότι ξαναχρησιμοποίησε δύο εσωτερικούς μέσους μπροστά από τον κλασικό αμυντικό χαφ Αλεξίου και σύστημα 4-3-3. Βέβαια, σίγουρα ελαφρυντικό είναι ότι η βασική ενδεκάδα ήταν διαφοροποιημένη σε σχέση με τη Νίκη. 

 Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, όταν και θα μπορούσαν να σκοράρουν σε τρεις περιπτώσεις με Σέττο, Ευθυμιάδη και Τόσκα, ενώ και στην επανάληψη, που ο Ρήγας λειτούργησε πάρα πολύ καλά μεσοαμυντικά, είχε δύο άλλες πολύ καλές στιγμές με Βαρούχα και Καράμπελα και έλεγξαν το παιχνίδι. Στον αντίποδα ο Ρήγας είχε μία μόνο μεγάλη ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι με τον Τζέκα στο τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι ο Ολυμπιακός μετά από έξι φιλικά (με Παγασητικό, με Πηλέα, με Βελούχι, με Νίκη, με Καλλιθέα), στα οποία σημείωσε 23 γκολ, δεν κατόρθωσε να σκοράρει κι αυτό είναι σίγουρα στα μείον του.

Ο Ολυμπιακός, όπως συνηθίζει, μπήκε με σκοπό να γίνει ο κυρίαρχος του ματς και το κατάφερε. Μόλις στο 3’ ο Σέττος (είχε από πίσω του τον Ευθυμιάδη στον άξονα, τον Βαρούχα στ’ αριστερά και τον Σεχολάρι στα δεξιά του) βγήκε απέναντι από τον Παπαγιάννη, αλλά ο πορτιέρε του Ρήγα τον νίκησε, αποκρούοντας εντυπωσιακά, ενώ ο Ευθυμιάδης που πήρε το ριμπάουντ σούταρε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι με εξουδετερωμένο ουσιαστικά τον αντίπαλο γκολκήπερ.

Στο 14’ ο Σέττος πέρασε όλον τον κόσμο και από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής έκανε το δυνατό σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί παραθυράκι σε νέα μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους, που υπερείχαν φανερά. Ακολούθως στο 18’ από κόρνερ του Ευθυμιάδη από τα αριστερά, ο Τόσκας πήδηξε στο πρώτο δοκάρι πιο ψηλά απ’ όλους σημαδεύοντας με το κεφάλι την απέναντι γωνία, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ, με τον Παπαγιάννη, αν η μπάλα πήγαινε προς την εστία, να μην έχει τη δυνατότητα αντίδρασης.

Μετά το 25’ ο Ρήγας άρχισε να ισορροπεί και στο 37’ έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Καραγκιολίδης, που είχε βγει στα όρια της περιοχής, για να μπλοκάρει, μπερδεύτηκε με τον Παπαϊωάννου, που απομάκρυνε με το κεφάλι και ουσιαστικά έδωσε … πάσα στον Τζέκα. Ο 20χρονος φορ του Ρήγα με τη μία και με το αριστερό έπιασε ένα ωραίο σουτ προς το κενό τέρμα που έσπευσαν το υπερασπιστούν αμυντικοί, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από τα αριστερό δοκάρι.

Στην επανάληψη, οι Βελεστινιώτες δεν έδωσαν δικαιώματα στους Βολιώτες, οι οποίοι είχαν την πίεση ανά διαστήματα, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως οι επιθέσεις τους δεν ήταν σε καμία περίπτωση το ίδιο επικίνδυνες μ’ αυτές του πρώτου μέρους.

Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα είχε δύο εκλάμψεις στο παιχνίδι της. Αρχικά, στο 53’ ο Βαρούχας διεκδίκησε από τον Ράπτη και βρέθηκε στο τετ-α-τετ, χωρίς να υπάρχει περίπτωση οφσάιντ, καθώς ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου καλύπτεται από τον αμυντικό του Ρήγα στην αρχή της φάσης. Ωστόσο, ο Κρητικός παίκτης σπατάλησε την ευκαιρία, πλασάροντας με το δεξί ελάχιστα δίπλα από τη δεξιά δοκό.

