noodles volos banner

Αήττητο ήταν και πάει για τη Νίκη…

Μονομαχία Σκοπελίτη-Μίχου στο σημερινό παιχνίδι Μονομαχία Σκοπελίτη-Μίχου στο σημερινό παιχνίδι

Με 0-1 έχασε από τον Διαγόρα Σεβαστής η Νίκη στο Π. Μαγουλάς, που ήταν η πρώτη ήττα στα δύο της χρόνια στη Γ’ Εθνική μετά την αποχώρησή της από τη Σούπερ Λίγκα. Το γκολ πέτυχε στο 57’ ο Σαμανίδης, με τη Νίκη στη συνέχεια όσο κι αν πίεσε, να μην μπορεί να ανταποδώσει το τέρμα που δέχτηκε. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο νεαρός Ματθαίου, που ήταν πολύ ορεξάτος και πήρε πολλές πρωτοβουλίες.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, ενώ την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Αλεξανδρής, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Δημολιός. Ο Πετράκος στον κεντρικό άξονα έπαιζε πιο μπροστά από τους Βέργο και Μέτσε, ενώ από τα πλάγια βοηθούσαν τον φορ Γαρυφαλλόπουλο οι Ματθαίου (αριστερά) και Σκοπελίτης (δεξιά).

Με την αλλαγή του Αλεξανδρή με τον Κόλα με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο νεοεισελθών αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος με οπισθοχώρηση του Πετράκου, ο Παπαδήμας συνέχισε ως δεξί μπακ και ο Βέργος έπαιξε δίπλα στον Ναουμίδη στο κέντρο της άμυνας.

Ο Διαγόρας Σεβαστής κατέβηκε με επιθετικό δίδυμο τους Κατσιαμήτα και Μυλωνά και πίσω απ’ αυτούς αγωνίστηκαν ως πλάγιοι χαφ οι Δερμητζόγλου και Καράμπελας και ως κεντρικοί μέσοι οι Δημητρουλόπουλος και Μίχος.  Σ’ ό,τι αφορά την άμυνα στόπερ ήταν οι Δημητρίου και Αβραμίδης και ακραίοι οπισθοφύλακες οι Σκλιοπίδης και Γεωργίου.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 11’ το σουτ του Ματθαίου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ εκτός εστίας πέρασε στο 14’ και το καλοζυγισμένο σουτ του Δερμητζόγλου από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής.

Στο 20’ η ωραία ατομική προσπάθεια του Ματθαίου τελείωσε με δεξί σουτ του ίδιου λίγο πάνω από την εστία, για να ακολουθήσει στο 34’το αδύναμο πλασέ του Δεμηρτζόγλου, που βρέθηκε μόνος σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής με τον Τζήμα, που απέκρουσε σωτήρια. Στο 41’ μετά από ωραίο πάρσιμο της μπάλας και γύρισμα με το σώμα ο Μέτσε σούταρε ελάχιστα πάνω από την εστία, ενώ στο 45’ χάθηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος και ανήκε στη Νίκη. Μετά από πολύ ωραίο σκάψιμο της μπάλας από τον Σκοπελίτη για τον Γαρυφαλλόπουλο, αυτός βρέθηκε μόνος με τον Αλυσσανδράτο, αλλά νικήθηκε από τον γκολκήπερ του Διαγόρα στο σουτ του έκανε. Ακολούθως ο Ματθαίου δεν κατάφερε να προλάβει την μπάλα, προκειμένου να τη στείλει στην ανυπεράσπιστη εστία. Ωστόσο, κυνήγησε τη φάση και έβγαλε σέντρα από τα αριστερά για τον Μέτσε, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε σε κεφαλιά που επιχείρησε, με την μπάλα να φεύγει εκατοστά έξω από αριστερό δοκάρι.

Οι φάσεις στο δεύτερο μέρος

Στο 57’ ο Διαγόρας Σεβαστής κατόρθωσε να προηγηθεί με τον Σαμανίδη, που είχε περάσει πριν από τρία λεπτά στο ματς. Ο σκόρερ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ μετά από μαγική ενέργεια και πάσα του Δερμητζόγλου και έπιασε ένα κακό σουτ. Παρόλ’ αυτά η μπάλα πέρασε από τον Τζήμα και αργά κατέληξε στη δεξιά του γωνία, για να γίνει το 0-1. Αμέσως μετά ο Σαμανίδης προκάλεσε τη νικιώτικη κερκίδα, βάζοντας το χέρι στο αυτί του και φυσικά άκουσε τα μύρια όσα. Στο 64’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το 0-2, καθώς  μετά από σέντρα του Σαμανίδη από τα δεξιά η κεφαλιά του Μυλωνά από τη μικρή περιοχή έφυγε λίγο έξω, με τη Νίκη να στέκεται τυχερή.

Στο 69’ είχαμε την αντίδραση της Νίκης, με τον Κορέτα να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή και τον Αλυσσανδράτο να μην μπορεί να μπλοκάρει σε πρώτο χρόνο, αλλά το έκανε σε δεύτερο σωτήρια, ένα δευτερόλεπτο πριν ο Κόλα κάνει την προβολή.

Τελευταία κίνηση για τον Στ. Ξηροφώτο ήταν ο Νικλητσιώτης στη θέση του Γαρυφαλλόπουλου, που μετά την είσοδο του Κορέτα είχε τραβηχτεί στα δεξιά. Εκεί συνέχισε ο Ματθαίου, με τον Νικλητσιώτη στην απέναντι πλευρά και τον Σκοπελίτη να παίζει πλέον ως δεξί μπακ.

Στο 84’ ο Κορέτα σούταρε από κοντά με το αριστερό, αλλά η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Αβραμίδη και πέρασε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τον Νικλητσιώτη, με τον Αλυσσανδράτο να διώχνει με τις γροθιές. Η μπάλα έφτασε στον Βέργο, που από θέση μέσα δεξιά σούταρε συρτά, αλλά έδιωξε αμυνόμενος του Διαγόρα, ενώ το ίδιο έγινε και στο σουτ του Μέτσε.

Στο 88’ πάλι ο Κορέτα έκανε ένα δυνατό αριστερό σουτ, με τον Αλυσσανδράτο να μπλοκάρει με σχετική δυσκολία, ενώ στο 89’ αποβλήθηκε από τον διαιτητή ο Στέφανος Ξηροφώτος από τον πάγκο.

Στο 95’ ο Γεωργίου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για ανατροπή στον Κόλα έξω από την περιοχή, που τσίμπησε την μπάλα, ενώ μάλλον σκόπιμα πριν την εκτέλεση του φάουλ αποβλήθηκαν οι Μέτσε και Παπαδήμας, με συνέπεια η Νίκη να μείνει με εννιά. Το φάουλ του Πετράκου πέρασε πάνω από τα δοκάρια και αμέσως μετά ο Ζαμπάλας σφύριξε τη λήξη, που σήμανε την πρώτη ήττα της Νίκης για φέτος στην έδρα της.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης (65’ Κορέτα), Αλεξανδρής (46’ Κόλα), Βέργος, Μέτσε, Πετράκος, Σκοπελίτης, Γαρυφαλλόπουλος (75’ Νικλητσιώτης), Ματθαίου

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ: Αλυσανδράτος, Σκλιοπίδης, Γεωργίου, Δημητρίου, Αβραμίδης (46’ Τερζής), Δημητρουλόπουλος, Δεμηρτζόγλου (81' Χατζηκωνσταντίνου), Μίχος, Μυλωνάς, Κατσιαμήτας (54’ Σαμανίδης), Καράμπελας

Last modified onMonday, 15 May 2017 13:12