 Έπειτα στο 76’ ο Σέττος, αν και θα μπορούσε αρχικά να απειλήσει εκείνος στο ημικύκλιο της περιοχής, πήρε δύο αμυντικούς πάνω του και πάτησε θαυμάσια την μπάλα στον Καράμπελα, που τον είχε πλάτη. Ο τελευταίος βρήκε όλο το πεδίο ελεύθερο να πλασάρει, αλλά αυτό έφυγε για λίγο εκτός εστίας, με τον Τσουμπέκο απλώς να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας.

Σε ό,τι αφορά τον Ρήγα αυτό το διάστημα φάνηκε πιο μπροστά στην πολύ ωραία προσπάθεια στο 47' του Τσελεπή, που γύρισε ωραία από θέση μέσα αριστερά και παράλληλα προς τη μικρή περιοχή, με τον Καραγκιολίδη να ακουμπά την μπάλα, αλλά αυτή κύλησε στη μικρή περιοχή, χωρίς να υπάρχει κάποιος από τους γηπεδούχους να το εκμεταλλευτεί.

Από το 73’ ο Μιχάλης Ζιώγας πέρασε και δεύτερο φορ, τον Αλαμάνη, αλλά ο νεαρός δεν ακολούθησε τις οδηγίες να είναι συνεχώς στην περιοχή και να μην τραβιέται στα πλάγια, με συνέπεια οι συνεχόμενες φωνές του προπονητή του («Αλαμάνη, παίξε φορ, γέμισε την περιοχή) να μην εισακουστούν, ούτε κι όταν ζητήθηκε να του μεταφέρει τις οδηγίες ο Σέττος («Σέττο, πες τον Αλαμάνη να παίξει φορ»).

Τι είπαν οι δύο προπονητές

Στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Ζιώγας στάθηκε στις τέσσερις πέντε κλασικές ευκαιρίες που χάθηκαν που είναι φυσικό, όπως τόνισε, να δημιουργούν από ένα σημείο ία νευρικότητα, ενώ μίλησε και για την κούραση από τα συνεχόμενα φιλικά. Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση, είπε με νόημα πως «είναι δύσκολο να βρεις παίκτη κατάλληλο να βοηθήσει», ενώ αναφέρθηκε κολακευτικά για τον Σέττο, λέγοντας ότι θα είναι από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος και θα βοηθήσει πολύ.

Από την άλλη ο Χρήστος Σπαθής από τον Ρήγα Φεραίο παραδέχθηκε ότι πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα στην ομάδα του, όπως η κυκλοφορία της μπάλας, αλλά εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση σε μεγάλο βαθμό.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (4-3-3): Παπαγιάννης (46’ Τσουμπέκος)-Ράπτης (77’ Λάμπρου), Καρλιάμπας (80’ Μπακάλης), Γκάγκας, Λάμπρου (61’ Σπαθής)-Αλεξίου (46’ Μπόρας), Χύσα (60’ Παπαγεωργίου), Καναβός (46’ Χατζησταμάτης), Τσελεπής (61’ Τσιώλης), Γεωργατζής (46’ Καρακώστας), Τζέκα (70’ Τζοβάρας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (4-2-3-1): Καραγκιολίδης - Δ. Κόκας (46’ Γελαδάρης), Νόνης, Παπαϊωάννου, Καραμπάς- Τόσκας (80’ Λούγκος), Βασίλιεβιτς, Ευθυμιάδης (57’ Καράμπελας)- Βαρούχας (57’ Μέμος), Σεχολάρι (73’ Αλαμάνης)- Σέττος

 

 

Last modified onThursday, 31 August 2017 20:21